Šta je novo?

Sta je sve potrebno za crossfire sistem?

atti

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2006
Poena
330
Posto posedujem dve karte (MSI RX800 i Sapphire X800 gto ultimate), interesuje me da li je moguce vezati ih u crossfire (naravno uz promenu ploce posto je sadasnja MSI 945 platinum).

P 820D,MSI 945P,2 x 512 DDR2 667 Kingmaxx ....

atti je napisao(la):
Posto posedujem dve karte (MSI RX800 i Sapphire X800 gto ultimate), interesuje me da li je moguce vezati ih u crossfire (naravno uz promenu ploce posto je sadasnja MSI 945 platinum).

P 820D,MSI 945P,2 x 512 DDR2 667 Kingmaxx ....

Ne.
1. Treba ti ploca koja to podrzava a tvoja to nije.
2. moras imati iste kartice od kojih je jedna "Cross Fire Edition" ukoliko se sistem pravi od X800 ili X1800. Ta kartica je neki vid CF kontrolera.
3. za povezivanje X1600 i X1300 modela ne treba posebna kartica vec dve identicne jer u ovoj opciji nema "cf kontroler" kartice.

Znam da moja ploca to ne podrzava (razmisljao sam o MSI 975X) posto novi catalyst podrzavaju crossfire na ovom novom Intel cipsetu.
Znaci ove dve X800 ne idu.Isle bi ako je jedna od njih bila crossfire edition ili master kartica, jel` sam u pravu?

Prodaj obe i kupi kartu koja bi radila neuporedivo bolje nego da menjas plocu i pokusavas da uparujes ati

MrSa je napisao(la):
Prodaj obe i kupi kartu koja bi radila neuporedivo bolje nego da menjas plocu i pokusavas da uparujes ati

Everythig is said...

Mopzda mu je druga od burazera . pa bi je pozajmljivao povremeno.....:)

Da bi ti na Intelu radio CF moras da imas i975 maticnu plocu i moras da ima CrossFire Master karticu!

U razgovoru sa ljudima iz Sapphira sam saznao da ti na novoj Xpress3200 maticnoj ploci ne treba master kartica da bi ti CrossFire radio sa X1800 i X1900 karticama!

Ali sve to tebi nije bitno obzirom ana komponente koje imas, nista od CrossFirea kod tebe!

Znaci nista od crossfire-a.Onda ,sto rece MrSa, da prodam obe i kupim nesto jace.

A da umalo da zaboravim - obe su moje -

atti je napisao(la):
Znaci nista od crossfire-a.Onda ,sto rece MrSa, da prodam obe i kupim nesto jace.

Najpametnije. Za te pare ili malo vise mozes uzeti 7800GT ili 7900GT koja ce biti brza od dva x800gto u crossfire rezimu kada bi ovaj i proradio kod tebe.

Sa koliko monitora je moguce raditi sa crossfire sistemom?

kolko se secam-4

Dva, naravno, jer se dve kartice ponasaju kao jedna, a jedan Radeon podrzava max dva izlaza.

Poslednja izmena:
CF rezim radi samo na JEDNOM monitoru!

princip cf sistema mi je jasan (nekako) ali me intersuje mogucnost rada sa 4 monitora. ne mora da radi u cf modu, bitno mi je da li moze da podrzava 4 monitora. to nisam najbolje shvatio, ali ako moze, odusevljava me ta mogucnost. inace kuburim sa prostorom za crtanje.

nex999 je napisao(la):
da, ali postoji mogucnost da rade zasebno, tj. u single rezimu-i onda mogu da daju sliku na cetiri?
Tekst preveden sa gamepc.com
http://scar.gradac.net/index.php?modul=forum&id=dokumenti&f=4&t=1&

upravo sam procitao. za ono objasnjenje svaka cast. :bottle:
e sad, sta je sli?!
koliko sam shvatio, cf i sli su nacini obrade slike i koliko vidim, prilicno su skupi. moze li multi-gpu isto da podrzi 4 monitora?

hvala...:d
pazi ovako: kada dve kartice rade u SLI tj Crossfire(dodje mu na isto) one zajedno rendaju sliku za JEDAN ili DVA monitora.Dakle kad poteras neku igru kartice medju sobom raspodele renderovanje.Medjutim kada se u drajveru iskljuci SLI/Crossfire one vise ne rade zajedno vec ih sistem "kapira" zasebno.
Tako da bi one SAMO U TOM SLUCAJU trebalo da daju izlaze za cetiri monitora.Ja naravno nisam u mogucnosti da to i proverim u praksi, al verovacu likovima sa gamepc.com :type:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno