Šta je novo?

Sta je taj Windows 2003?

ivica je napisao(la):
Nije VETES nego VETS...(odavno su je preimenovali)

E vidish ta Verica je lepo magistrilala u Americi pa se mnogo pravi vazna!!!..inache je na automatici(diplomirala i shta ti ja znam) ali kako je sama priznala vishe je vuku telekomunikacije i rachunari!!

Ne sumnjam da je tvoj Ples konjic(ako mogu tako da napishem :D ) bolji od nje!!! :D I to mora da je neki sa FON-a ili ETF-a ili se varam!!!

Shta cemo ne mozemo da biramo profesore ali bar mozemo predmete!!!

Vetes se lakse izgovara nego vets, a i ja to onako... po inerciji (stara garda). :)

Pleskonjić u dotičnoj školi drži Operativne sisteme...

Da se ne zanosimo previše, i Verica i on su za sve nas ovde Bog i batina... a kakvi su kao pedagozi i profesori, to je već drugo pitanje.

Filo je napisao(la):
ovakve odgovore u mom selu zovu "drkanje qrca"
ne pricam napamet nista od toga - radim na VETS s nekim od profesora iz price :banana:

O.K. kolega, nema potrebe za brecanjem, siguran sam da je zormanic-ova opaska bila šaljiva, a i kao što reče otišli smo predaleko u off-topic...

Bezrazložne varnice su česta pojava na forumima i zaista ne znače ništa, tako da... zadržimo nivo i idemo dalje. ;)

magick je napisao(la):
O.K. kolega, nema potrebe za brecanjem, siguran sam da je zormanic-ova opaska bila šaljiva, a i kao što reče otišli smo predaleko u off-topic...

Bezrazložne varnice su česta pojava na forumima i zaista ne znače ništa, tako da... zadržimo nivo i idemo dalje. ;)
sto se mene tice neka prica ko sta hoce, ali me malo nervira kad neko komentarise nesto sto ga uopste ne zanima i o cemu uglavnom nema pojma cisto da bi se tu nasao i njegov post.

apolon je napisao(la):
ZverBre, nema ljutnje, ali Miroslav je upravu, jer je Win2003 mnogo "napredniji" OS od Win2000 ili NT-a. Osim toga, bez problema se aktivira 3D i to pichi bez problema kao desktop...
ma ko se ljuti?! Ja sam samo rekao misljenje mog provajdera. Mene licno win 2003 ne zanima nemam nameru da menjam moj '' krvavo zaradjeni" licencirani
win 2000 professional covece! 250 $!!! :wall:

Miroslav je napisao(la):
ja se zahvaljujem ljudima koji su me podrzali u borbi protiv Zveri :D

link cu morati da nadjem, video sam ga pre nekih mesec-dva, ali nisam skidao... ako nadjem, postujem
Ma nisam ja zver :D taj nik sam stavio zato sto ste me banovali 2 puta :d
inace ZverBre mi je uzrecica , kad me neko pita kakav komp imas ja skromno kazem Zver bre! :smoke:

ZverBre je napisao(la):
Ma nisam ja zver :D taj nik sam stavio zato sto ste me banovali 2 puta :d
inace ZverBre mi je uzrecica , kad me neko pita kakav komp imas ja skromno kazem Zver bre! :smoke:
ma jok bre, *******cija ;)

znas ono, znam te, znas me zeljko :D

Jel bi moglo sad malo o Win2003 Serveru :)

evo ljudi ja se povlacim ako ima nekoga ko se razume u tu temu neka nastavi sa diskusijom stvarno ga udavismo sa spmovanjem
Uzdravlje!

ja je napisao(la):
Jel bi moglo sad malo o Win2003 Serveru :)
reci sta te detaljnije zanima, win2003 server ima zaista mnostvo mogucnosti, ne znam o cemu da pricamo :)

Uputstvo je sasvim u redu.

Ovaj Win 2003 server "like a ws." radi lepo, i nesto ubrzano u odnosu na Win XP prof. ili Win 2000 prof.

Drajveri sa XP funkcionisu, soft. takodje, cak su nasledjeni i problemi sa starijim hardverom.

Ima bolju organizaciju i upotrebu memorije tako da kod mene retko sam Win retko angazuje preko 100MB RAM-a.

Jedino, za sada nisam uspeo da sredim drajver za HSF modem, koji nece da radi ni pod XP-om. Jednostavno resetuje masinu kod instalacije, sto nije nimalo bezazleno.

Od antivirusa BitDefander radi najbrze, a ZAP posle malih egzibicija sa verzijama u verziji 4.5.30 "nateran" je da se pokrene kako treba.

PS
Ovaj "W2k3 server" preporucujem svima koji nemaju 512MB RAM-a.

zormanic je napisao(la):
...Drajveri sa XP funkcionisu, soft. takodje, cak su nasledjeni i problemi sa starijim hardverom...

Ono što sam ja primetio sa drajverima je da npr. Ati Catalysti neće automatski da se instaliraju jer tobože se OS prijavljuje kao 64-oro bitni sistem, tako da sam ih raspakovao i manuelno instalirao preko Device manager-a, a Ati kontrol panel samo pokrenuo *.exe fajl i to beše to...

Zvanični drajveri za Abit AN7 (3.13) ne prolaze već sistem traži instalaciju sa CD-a, tj. update drajvera sa zvaničnog Abit-ovog sajta...

