Šta je novo?

Sta je sa PTT KDSom?

truba2000

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
630
ne radi mi ceo vikend, ponedeljak i utorak

kazu problemi na sistemu :wall:

ljtruba je napisao(la):
ne radi mi ceo vikend, ponedeljak i utorak

kazu problemi na sistemu :wall:

Meni radi, ali mnogo često se dešava da mi se resetuje modem. Posle toga obično ne može da se poveže ili kada se poveže ne može da dobije IP adresu. To se desi par puta u recimo pola sata, pa onda neko vreme radi OK. Pa onda opet u krug. Ali u principu većinu vremena radi. Inače pre ovoga (počelo je pre par dana) nikada nisam imao ni najmanji problem - ima već skoro dve godine.

I meni se cesto desava da se resetuje, ali kada je resetovan ne moze da se ugasi da bude na stend baju. Inace imam Motorolu. Da li se to vama desava?

Dusan87 je napisao(la):
I meni se cesto desava da se resetuje, ali kada je resetovan ne moze da se ugasi da bude na stend baju. Inace imam Motorolu. Da li se to vama desava?

da, da... identicna stvar i kod mene. Poslednjih dana po nekoliko puta dnevno, obicno u vecernjim spicevima. Ocigledno je uzrok tome gubljenje (da ne kazem shizenje) KDS signala.

I meni se desava isto...Zaglupi se , a posle nekog vremena pocne da radi sam od sebe...Meni najvise smeta jer imam dream box povezan na njega pa onda nemam ni sliku kodiranih kanala...Ali prepodne pretezno radi i ne zeza...

hm, bas bez prestanka?.. kao sto rekoh, kod mene 3-4 puta dnevno. nekad se samo na kratko resetuje, nekad se prekine web na nekoliko minuta i tada se modem potpuno pogubi - ne moze ni da se prebaci na standby.

jel imas motorolu?
btw ja sam u al. rudara.

Izgleda da problem imaju samo neki dijelovi Tošinog bunara. Baš mi prijatelj iz Aleksinačkih rudara reče da on nema problema posljednjih par dana.

nemam motorolu, nego onaj "obicni" Pupin ili sta je vec nalepljeno

JPF je napisao(la):
Izgleda da problem imaju samo neki dijelovi Tošinog bunara. Baš mi prijatelj iz Aleksinačkih rudara reče da on nema problema posljednjih par dana.
pa pitanje je koliko taj tvoj prijatelj koristi net, jer recimo ja juce da nisam ostavio da skidam nesto nikad ne bih provalio da mi se resetovalo, a bio sam skoro sve vreme za kompom! 😉

Meni se isto nista ne desava, a skoro sam ceo dan za kompom. Kod opstine NBGD sam.

Kod mene su isti simtomi sa resetom. Najviše izraženi uveče.
Molba za vas kod kojih je sve OK: pratite malo svoju IP adresu. Kod mene se promeni i nekoliko puta u toku dana, ali ne kod svakog reseta.
U vreme kada je sve radilo kako treba, IP adresa je znala da ostane ista i po nekoliko meseci!
paket: flat @256 modem: onaj Pupin koji su prodavali u početku

Još nešto: moj komšija ima prepaid paket, ne uspeva da se konektuje već 2 meseca. Iz podrške su mu rekli da znaju za problem, zasad ne mogu da ga reše (to je bilo početkom novembra). naravno, savetuju prelazak na postpaid. Kod njega modem ne uspeva da se sinhronizuje ni posle 3 sata!

edit:
P.S. kad pukne veza, dodeli mi IP: 192.168.0.3, i ponekad pomaže:
ipconfig /release
ipconfig /renew
Ako ni to neće, uvek probam hardverski reset (napajanje)

Poslednja izmena:
Mene vetj neko vreme puca net, al to ne bih ni primetio da mi npr DL ne prekine i icq, msn ili yahoo prsnu... IP ostane ista, modem se ne resetuje, normalno svetli, ali net samo trenutak ne radi... Onda se sve lepo opet konektuje i kao da nishta nije bilo... Zvao ih, nemaju pojma do chega je... Do kompa nije sigurno...

Gleda li neko logove modema?
Ja vidim probleme, ali sam tanak sa tumačenjem...

edit:
P.S. da znam da protumačim, bio bi to lep attach uz reklamaciju na naredni račun...

Poslednja izmena:
kibicer je napisao(la):
U vreme kada je sve radilo kako treba, IP adresa je znala da ostane ista i po nekoliko meseci!

Da, i meni je skoro godinu dana bila dodeljena ista IP adresa. A sada se promeni par puta u toku dana. 🙂 Nije da mi smeta ta promena IP adrese, ali nervira prekid veze koji ide uz to i traje par minuta.

