Šta je novo?

Sta je makro mod?

Zli bokser

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
350
Cesto cujem to kao opciju kod foto aparata i kod novijih mobilnih telefona(npr. k750 cini mi se).Pa me zanima sta je to konkretno!

I jos jedno pitanje...kako se rangiraju megapixeli?zasto naprimer 2Mpx ima rezoluciju 1600*1200 ili tako nesto,a ne preko 2000??

lajicki receno:
kada slikas neki mali predemt, recimo sraf :d , da bi ispao dobro moras ga slikati sa male razdaljine tipa 3-4 cm a da fotka ne bude mutna i da pri tom ima sto vise detalja :d

Zli bokser je napisao(la):
Cesto cujem to kao opciju kod foto aparata i kod novijih mobilnih telefona(npr. k750 cini mi se).Pa me zanima sta je to konkretno!

I jos jedno pitanje...kako se rangiraju megapixeli?zasto naprimer 2Mpx ima rezoluciju 1600*1200 ili tako nesto,a ne preko 2000??

Pomnozi 1600*1200 i dobices rezoluciju u pikselima. To ti je 1.920.000 piksela, tj, 1,9 miliona piksela = 1,9 megapiksela (mega = 10^6), tj. to ti je priblizno 2 megapiksela.
Tako se racuna jer je rezolucija broj piksela na nekoj povrsini, a ne na pravoj, kao sto si ti pitao jer 1600 predstavlja broj piksela u jednoj horizontalnoj, a 1200 broj u jednoj vertikalnoj "liniji", tj jednom redu piksela.
Nadam se da ti je jasnije sada.
🙂

"Jel ovaj "cvet" sluzi za slikanje cveca?" 😀

Ne, to je za slikanje elektrichnih instalacija.... 🙂

Ja sa AUTO slikam samo automobile, jedva cekam sledeci sajam! :d

Nazad
Vrh Dno