..tobože se OS prijavljuje kao 64-oro bitni sistem, ...

Možda je u pitanju neki "hibrid", tako mi se čini.

Nešto je direktno "pozajmljeno" iz XP-a, (ima potpuno istih DLL-a i sys fajlova), a izgleda da je u nekim dll-ovima u pitanju skroz nova arhitektura.

Nekako mi deluju opširnije ... ali nedovrseno. Kao da je buildovan neki veci projekat sa iskljucenim vecim delom opcija. Ko ce ga znati?

Evo konacno sam ga i ja instalirao. Prvi utisak je - ovo je mnoogoo dobro.

Primetio sam da je mnogo manje zahtevan, i da radi primetno brze od XP-a i 2k. Tako sada tu nije gomila glupih servisa, pa je memorijsko zauzece pri podizanju sistema oko 80 mb sto moze da se svede na 60 mb. Medjutim, sam Windows folder se udebljao - on kod mene iznosi 1.465 mb, ali imajte u vidu da je ovo SERVER verzija sistema.
U radu sa hardverom vidno je poboljsanje, pogotovo sa HDD-om. 3dmark 2001se daje nesto bolji rezultat (cca 20tak poena).
Sto se softvera tice, radi sve. Dobro skroo sve, ICQ 2003 PRO mi nije hteo proraditi, ali sam ga zamenio GAIM-om i sada je ok. OutpostPro firewall radi najnormalnije, kao i na 2k. Antivirus jos nisam stigao da stavim, kao ni neku igru ili program poput Corela i Photoshopa, ali to cu uskoro...
Iz nekoliko poteza se lako moze doci do Workstation verzije i omoguciti XP look. Sve u svemu, ja sam prezadovoljan kako radi i ostajem na njemu.

Изгледа да важе све напомене у вези са XP-ом око смањења простора на харду.
Код мене је смањен на око 510 мега.

Све у свему "адиос win 2000 ! " .

***em li ga, samo nagadjam !?!
Cim nesto iz MS-a radi bolje nego prethodna verzija, meni je sve to sumnjivo :)

Dva blic pitanja pre nego sto se i sam upupstim u ovu avanturu :) :
1. Da li i ovaj OS moze da bude na dual boot sistemu sa recimo 98-icom pa da se prilikom paljenja racunara bira koji sistem ce da se dize (onako kako je moglo u kombinaciji XP/98)?
2. Da li je on NTFS only ili ima podrsku i za FAT 32?
pozdrav i hvala

1. valjda moze, sto ne bi mogao?
2. ima podrsku

bancho je napisao(la):
Dva blic pitanja pre nego sto se i sam upupstim u ovu avanturu :) :
1. Da li i ovaj OS moze da bude na dual boot sistemu sa recimo 98-icom pa da se prilikom paljenja racunara bira koji sistem ce da se dize (onako kako je moglo u kombinaciji XP/98)?
2. Da li je on NTFS only ili ima podrsku i za FAT 32?
pozdrav i hvala

Sve što važi za XP važi i ovde.
Što se plašite tog NTFS-a. To je "prirodni" FS za NT-olike sisteme, malo sporiji od FAT-a, ali je bolji i sigurniji.

Probao sam sav softver koji mi je pao na pamet i sve radi perfect. Igre isto.
Jedina stvar koja me nervira je sto je Windows folder citavih 1.465 gb :| sto je u principu razumlivo, jer se ne radi o klasicnom desktop sistemu. Miroslave & ostali koji imate WIndows 2003 imate li ideju kako da skratim taj folder?

kUdtiHaEX je napisao(la):

Rekoh ti ja jedared da ga probaš... ;)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Jedina stvar koja me nervira je sto je Windows folder citavih 1.465 gb :| sto je u principu razumlivo, jer se ne radi o klasicnom desktop sistemu. Miroslave & ostali koji imate WIndows 2003 imate li ideju kako da skratim taj folder?

Slično kao i XP.
Obriši keš drajvera, isključi index servis, prebaci svap na drugu particiju....
Bilo je o tome reči kod optimizacije Win XP-a.

Za skraćivanje probaj u Run da otkucaš "sfc /purgecache". To je fora i na XP-u. Javi šta si uradio.

Takođe možeš i driver.cab da izbrišeš (To je već rekao i Zormanic, ne znam da li si ga skontao). Samo će ti uvek trebati disk sa instalacijom Windowsa kad god nešto novo instaliraš od hardvera (al' što rekli u mom selu: "Kad je moranje, nije pitanje..." :d :d :d)

ja sam na windowsu pokusavao da prebacim swap na drugu particiju, cak sam i pravio prvu particiju iskljucivo za swap, ali nije toliko bio brz kao i u default kombinaciji...

Ma znam ja za te fore ali to nije to ljudi. Ne zaboravite da imate 10 opcija vise u Administrative tools, i to dosta opterecuje disk. Probacu ja to, ali vise od 300 mb necu skinuti to znam.

ma meni je isto, dal ce sistem biti 500mb ili 1.5gb meni je isto, jedan giga manje vise, na hardu od 160giga :D tj. dva harda u raidu :)

E pa meni nije ;-) posto imam svega 5gb free na hardu od 60 gb ;-)

Nazad
Vrh Dno