Slažem se sa tobom alfa, ali kao što si i ti primetio, mnogo toga u praksi zna da zeza. Lično sam probao dva puta WD NAS preko Gbit-nog LAN-a (jednom je bio on-board, drugi put je bila neka PCI kartica) i oba puta je transfer malih fajlova bio sporiji od USB-a. Oni veliki jesu išli brže, ali i tu protok nije bio ni blizu 90 MB/s, negde oko 40-45 koliko se sećam.Gbit LAN je brzi od USB-a za vece fajlove. Jedini moguci problem je da li je Gbit na PCi-e ili shared PCI, da li je driver dobar, da li ima neki los routing izmedju i slicne gluposti koje ne znam kako prosto i dan danas ostaju i u najboljoj opremi...
USB2 ne ide preko 30-35MB/s, Gbit ide na 90MB/s ako su dobre kartice, a moze i 110 da izvuce.
Slažem se sa tobom alfa, ali kao što si i ti primetio, mnogo toga u praksi zna da zeza. Lično sam probao dva puta WD NAS preko Gbit-nog LAN-a (jednom je bio on-board, drugi put je bila neka PCI kartica) i oba puta je transfer malih fajlova bio sporiji od USB-a. Oni veliki jesu išli brže, ali i tu protok nije bio ni blizu 90 MB/s, negde oko 40-45 koliko se sećam.
Najbolje da čovek proba i vidi, mada čisto sumnjam da će mu ići drastično brže.
Ma razumeli smo mi tebe, ali možda nismo bili najjasniji.Mozda me niste razumeli meni je USB HD vezan na router a ne na komp i brzina
kopiranja mi ne prelazi za velike fajlovi 5-7 MB/s
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari