Šta je novo?

Sta je sa ovim veratom u zadnje vreme?

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
845
Ranije je kolko tolko radilo a u zadnje vreme mi i po 5 puta javi ovo pre nego sto me pusti da se ulogujem, naravno to je 5 impulsa vise na racunu jer je veza vec uspostavljena...

Dialing...30-60-606
Dialing attempt 1.
Dialing...
Connected to remote computer.
Verifying user name and password...
Failed to connect to remote computer.
Unable to establish a connection.

Inace preko SMIN-a nema izgleda ovih problema ALI se konektuje na smesne brzine evo sad je na 4.8 kbps

Ma, brate, raspada se, eto šta mu je :( ...

Meni je prikazivao ili ovo, ili navažeću lozinku. O duhovima da ne pričamo...

Jedino ti ostaje da pokušavaš nekoliko puta.

Mare je napisao(la):
Ranije je kolko tolko radilo a u zadnje vreme mi i po 5 puta javi ovo pre nego sto me pusti da se ulogujem, naravno to je 5 impulsa vise na racunu jer je veza vec uspostavljena...

Dialing...30-60-606
Dialing attempt 1.
Dialing...
Connected to remote computer.
Verifying user name and password...
Failed to connect to remote computer.
Unable to establish a connection.
Probaj na 3605000. Nema marsovaca kao na 3060606.

Nisam ni znao da ima i taj broj.... ima li jos koji?

U mani me s tim taj radi ko da je 96 god... dl ide ispod 1 kbs... ali se kaci lako i ovaj drugi broj je dobar izgleda... za sada :D

Kod ovog 3605000 nema onog "izbacivanja" posle uspostavljene veze, mada se teze dobija (naravno zavisi od vremena u koje zovete).
Inace, to sto se racuna po jedan impuls kad se dobije veza ali se ne konektujem, svakog meseca meni pojede po 300 impulsa. :cuss:

ma ovaj verat je krs

i meni stalno iste poruke

teraju te da okrenes 041/91xxxxx :cuss:

ma kakav 041 pa to je jos losije i sporije sve te 04x fore su odvratno spore...

nego ovaj problem postoji uglavnom u vreme opterecenja ujutro u 4 sata recimo uvek ubode i ne da vuce nego rastura ali zato od 21-2 i veci deo dana...

apolon je napisao(la):
Inace, to sto se racuna po jedan impuls kad se dobije veza ali se ne konektujem, svakog meseca meni pojede po 300 impulsa. :cuss:

Dovoljno je samo da obratis paznju na zvuk pri kacenju i da sam stisnes cancel ukoliko nece da te uloguje. Tako ces sacuvati 0,3644 dinara ;P

Aleksej je napisao(la):
...

Dovoljno je samo da obratis paznju na zvuk pri kacenju i da sam stisnes cancel ukoliko nece da te uloguje. Tako ces sacuvati 0,3644 dinara ;P

Cim ti cujez zvuke, ode 36 para :whip

Tacno, a sem toga ja cak i ne mogu da otkazem biranje broja kod mene jer nesto zeza drajver... tek kad dobije busy signal prekine sam...

Ma ti dobijes vezu, prema tome pare odose. Ti kad cujes zvuk vec je kasno. Mesecno na racun od hiljadu dinara, sto dinara ode samo na to, znaci potpuno bezveze.

apolon je napisao(la):
Ma ti dobijes vezu, prema tome pare odose. Ti kad cujes zvuk vec je kasno. Mesecno na racun od hiljadu dinara, sto dinara ode samo na to, znaci potpuno bezveze.
Pomnožite tih sto dinara sa brojem korisnika verata i računica je jasna. Samo je pitanje koliki deo ide Telekomu a koliki Veratu.
Da li neko ume da objasni poreklo tog zvuka i ne povezivanja. Ne bih voleo da uletim u paranoju ali ovde bi trebalo neko da me ubedi u suprotno.

Pa kod mene to objasnjavam to sto sam ja na staroj centrali pa se modem muci da uspostavi vezu, ali kad je uspostavi nakaci se na 45500 ili 46600.E sad to se isto desava i kad zovem PTT koji je na novoj centrali broj pocinje sa 3 a ja sam na petici, znaci pisti i krsti ali ako iz tog prvog puta ne uspostavi vezu , nastavlja da pokusava u nedogled.I tako po jedno min. 15 puta dnevno x 30 dana..........

Ne znam za vas, ali moj brojac impulsa i, sto je vaznije, listing sa "moj racun" kazu da sam u pravu, posto nema tih poziva od 1 impuls. Mozda sam ja u povlascenoj grupi, tj. u grupi kojoj ne kradu bas kao vama ostalima :). ******, mene ubise sa PCM-om, tako da ih valjda sramota da mi kradu i impulse :beat:

Aleksej je napisao(la):
Ne znam za vas, ali moj brojac impulsa i, sto je vaznije, listing sa "moj racun" kazu da sam u pravu, posto nema tih poziva od 1 impuls. Mozda sam ja u povlascenoj grupi, tj. u grupi kojoj ne kradu bas kao vama ostalima :). ******, mene ubise sa PCM-om, tako da ih valjda sramota da mi kradu i impulse :beat:
Biće da je to.
Nego kaži mi kako se boriš protiv PCM-a. Moja devojka je se kači na 16800kbs. Ovih dana treba da piše molbu Telekomu da je skinu sa PCM-a. Da le je bilo kome molba uslišena (bez podmazivanja i drugih veza).

Verat jeste krs, al sam za Novaka preko Fast kartice od 330 din uplatio 50 sati :happy:
sta cete bolje za te pare?

gagast je napisao(la):
...

Biće da je to.
Nego kaži mi kako se boriš protiv PCM-a. Moja devojka je se kači na 16800kbs. Ovih dana treba da piše molbu Telekomu da je skinu sa PCM-a. Da le je bilo kome molba uslišena (bez podmazivanja i drugih veza).

Obzirom, kako drugi pričaju, da im je veza očajna, kod mene nije baš toliko jadno. Na Veratu sam i digitalna mi je centrala, a konekcije su mi na 28800 i 31200. Nije loše kako bi moglo da bude :).

Protiv PCM-a nema spasa ctp;
Imaš neke topice u vezi toga, videćeš i sam da su to ćorava posla.

Pozdrav.

Aleksej je napisao(la):
...

Obzirom, kako drugi pričaju, da im je veza očajna, kod mene nije baš toliko jadno. Na Veratu sam i digitalna mi je centrala, a konekcije su mi na 28800 i 31200. Nije loše kako bi moglo da bude :).

Protiv PCM-a nema spasa ctp;
Imaš neke topice u vezi toga, videćeš i sam da su to ćorava posla.

Pozdrav.
Znam i sam sam učestvovao u raspravi. To je sramota. Digitalizacija na 16800bps?

NapoleoN je napisao(la):
Verat jeste krs, al sam za Novaka preko Fast kartice od 330 din uplatio 50 sati :happy:
sta cete bolje za te pare?

Tuga, tuga, tuga... :cuss:

Nije samo fora u tome koliko platis, nego i sta dobijes za to sto platis.
Radje cu da platim Eunetu (cini mi se da su oni najskuplji) - ali da za te pare imam postojanu vezu i da se konektujem iz prve i download kako treba da radi, nego da platim npr. Veratu da bih se sa njim smarao.

OK, cena treba da je niza, ali kvalitet bi trebalo da bude glavni preduslov, zar ne?

cheers

Hmmm... Ljudi, a zasto umesto da kukamo ovde ne probamo nesto konstruktivno? Zasto ove nase muke ne bi na odredjeni dan podelili sa ljudima iz Verata? Dogovorimo se da za recimo desetak dana svi koji su na Veratu posalju mail iste sadrzine u kome apelujemo da rese problem.
Generalno gledano, Verat i nije toliki krs od provajdera i nije bas toliko crn koliko smo ga svi mi ovde popljuvali. Sam internet kada se konektuje radi besprekorno. Najveci problem, bar kod mene jeste konektovati se. Sad, meni i ne ide toliko na zivce zauzeta veza (koja je vise problem PTTa koji verovatno nece da im odobri dodatne linije) koliko pokvareni modemi sa druge strane.
Verovatno ste primetili da nema vise problema sa logovanjem prilikom provere maila? To je verovatno posledica gomile mailova slicne sadrzine u kojima su korisnici negodovali u vezi toga. Verovatno je tako jer sam licno ja poslao nekoliko mailova od kojih sam u nekim blago receno ispizdeo, a znam i jos par ljudi koji su se takodje zalili nezavisno od mene. Znaci da ipak imaju sluha za probleme korisnika (mada ne bi trebali toliko da cekaju sa resavanjem istih) jer na kraju krajeva to i njima ide u korist.
Elem, sta hocu da kazem. Generalno gledano najvecei njihov problem je neispravnost nekolicine modema, koji na stranu to sto gutaju novac umeju i neverovatno da izbace iz takta kada posle pola sata konacno dobijes nezauzetu vezu i javi ti se pokvaren modem koji odsvira svoju simfoniju, a posle toga sve iz pocetka. Pre neki dan mi je palo na pamet da vodim evidenciju takvih logovanja i u poslednja tri dana (s tim sto se juce i nisam preterano mnogo kacio na net) bilo ih je ravno 60. Znaci za samo ta tri dana sam izgubio oko 20 dinara. Prostom racunicom dolazimo do zakljucka da mesecno na ime ovih logovanja bacim oko 200 i vise dinara ako uzmem da otprilike imam 20 ovakvih logovanja dnevno ili prevedeno na njihovu racunicu za te mogu da kupim oko 20 sati kod njih. Opet, ne razumem se preterano kako sve to funkcionise kod njih, ali ne mislim da bi im bio preteran problem da provere sve modeme i zamene one koji ne valjaju, pa makar i na celo jedno vece obustavili kompletan internet saobracaj.
Sve ovo nekome moze da zvuci i glupo ali ako se objektivno pogleda korist moze da bude velika i za nas i za njih. Treba prvo da se organizujemo mi ovde sa Bencha, pa da to razglasimo ljudima oko nas i na kraju da ih zatrpamo sa mailovima u kojim trazimo resenje problema. Najbolje bi bilo da mail bude isti za sve (Bar za nas sa Benchmarka) kako bi videli da se radi o organizovanoj akciji.
Sta mislite o svemu ovome?

Koliko sam primetio u svom listingu nijedno takvo "logovanje" mi nije obracunato, tacnije pise 0 impulsa. Takodje meni se na digitalnoj centrali to veoma retko desava i konektujem se redovno izmedju 52k i 54k na sva tri broja. Sto se mene tice povoljnijeg provajdera u zemlji nema (barem za mene).
Pozdrav!

shone190 je napisao(la):
Koliko sam primetio u svom listingu nijedno takvo "logovanje" mi nije obracunato, tacnije pise 0 impulsa. Takodje meni se na digitalnoj centrali to veoma retko desava i konektujem se redovno izmedju 52k i 54k na sva tri broja. Sto se mene tice povoljnijeg provajdera u zemlji nema (barem za mene).
Pozdrav!
Da li jos neko moze da izvadi listing? Koliko ja znam svako podizanje slusalice sa druge strane se tarifira jednim impulsom, tako da mi sada nista nije jasno. Ako nisam u pravu onda nema potrebe da dizemo frku bez potrebe... Uostalom, koliko uopste ima ljudi zainteresovanih za ovakvu akciju?

Samo podizanje slusalice (ako si mislio bukvalno) se ne obracunava, ali ocigledno postoji veliki broj ljudi koji koristi verat a ima problem sa naplacivanjem po jednog impulsa za uspostavljanje veze bez konektovanja (sto je mesecno izmedju 100-200 dinara). Ne znam da li je to zbog neispravnih modema, ali ih svakako treba pitati zasto se to desava.

Mogu da vadim listing posto u telekomu radi majka moje devojke i dobijem ga dzaba. Da kazem jos da imam i ISDN ali se jos uvek konektujem preko modema posto je razlika u brzini mizerna, a cena veca duplo.
Pozdrav!

Vrh Dno