Šta je novo?

sta je chassis fan a sta power supply?

Pedja89

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.11.2010
Poena
229
Za sta sluzhi na plochi PWR_fan a za shta CHA_fan, ja sam na PWR_fan nakachio kuler 9x9 pozadi da izvlachi vazduh, jel sam dobro uradio ili sam trebao na CHA_fan da nakachim? I pojasnite mi shta je chassis a za shta power supply za shta sluzhi jedan a za shta drugi?

CHA_fan ti je za vent na kucistu PWR_fan je za dodatni fan na napajanju.Mozda si trebao da ga povezes na chasis fan meni pwr nikad nije radio kontrolu obrtaja(u slucaju da ti je bitan C&Q).

kontrolu obrtaja ventilatora :D U principu potpuno je svejedno,koji si na sta nakacio ;)

kakvo napajanje? chassis je mesto predvidjeno da bocnes vent za kuciste....

Ne kazhem ja za chassis nego za power supply :)

Ne kazhem ja za chassis nego za power supply :)

Pa, npr. ako si korisnik koji ima bucan ventilator na napajanju, a zelis da kontrolises broj obrtaja kako tvoje uho voli. U sustini mozes bilo koji ventilator, a to, kako je proizvodjac ploce to nazvao, nije uopste bitno. Bitno je da ti mozes da nakacis ventilator direktno na plocu i da kontrolises broj obrtaja istog. Samo si u dobitku, jer kad ploca ima 4,5 prikljucaka za ventilatore, a koristis prosecno kuciste, ne treba ti fan kontroler. Mozes preko 3 pin ili 4 pin konektora da prikacis sve ventilatore, bez da se mucis sa molex adapterima, koji su em ruzni em za**bani za lepo kabliranje.

Ivane ne zbunjuj coveka! :D Odgovori mu kako da bocne napajanje u chassis!

Gde je bolje da bude nakacen kuler po vama?

Vrh Dno