Šta je novo?

sta je uzrok???

jogi

Čuven
Učlanjen(a)
25.04.2005
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
desava se sledece:komp se zamrze u sred igrice (cod2MP, ne igram nista drugo) i pomaze samo restart na dugme.u svim ostalim situacijama radi normalno.temperatura ne prelazi 45-46c pri opterecenju.testirao sam sa occt par sati i izvrteo par puta 3dmark 03 i prolazi bez problema.probao sam bez xfire posto zna da pravi probleme medjutim desava se isto.napajanje ploca memorija ???
barton2600+ asus a7v600-x 2x512 ddr400 frontier 400w sapphire 9550128/128bit

Testiraj memoriju Windows memory diagnostic-om i vidi da li je to problem. Ako prodje vidi da li je izasao neki update za igru. Mozda je problem do igre.

Mozda ti je memorija ispala iz lezista mada ne skroz ali dovojno da ima los kontak, jednostavno je malo pritegni pa probaj sve mirise da je to u pitanju mada nikad se nezna sta moze da bude.

kako se pokrece Windows memory diagnostic?

koje je napajanje unutra? meni miriši na napajanje da je malko umorno!

da li ti je graficka 9550 sa pasivnim hladjenjem, mozda se ona pregreva? sto se tice memorije mozes je istestirati i sa GoldMemory:
http://www.goldmemory.cz/download.php
mada ako ti nije jos ni jednom bacio BSOD ... nisam siguran za memaru, mozda napajanje!!

Najbolje da ides redom jednu po jednu stvar da konrolises, jos bolje bi bilo kada bi mogao da se snadjes pa da pozajmis od nekog sve komponente koje su ti potrebne.

desava se sledece:komp se zamrze u sred igrice (cod2MP, ne igram nista drugo) i pomaze samo restart na dugme.u svim ostalim situacijama radi normalno.temperatura ne prelazi 45-46c pri opterecenju.testirao sam sa occt par sati i izvrteo par puta 3dmark 03 i prolazi bez problema.probao sam bez xfire posto zna da pravi probleme medjutim desava se isto.napajanje ploca memorija ???
barton2600+ asus a7v600-x 2x512 ddr400 frontier 400w sapphire 9550128/128bit

Znaci uzrok ovog problema moze biti i napajanje. I ja imam slicnih problema i uradio sam testove memorije i grafike i sve je proslo ok a u sred igre stane i pomaze samo restart na dugme. Imam napajanje od 350W.

Znaci uzrok ovog problema moze biti i napajanje. I ja imam slicnih problema i uradio sam testove memorije i grafike i sve je proslo ok a u sred igre stane i pomaze samo restart na dugme. Imam napajanje od 350W.
Imao sam slican problem kao i ti sa jednom konfiguracijom ali probleme je pravila u mom slucaju grafika ali probaj sa jacim napajanjem nikad se nezna sta moze biti problem, znaci probaj sa drugim napajanjem pa ako ne da rezultate probaj sa drugom grafikom.
Po mom dosadasnjem iskustvu takve probleme najcesce pravi memorija koja ima los kontakt, pa samo zamena slota moze da resi problem ako nije memorija ostecena

e sto se mene tice resen problem.zamenio sam napajanje i sad je sve u redu.
hvala na pomoci svima!!!!!

Moram i ja menjati napajanje. Koji proizvodjac ima dobru reputaciju medju clanovima?

e sad zavisi od koliko do koliko para! Za male pare relativno dobro napajanje je Mercury 400w sa 12cm ventilatorom i regulacijom brzine ventilatora, ja ga imam i vrlo sam zadovoljan!

Ako kupujes napajanje moj predlog je da se odlucis za malo jace napajanje pogotovo ako zelis da izdvojis malo vecu sumu jer treba gledati i malo unapred jer dolazi vista jace grafike jednom recju potrosaci su sve zahtevniji a napajanje ne ide da se kupuje svake godine jedino ako si tanak sa parama.