Danas je bio jedan od lošijih dana.
Rekoše mi telefonom: pre ponedeljka, neće biti poboljšanja. U ponedeljak se okuplja trust mozgova da proba da reši problem.

Koliko sam ja ovo nešto pratio, problem je samo kod njih - modem ne uspeva da uspostavi/održi uzlazni kanal. Silazni je OK (uglavnom uvek).
A u logovima modema, greške se umnožavaju geometrijskom brzinom.

Ako ima još zainteresovanih, ajde da postujemo event-logove modema. Sad kad ne funkcioniše, baš me zaintrigiralo kako ovo sve radi.

kibicer je napisao(la):
Danas je bio jedan od lošijih dana.
Rekoše mi telefonom: pre ponedeljka, neće biti poboljšanja. U ponedeljak se okuplja trust mozgova da proba da reši problem.

Danas je tačno dvije nedelje od kako su se problemi pojavili (bar meni). Ja ih više ne čekam, zatražio sam ADSL od NeoBee-a pa ako oni potvrde da kod mene može da se uvede ADSL prije nego što PTT riješi probleme dobiću 512/128 za 500 dinara više nego što kod PTT-a plaćam 256/90.

I meni su rekli da cekam ponedeljak.
kao smanjice mi iznos na racunu.

odlepio sam.
kacim se preko dial-upa i totalni je smor

meni radi net, ali kad modem prikljucim preko USB-a zaglupi se posle nekih 30 sati rada...

mislim da ne postoje 2 korisnika PTT KDS neta koji imaju isti problem 😀
Nego plz napisite kad kao reshe taj problem da onda ja uzmem da ih smaram sa ovim sra*em sto meme zeza, posto kao sad ne mogu tacno da utvrde zasto se to deshava...

Imam motorolu 5100, i imam slicne probleme sa povremenim (u zadnje vreme cestim) nestancima signala. U zadnje vreme i bezobrani prekidi od po 15-30min. Ranije samo povremeni kratki od 1-5min. Sve se vishe razmisljam o prelasku na ADSL, mada su ovi PTT-ovce fleksibilni oko placanja racuna, nema ono do 5.tog u mesecu i odma te gase, nego prvo opomena :d

ama sta se svi zalite kad vam net ne radi samo povremeno 🙂
meni ne radi vec 7-8 dana, sta mislite kako mi je? 🙂

ljtruba je napisao(la):
ama sta se svi zalite kad vam net ne radi samo povremeno 🙂
meni ne radi vec 7-8 dana, sta mislite kako mi je? 🙂

Cekaj, ako ti ne radi uopste, jesi siguran da nije do tebe?
Sta kaze modem? Nivoi signala, logovi...

Ajde pogledaj, pa nam reci!

Meni su nivoi signala (kad radi 🙂 ) skoro idealni, i prekidi su sve kraci (ali ne i redji). Ping odlican.

Evo ponedeljak dodje i prodje a meni trenutno ne radi kablovski, nakacen sam na dialup...vise su mi se smucili! Jel moze da se predje na SBB ikako u ovim krajevima? (Tosin bunar)

zvao sam ih danas i resio sam problem

svaki put kada se desi neka havarija moj modem odlepi i treba ga malo maltretirati
resetovali smo i modem i komp dok se nije razmrdao, a onda smo namestili frekvenciju na 778000000Hz.

Evo sada uzivam....

Uživaš? Meni se čini da su im večeras oba DNS-a crkla - surf fino radi samo sam morao da promjenim default DNS-ove.

BTW, i mene su vozali sa tim frekvencijama tako da je modem sad namješten na sve tri (navodno je 778000000 rezervisana za flat korisnike, a 770000000 i 700000000 za prepaid) ali ni to nije pomagalo posljednjih nedelja.

Trenutno nisam na toj konekciji (mora se malo i na posao), ali:
Kod mene su setovani i 770 i 778MHz silazni kanali. Ali, modem se uvek kači na 770MHz. I problem je postojao i sinoć (istina, u dosta manjoj meri), dok nije oko ponoći protok potpuno stao (pri čemu je modem bio ispravno konektovan).
Ajde, probaću da namestim i ja downstream na 778MHz, pa ću javiti.

@ljtruba: možeš li reći koju frekvenciju za uzlazni kanal modem odabira?
Kod mene je, ako se dobro sećam, nešto iznad 51MHz.

Poslednja izmena:
kod mene je sve ok!

Nema resetovanja?
Ajde mi, molim te, reci downstream frekvenciju! Sam si nameštao, ili automatski?
Kod mene je 770 MHz. Resetovanja su ređa, ali ih ima.
Koji modem? Onaj Pupin koji su oni davali (to je, zapravo Ambit Cable Modem).
Ja imam taj.

Nazad
Vrh Dno