Šta je novo?

Sta kupiti od sledecih digitalaca>

Denitea

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2003
Poena
619
U nedoumici sam u izboru sledecih aparata, pa molim za pomoc:
1. Canon A530
2. Sony DSC W-5
3. Panasonic DMC-LZ5
4. Fuji s5600 (iako ne znam ni sam - zbog velicine, da li bi se navikao?)
5. ?
6. ?

Nasao sam ih sve na sajtu www.techikdirekt.de i krecu se izmedju 185 i 250e u Deutschland-u, koliko sam i spreman da dam.

Hvala unapred i pozdrav!

Zavisi za shta ti treba...

Nosio bi ga svuda sa mnom i slikao sve sto je interesantno. Znaci klasika - rodjendani, zurke,..., pa do slikanja prirode.

Za 250 imas Canon A610 kod nas, javi se na PM za info.

Jos sam u trilemi, izbor je spao na Fuji 5600, Canon A610 i Panasonic LZ5. :wall:
Otprilike im je ista cena.

Isao sam na net i video otprilike kako stavri stoje. Znacilo bi mi ako mozete da mi date komentar iz licnog ili necijeg iskustva o navedenim modelima i eventualno da se izvuce neki zakljucak.

Hvala i poz! :wave:

NeNci: U Nemackoj sam nasao za 185e na gore spomenutom sajtu.

Fuji s5600 je tu allaround najbolji, ali i nije ta klasa, veci je, ne moze se nositi po dzepovima.

Pogledao sam na Halo Oglasima
A530 225eur
pa i nije isplativ ako je A610 250eur
osim kao sto je uvek slucaj prve cene nisu prevelike,pozd.

driver je napisao(la):
Fuji s5600 je tu allaround najbolji, ali i nije ta klasa, veci je, ne moze se nositi po dzepovima.

Bas to, aparat je FENOMENALAN, znaci slike mi se mnoogo svidjaju, gomila modova za slikanje, video nenormalno dobar (640x480 30fps + zvuk) - cak mozes i da zumiras dok snimas video,
ALI: ako oces ono kao: "Setkam se ja ulicom i vidim neka frka, super za fotku, vadim ga iz dzepica i pocinjem da skljocam.." e to nece da moze ... nije on sustinski veliki ali ima budzu onu napred tako da je nepraktican za "*******ciju"

Igrao sam se sa A520 i skroz mi se djasvi, nista spectacular, ali je nije velik, ima zum, lepe slike, takoreci "standard"...
pretpostavljam da A530 moze samo biti bolji, a A610 - e to vec nemam pojma sta je :)

P.S. Raspitaj se o Fuji F460 ili Canon IXUS 40 trebalo bi da su im cene oko 250, oba su jaaako zgodna, mala tanka a daju vrlo lepe slicice uz sasvim brz "shutter lag" (iliti lag pri okidanju) ponavljam za cene nisam siguran ali ne verujem da su skuplji od 250 ...

Koliko sam video po radnjama, IXUS 40 je skuplji od 250 evra...

Ne znam, nisam toliko upucen u cene detaljno, kada sam gledao pre par meseci bilo je skuplje (ne nesto mnogo), stajaznam .. ocekivao sam da mu je malo pala cena...

preporucio sam ga jer je extremno tanak, lepe slike, dosta modova slikanja, nema baterije, nego kao mob (Li-ion pa na punjac) lagan i fin

a Fuji F460 sam tek skoro video i u extra fensi radnji je cini mi se bio oko 270e, vrlo lep aparat, extra tanak kao IXUS, ali nema opticki viewfinder nego veliki lcd koji zauzima skoro celu zadnju stranu aparata... vrlo lep aparat (isto ima lep mod za video snimke 640x480 30fps)

staznam.. decisions decisions decisions ... :wall: :bottle:

Uzeo sam od poznanika Fuji S5600 na testiranje i mogu vam reci da je skroz OK u svakom pogledu - izgled, funkicije, rukovanje,...Kao sto sam video i na ino sajtovima u testovima. Ostre su mu slike i pri full zumiranju, makro mu fenomenalno radi, itd. Definitivno cu njega da uzmem. Drugar koji ima SLR aparat Canon, mi je dao blagoslov. Obojica smo ga testirali u svim uslovima. Jedino sto ste mi i vi rekli - velicina i neprakticnost nosenja, ali nema veze, ne zalim, navicicu se.
Hvala vam jos jednom na pomoci.
Pozdrav!
:wave:

bravo majstore! Uzivaj !! :wave: neces se pokajati nikako ! :wave:

P.S. nabavi mu samo neku lepu torbicu (greota da se mlatara unaokolo bez "zastite" :D )

Nabavi mu odmah UV filter, bez toga ne kreci sa fotografisanjem...

Pa... U centru BG-a (a i ja sam bas gledao gde da nadjem jeftino :d) kosta vise od 300 VALJDA :trust:

Panos je napisao(la):
ima za 245e ( na mestu koje si naveo u prethodnom postu)

Ima i za 230 (ixus40), ja ga imam nije los extra extra brz, extra extra mali, extra extra video mod, ovde pricamo ipak o mnogo boljim aparatima nego sto je ixus40, Fuji 5600 jeste keva ali velicina zato..., ja ga nikad ne bih uzeo.

Mislim da bi trebalo da konsultujes Prevaru,mozda on ima nesto jeftinije...ako ne,radice S5600 po Jahorini,Kopaoniku,Pragu i Rimu!!!CEPAJ!!!!

LuxoR je napisao(la):
Bas ila modova za slikanje, video nenormalno dobar (640x480 30fps + zvuk) - cak mozes i da zumiras dok snimas video,
..

Kupio sam Fuji FinePix S5600 (prezadovoljan sam), ali mislim da ne moze da se zumira dok se snima video !? Je si l i siguran da je to moguche ?

probao nisam, ortak ga ima pa sam se malko igrao i pustao mi je slike sa letovanja medju njima i video snimke i cini mi se da jario zum dok je snimao... cini me da sam to procitao i na raznoraznim review sajtovima (steves digicams) .... :trust: sad vise ne verujem ni samom sebi.. :trust: :d

driver je napisao(la):
Nabavi mu odmah UV filter, bez toga ne kreci sa fotografisanjem...

Gde mogu da nabavim u BG-u UV filter i koja su poboljsanja stavljanjem istog.
Sta se desava u suprotnom?
Pretpostavljam da se stavlja pri jakoj suncevoj svetlosti.
Poz!

a

S5600 ne moze da zumira dok snima vec zumiras pre snimanja i tako pocnes da snimas bez daljeg menjanja tokom snimanja.To pise u uputstvu a i tako jeste.

Imam S5600.

Denitea je napisao(la):
Gde mogu da nabavim u BG-u UV filter i koja su poboljsanja stavljanjem istog.
Sta se desava u suprotnom?
Pretpostavljam da se stavlja pri jakoj suncevoj svetlosti.
Poz!

UV filter je bitan jer shtiti objektiv, a ako se kojim sluchajem oshteti, zamenicesh ga, objektiv ne mozesh. Pogotovo je bitan po loshim uslovima fotografisanja, na plazi, po snegu, slaboj kishi...

zoran_jocic je napisao(la):
S5600 ne moze da zumira dok snima vec zumiras pre snimanja i tako pocnes da snimas bez daljeg menjanja tokom snimanja.To pise u uputstvu a i tako jeste.

Imam S5600.

moja greska ... :smackbum:

Nazad
Vrh Dno