Šta je novo?

Sta je crklo

Boban

Čuven
Učlanjen(a)
09.03.2002
Poena
601
Skoro sam kupio polovan monitor Siemens Nixdorf MCM1702 (17") i imam karticu NVIDIA GeForce2 MX400 64MB.
Sve je radilo besprekorno na 1042x768 sa osvezavanjem 85MHz koliko i treba.
Onda mi se prilikom instalacije nekog softvera (nema veze sa grafikom), pojavio cuveni blue screen jer CD Samsung 52x nije mogao da procita disk. Kada sam resetovao racunar, na ekranu su se pojavili 'duhovi'- gomila senki. Slika bude jasna ako prebacim osvezavanje na Adapter default (valjda 60 MHz) ali onda suvise treperi i zamara oci. Na drugim rezolucijama i osvezavanjima, desavaju se cudne stvari: suzavanje slike na veoma malu povrsinu ekrana ali to se i ranije desavalo.
Prijatelj mi je rekao da je mozda "otisao" i kabal koji spaja monitor i racunar.
Probao sam i sa reinstaliranjem drajvera za graficku kartu ali nije pomoglo.
Da li imate predstavu sta se desava i kako da resim problem?

To shto se suzava ekran pri switch-u osvezavanja je normalno to samo rashirish sliku preko celog ekrana. A pojava duhova je vec druga stvar. Probaj da uradish degauss monitora ako ima tu opciju ako ne iskljuchi ga iz struje par dana i upali opet. Ako ti sada ne pokazuje duhove onda je sve ok. A to sa shirenjem i suzavanjem slike nemoj da te brine...

Combuster je napisao(la):
To shto se suzava ekran pri switch-u osvezavanja je normalno to samo rashirish sliku preko celog ekrana. A pojava duhova je vec druga stvar. Probaj da uradish degauss monitora ako ima tu opciju ako ne iskljuchi ga iz struje par dana i upali opet. Ako ti sada ne pokazuje duhove onda je sve ok. A to sa shirenjem i suzavanjem slike nemoj da te brine...

degauss monitora monitora sam probao, ali to ima veze samo sa razmagnetisavanjem.
Btw, primetio sam duhove i pri nizim frekvencijama osvezavanja ali ih ima manje i boli me glava prilikom duzeg piljenja u monitor:(

To je monitor proizveden 1995. i ponasa se normalno za taj tip. Nije nista opasno. Preporucujem da ga drzis na 75Hz-a i iskljucis hardves\rsku detekciju vert. refresha kod podes. kartice.

Nazad
Vrh Dno