Naime, do letos sam bez problema drzao Bartona 2500+@3200+ sa box kulerom na Abit NF7S 2.0 ploci i sve je radilo stabilno. Uzeo sam da ocistim malo comp, usisam, itd... Nisam skidao hladnjak sa CPU-a, ali ventilator jesam odvrnuo da bi dosao cetkicom do teze pristupacnih mesta. Bilmez kakav sam zaboravih da prikljucim kuler na plocu ponovo startuje se Windows, ukljucim Operu, Foobar i nakon nekih 10 minuta pocne da pisti i iskljuci se. E sad vec skapiram sta se desilo brze bolje prikljucim ventilator i pomolim se da sve radi. Radi.
Ali, problem je u tome sto od tog dogadjaja vise ne mogu da ga drzim stabilno na 3200+. Gold Memory iz Hiren BootCD-a mi jos na pocetku prijavljuje greske, ali DocMem ne. E sada ispada da je memorija kriva, ali ne kada ga vrnem na 2500+ i stavim da magistrala ipak radi na 200Mhz nema nikakvih problema. Sta bi mogao biti problem? Uzgred, procesor radi na 3200+ pod Win-om samo programi umeju da crashuju. Da mozda ne bi trebao da zamenim pastu? Napomena: nista od HW-a nije menjano.
PS: Sta da koristim za test bas procesora pod WinXP-om?
Ali, problem je u tome sto od tog dogadjaja vise ne mogu da ga drzim stabilno na 3200+. Gold Memory iz Hiren BootCD-a mi jos na pocetku prijavljuje greske, ali DocMem ne. E sada ispada da je memorija kriva, ali ne kada ga vrnem na 2500+ i stavim da magistrala ipak radi na 200Mhz nema nikakvih problema. Sta bi mogao biti problem? Uzgred, procesor radi na 3200+ pod Win-om samo programi umeju da crashuju. Da mozda ne bi trebao da zamenim pastu? Napomena: nista od HW-a nije menjano.
PS: Sta da koristim za test bas procesora pod WinXP-om?