Šta je novo?

Sta je S/PDIF?

***... kad mi daju ovako link sa objasnjenjem na engleskom. Znas ti kako ja razumem tako tehnicka objasnjenja na engleskom? I znas kako mi znaci sto ste mi napisali sta znaci skracenica.

Mislim ne zelim da budem nezahvalan, ali ono.... pitam nesto i odgovor "GOOGLE!!" :wall: brate necu da googlam, necu da citam na vikipediji (jer vec jesam), hocu da mi neko odgovori ovde ako je ikako moguce. Jer mi nista ne znaci da citam ovakve tehnikalnosti na engleskom.

Mislim kapiram da je to kao audio izlaz (toliko mogu i da saznam preko interneta), ali u cemu je onda razlika izmedju klasicnog audio ulaza na maticnoj ploci? Kakvu konkretnu korist imas od ovoga? Jednostavno bolji kvalitet, ili to ima neku posebnu svrhu mozda..?

S/PDIF ti omogucava da digitalni audio signal prebacis na risiver ili neku drugu masinu za raprodukciju zvuka i da time 1) odlozis vreme "analogizacije" signala i time predupredis eventualne gubitke koji se javljaju pri transportu analognog signala 2) eventualno iskoristis pogodnosti boljeg DAC cipa na uredjaju za reprodukciju koji posedujes i izbacis iz jednacine npr integrusu na maticnoj.

S/PDIF ti omogucava da digitalni audio signal prebacis na risiver ili neku drugu masinu za raprodukciju zvuka i da time 1) odlozis vreme "analogizacije" signala i time predupredis eventualne gubitke koji se javljaju pri transportu analognog signala 2) eventualno iskoristis pogodnosti boljeg DAC cipa na uredjaju za reprodukciju koji posedujes i izbacis iz jednacine npr integrusu na maticnoj.

ok hvala, e ovo se zove odgovor.

U svakom slucaju meni je potpuno nepotrebno.

:wave:

Nazad
Vrh Dno