Šta je novo?

Sta koci? Procesor ili ploca?

radulle

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
630
Naime, do letos sam bez problema drzao Bartona 2500+@3200+ sa box kulerom na Abit NF7S 2.0 ploci i sve je radilo stabilno. Uzeo sam da ocistim malo comp, usisam, itd... Nisam skidao hladnjak sa CPU-a, ali ventilator jesam odvrnuo da bi dosao cetkicom do teze pristupacnih mesta. Bilmez kakav sam zaboravih da prikljucim kuler na plocu ponovo startuje se Windows, ukljucim Operu, Foobar i nakon nekih 10 minuta pocne da pisti i iskljuci se. E sad vec skapiram sta se desilo brze bolje prikljucim ventilator i pomolim se da sve radi. Radi.

Ali, problem je u tome sto od tog dogadjaja vise ne mogu da ga drzim stabilno na 3200+. Gold Memory iz Hiren BootCD-a mi jos na pocetku prijavljuje greske, ali DocMem ne. E sada ispada da je memorija kriva, ali ne kada ga vrnem na 2500+ i stavim da magistrala ipak radi na 200Mhz nema nikakvih problema. Sta bi mogao biti problem? Uzgred, procesor radi na 3200+ pod Win-om samo programi umeju da crashuju. Da mozda ne bi trebao da zamenim pastu? Napomena: nista od HW-a nije menjano.

PS: Sta da koristim za test bas procesora pod WinXP-om?

Ne, memorija je ista, probao sam da promenim slotove memorije, da stavim samo jednu pa drugu, jednostavno nije do memorije. Uzgred u pitanju su dva Samsung DDR 400 modula.

hm.... pa malo je je misteriozan ovaj tvoj problem,da nisi slucajno skinuo voltazu malo sa procesora ili nesto menjao po biosu jer ne vidim sta bi drugo moglo da bude

Proveri da nisi resetovao bios (mada verujem da si to uradio vec) i takodje pokusaj novi BIOS

Koliko smem da povecam voltazu? I sta da koristim za testiranje procesora nakon toga na pregrevanje i ispravnost?

Vrh Dno