Ako kupujes napajanje moj predlog je da se odlucis za malo jace napajanje pogotovo ako zelis da izdvojis malo vecu sumu jer treba gledati i malo unapred jer dolazi vista jace grafike jednom recju potrosaci su sve zahtevniji a napajanje ne ide da se kupuje svake godine jedino ako si tanak sa parama.

Sasvim mi je dosta na ovom pc-u xp za vistu treba nesto bolje. Mislio sam da uzmem neko napajanje do 450W to je dovoljno za ovo moje.

e sad zavisi od koliko do koliko para! Za male pare relativno dobro napajanje je Mercury 400w sa 12cm ventilatorom i regulacijom brzine ventilatora, ja ga imam i vrlo sam zadovoljan!

Hvala na konkretnom savetu. Kolike su to male pare?

Uzeo sam danas Codegen Dual 12V ATX2.0 480W, zamenio ono staro i zaista je bilo poboljsanja pc mi se nije vise restartovao ali problem sa igrama je ostao i dalje se zaglavljivalo prilikom ucitavanja igara. Posto imam jedan ram modul koji radi na 333MHz,a jedan na 400MHz koji sam naknadno kupio i resim ja da izvadim taj drugi kad ono igre normalno rade vise se ne blokiraju. E posto vise nema ramova na 333MHz sledece sto kupujem je nova ploca koja ce podrzavati ramove na vecim frekvencama.

Pozdrav.

Mnogo si se zaj*bao sa tim codegen napajanjem... Mogao si da nadjes novog chieftec-a od 400W za oko 25e!

Sto se tice problema sa memorijom, mozes da sporiji modul stavis u prvi slot, a brzi u drugi... Tako ce obe raditi na istim frekvencijama. Posto pretpostavljam da je bilo obrnuto i da je maticna silila memoriju da radi na 400!

Poslednja izmena:
Mnogo si se zaj*bao sa tim codegen napajanjem... Mogao si da nadjes novog chieftec-a od 400W za oko 25e!

Moras da razumes da sam bio ogranicen ponudom, a i taj jedan Chiftec sto sam nasao bio je znatno skuplji od toga sto si ti napisao, a i ne bi mogao da mi ide na kuciste drugacije se pricvrscuje. A sta fali Codegen-u? Dobio sam garanciju od godinu dana, pa cu videti kako se ponasa. Sem toga do sada sam imao neko "no name" napajanje od 300W vec 4 godine pa je radilo ok do nedavno.
Nadam se da mi Codegen nece praviti probleme.

Sto se tice problema sa memorijom, mozes da sporiji modul stavis u prvi slot, a brzi u drugi... Tako ce obe raditi na istim frekvencijama. Posto pretpostavljam da je bilo obrnuto i da je maticna silila memoriju da radi na 400!

Nisam znao da tako treba da se postavi, a ipak je tako stajalo jer je naravno onaj stariji ram bio u prvom dimm slotu kad sam kupio pc, pa sam ja prirodno ovaj stavio u drugi, tako da nije to sto ti kazes.

Pazi, postoje razlike. Imas Codegen i SP. Oba se prodaju pod istim imenom... Sa obzirom na to da imas garanciju od godinu dana, rekao bih da si uzeo punog codegena, tako da onda nije problem...

A mozes i da proveris setovanja memorije u BIOS-u!

Sa obzirom na to da imas garanciju od godinu dana, rekao bih da si uzeo punog codegena, tako da onda nije problem...

Mislim stvarno lepo izgleda i masivno je tj tesko sto bi bio neki pokazatelj da u njemu nisu neki bez veze delovi nego ipak nesto kvalitetnije.

A mozes i da proveris setovanja memorije u BIOS-u!

Setovanja memorije su bila maximalno moguce olabljena, tako je bilo vec podeseno, jedino sto sam ja uradio je da sam sinhronizovao FSB: Memory.

Nazad
Vrh Dno