Stameni je napisao(la):Ma ne mogu TFT.Nije jos dobar za igre.
hahStameni je napisao(la):Ma ne mogu TFT.Nije jos dobar za igre.
Crni je napisao(la):Ljudi, pa svaki dan neprestano imate neko zracenje oko sebe (sto prirodno, sto vestacko), a nisam primetio da ljudi padaju mrtvi po ulicama.
Ljudsko oko vidi punih 16.7 miliona, medjutim u svakom trunutku prosecan covek prepoznaje oko 400 000 boja i oko 4000 nijansi sive!driver je napisao(la):Uzmi Samsunga 171 ili 151s i tu cesh itekako videti zamucenje u igrama, kod ovih jachih modela, toga vishe nema...
Postoji drugi problem kod TFTa, a to je broj boja koji moze da prikaze...Svi se oni zovu "16 miliona", ali TFT ne moze da prikaze vishe od oko 4mil, dok ljudsko oko vidi 6 mil, tako da ti 2 miliona boja faliTo se sigurno ne vidi u igrama i sigurno svako oko to ne moze da primeti, ali ima onih koji recimo koriste matroxa i imaju "dobro oko", pa ce primetiti da fali...
Dejandj je napisao(la):Najgora 19"-ica je dalekooo dalekooo bolja od najbolje 17".
silverglider je napisao(la):Ne bih ja da zamucujem raspravu, ali cini mi se da sam video u nekoj studiji o monitorima da ljudsko oko razlikuje 242 hiljade razlicitih nijansi, a ne 6 miliona.Evo, ovo je najmanja ponuda boja za sada u temi...
...
Nije tacno. Stavi jedan Eizo F57 i neki npr. Scott 19" jedan pored drugog pa placi. Ne radi se samo o tome da je max rezolucija na 17" optimalna na 19", kao ni o velicini tacke. Radi se i o drugim stvarima kao sto su zamucenja slike (kod jeftinih monitora izrazenija, recimo u coskovima), deformacija pravilnih geometrijskih oblika, moire, nemogucnost podesavanje slike (vert i horiz trapezoid, rotacija, itd) koja kod najjeftinijih monitora uglavnom nije kako treba, itd. Cak i kada jeftin monitor na prvi pogled izgleda OK, pogledaj ga nakon 6 meseci ili godinu dana, da vidis da li ima zamucenja i koliko.
ja jos nisam naisao na monitor koji uspesno ukida moire, a da ne pokvari ostrinu slike. problemi s geometrijom su iskljucino vezani za elektroniku, tj. kontrolu snopova. jeste da je kod nekih cevki lakse postici dobru geometriju, a kod drugih teze, ali ce geometrija na svakoj biti super ako je elektronika super.silverglider je napisao(la):Kada sam pomenuo moire, mislio sam na to da jeftini monitori (zato sto si se pozvao i na "najlosije 19") uglavnom nemaju opciju eliminacije moire efekta.
Deformaciju geometrije cini uglavnom monitor i to zbog kvaliteta izrade odredjene cevke - razlika u kvalitetu povlaci i razliku u ceni izrade.
Stameni je napisao(la):Monitor od 17 ili 19 inca?Neki pricaju jedno neki drugo....dakle?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari