Šta je novo?

Sta je sa BS playerom ?!?!

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Pozdrav...

Ovaj plejer mi je odlican ali ne znam sta da radim.

Naime kada upalim TV out slika se na monitoru (takodje na TV-u ) drasticno pogorsa , pojave se neke male mutne kockice, kao da koristi neke smotane dekodere.

Sta da radim ?!?>!

Sa MV2 plejerom nemam problema, ali mi on ne pruza komfort kao BS plejer (prvenstveno mislim na kvalitet prikaza prevoda kada nije tv izlaz ukljucen)...

Pozdrav...

Sta fali kvalitetu prikaza prevoda kod MV2?
Jesi li ukljucio antialiased opciju za subtitles?

Ne znam sta da ti kazem, kod mene BS Player na TV-out i uopste radi odlicno. I pravo da ti kazem najlaksi je za podesavanje. Cekiras "draw subtitles to overlay surface" i to ti je to. I naravno da je ATI-jeva kartica, samo jedan klik na displays pa ukljucis crveno dugmence na TV i Overlay na theater mode i to je to. Dok sam se sa nVidiom ubio od podesavanja dok nisam ukapirao kako da podesim. A sto se codeca tice k-lite paket i nikad nisam imao nikakvih problema.

Kod MPC nema shta da se shteluje, a ima najlepshi titl ikada :)

Ima, ali dok ti ne zatreba TV out. A onda ne može da ide film sa titlom na TV i ti nešto da čačkaš na kompu :)

Jel moze na mv2 da se skloni ona crna pozadina iza prevoda?Da izbacuje samo slova?Koristim tv out ako uopste ima veze,danas se ubi trazeci nisam mogao da sklonim.
Pozz

Naravno: options->subtitles->use GDI->Full Transparent

Sa naglaskom da mora da bude ukljucen Overlay mixer.

E da pitam.

Ne znam stvarno shta je.

Svi filmovi koje pustim iz bilo kog plejera su mi nekako zumirani . Probao sam i u mv2 da idem na decrease size , zooom - ali nishta.

Ista stvar i u ostalim programima.

Probao sa da maknem sve kodeke i ponovo instal i sve isto.

Da li neko zna rjesenje ?

Heinz je napisao(la):
Ima, ali dok ti ne zatreba TV out. A onda ne može da ide film sa titlom na TV i ti nešto da čačkaš na kompu :)
Kako ne može, kad mpc lepi titl na sliku pre nego što se ona nacrta, tj. crta se sa titlom na sebi?

Ako hoćeš titl na TV-out u MPC moraš da radiš u overlay modu, a u tom modu kad je MPC minimizovan onda nema slike na TV-u (tj. imaš desktop :)).

S-F je napisao(la):
Pozdrav...

Ovaj plejer mi je odlican ali ne znam sta da radim.

Naime kada upalim TV out slika se na monitoru (takodje na TV-u ) drasticno pogorsa , pojave se neke male mutne kockice, kao da koristi neke smotane dekodere.

Sta da radim ?!?>!

Sa MV2 plejerom nemam problema, ali mi on ne pruza komfort kao BS plejer (prvenstveno mislim na kvalitet prikaza prevoda kada nije tv izlaz ukljucen)...

Pozdrav...

Problem je u overlay mixer-u kada radi sa monitorom i tv-om.(znaci bas glup bug koji zivcira samo tako...) Imas dva resenja: Ili ugasi monitor kada gledas tv, ili prebaci na wmr9 renderless, kod njega nema takvih problema. Ja sam isto tako lupao glavu. Inace kod mene je na defaultu clone mode, mada mislim da je ista prica i sa ostalim. Uz wmr ces jos dobiti i mnogo bolje titlove na bs-u.

S-F je napisao(la):
E da pitam.

Ne znam stvarno shta je.

Svi filmovi koje pustim iz bilo kog plejera su mi nekako zumirani . Probao sam i u mv2 da idem na decrease size , zooom - ali nishta.

Ista stvar i u ostalim programima.

Probao sa da maknem sve kodeke i ponovo instal i sve isto.

Da li neko zna rjesenje ?

Pazi, za to "zumiranje" ( valjda mislis na tv-u) fakticki i nema mudrog resenja, jer se slika "prostire" i na jednom delu ekrana, koji nije se ne vidi. Ako tvoj tv ima servisni meni, mozda pokusas da sredis sliku, ja sam resio tako sto umesto overlay miera koristim wmr9 koji pozicionira sliku bas onako kao sto si je namestio u tv-out podesavanjima. Za ovo cudo postoji i naziv, mislim da je overscan, i javlja se kod nekih tv-a vise, a kod nekih manje ili se uopste ne javlja. Takodje, npr, kod mene u klon modu se ovo ne javlja, a u tv modu da.
Ako si ipak mislio na taj zoom kod monitora, onda mora da je nesto softverski.

Kod mene je sledeci problem. Primatni izlaz (ATI 9600) je monitor a Samsung TV je na tv izlazu kao sekundarni. Pre je radilo u BS playeru da pustim film, prevucem ga desno na TV, dva puta skljocnem za full screen i film ide na TV sa sve titlom. Poceo je da izbacuje neku gadnu (nerazumljivu) gresku. MV2 nece tako da radi.

Jel postoji jos neki player koji moze da pusti film na sekundarnom "monitoru"? ili kako da namestim BSplayer?

BigBoy je napisao(la):
Kod mene je sledeci problem. Primatni izlaz (ATI 9600) je monitor a Samsung TV je na tv izlazu kao sekundarni. Pre je radilo u BS playeru da pustim film, prevucem ga desno na TV, dva puta skljocnem za full screen i film ide na TV sa sve titlom. Poceo je da izbacuje neku gadnu (nerazumljivu) gresku. MV2 nece tako da radi.
MV2 player.
Options / Fullscreen / PC/TV / TV Mode , pa u Monitor drop down-u izaberes onaj drugi i cim je film u fullscreen-u on ga baci na TV OUT.
Ako slucajno ne nadjes tu opciju prebaci prvo user level na expert mode da bi ti otvorio sva podesavanja.

Bokaco je napisao(la):
Ako si ipak mislio na taj zoom kod monitora, onda mora da je nesto softverski.

E to je brate, ako neko zna molim za pomoc !!!

Pa, meni se to javilo na novom bs playeru u vmr modu. Ali, ajde ako ti nije frka skini neku noviju verziju Media player classic-a, pa da korak po korak lepo resimo sve.

Pa ista stvar sa svim plejerima. Jedino mi slika valja kad je TV out upaljen... valja i na monitoru i TV-u

Da ne otvaram novi post... imam manjih problema s BSPlayer-om.

Kada na monitoru gledam film obično mi je font veličine oko 50 (imam 19-icu). Kada je širina teksta veća BS bi trebalo da smanji font na određenu veličinu tako da stane na ekran. On to i radi kada je u prozoru, ali u FullScreen ne!!! Čak je i moj player (pravio sam i tako nešto) to mogao da radi. WTF?

Poz, Nick

A kako se uopste namesta tv aut u bs plejeru danas sam pokusavao ali nisam uspeo.U all plejeru mi to radi bez problema

S-F je napisao(la):
E to je brate, ako neko zna molim za pomoc !!!

Jel si probao da odzumiras u podesavanju kartice? Ides Properties, Settings, Advance, pa onda tamo pogledaj Video Overlay, Primary i Secondary zoom... To je pod uslovom da imas Nvidiu.

Pozdrav

Vrh Dno