Šta je novo?

Sta je uzrok ovog problema ???

psyhomb

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
619
Zanima me dali bi neko mogao da mi kaze sta bi mogao biti uzrok sledeceg problema:

Kada masinu ugasim tako sto drzim power switch 4-5 sec. i posle pokusam da
je upalim, nema teoretske sanse da se pokrene (nista se ne desava masina je potpuno mrtva). Pomislio sam da nije problem sa prekidacem (gubi negde kontakt) pa sam direkto prespojio pinove na front panelu maticne ploce ali ni tada se nista nije desilo. Jedini nacin na koji sam uspeo da pokrenem masinu bio je taj sto sam jednostavno direkto na ATX konektoru koji napaja plocu
prespojio power supply on i ground (znaci direkto sam pobudio napajanje koje je probudilo plocu). Jos da napomenem da masina radi iskljucivo ako je taj kratko spojnik u ATX konektoru.

Pa vas ja jos jednom pitam sta bi mogao da bude uzrok ovog problema ???
UNAPRED HVALA :wall: :wall: :wall:

Poslednja izmena:
-=[::PsyhoMB::]=- je napisao(la):
Zanima me dali bi neko mogao da mi kaze sta bi mogao biti uzrok sledeceg problema:

Kada masinu ugasim tako sto drzim power switch 4-5 sec. i posle pokusam da
je upalim, nema teoretske sanse da se pokrene (nista se ne desava masina je potpuno mrtva). Pomislio sam da nije problem sa prekidacem (gubi negde kontakt) pa sam direkto prespojio pinove na front panelu maticne ploce ali ni tada se nista nije desilo. Jedini nacin na koji sam uspeo da pokrenem masinu bio je taj sto sam jednostavno direkto na ATX konektoru koji napaja plocu
prespojio power supply on i ground (znaci direkto sam pobudio napajanje koje je probudilo plocu). Jos da napomenem da masina radi iskljucivo ako je taj kratko spojnik u ATX konektoru.

Pa vas ja jos jednom pitam sta bi mogao da bude uzrok ovog problema ???
UNAPRED HVALA :wall: :wall: :wall:

Stavi drugo napajanje (drugi proizvodjac).

tesko je reci....najbolje je da probas sa drugim napajanjem od nekog prijatelja...za slucaj da je ono.....ali nisam siguran....hmmmmmmmmm......

Valjda je za pola godine resio problem. :d
Prijateljski savet: max_vb, imas u gornjem levom uglu svakog posta datum kad je isti napisan. Nemoj konstantno dizati prastare threadove iz mrtvih.

Pozdrav!

max_vb je napisao(la):
pa da....bar je trebao napisati sta je uradio

Nisam bio u mogucnosti da odgovorim. Ovo je bio problem na jednoj masini
u vojsci (dok sam sluzio prokletoj VSCG). Jednostavno oni nisu imali drugo napajanje, zbog oposte poznatog finansiskog razloga. Upravo zbog toga sam se ja obratio forumu, u medjuvremenu sam zavrsio sluzenju otadzbini a njihova masina i dalje stoji sa spajalicom u ATX konektoru.
HVALA NA TRUDU U SVAKOM SLUCAJU :wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno