Šta je novo?

Sta je bre ovo?

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Evo jednog interesantnog screenshota ocitavanja SpeedFana...

Inace, svi ostali programi, ukljucujuci i CoreCenter ocitavaju kako treba, voltaze u BIOS-u su normalne, ali SpeedFan :zgran:

Inace, VCore je 1.3V posto sad malo testiram na kolko minimalno volti CPU moze da radi...

Prilozi

• SpeedFan.webp
    SpeedFan.webp
    35.8 KB · Pregleda: 231
Meni Everest daje u dva panela dve različite temperature CPU. Nemam objašnjenje za ovo, još manje znam koja je prava.

Da li ti je stalno tako ili si to video samo jednom pa napravio screenshot?

Stalno.

Moracu da skinem neki drugi program slican SpeedFanu... Jel ima neko neku preporuku, ali da to bude neki sa mogucnoscu kontrole broja obrtaja?

Poz!

a jel 4.16 ima kontrolu obrtaja?

Prilozi

• uporedo.webp
    uporedo.webp
    67.6 KB · Pregleda: 123
Evo jos nesto interesantno... Sad sam pogledao, on ove voltaze koje ocitava dobro, cita sa jednog BUS-a, a ove koje ocitava (nadam se) lose, sa drugog. Jel moguce da nije dobro pronasao nesto, pa se malko gubi? Mislim, nForce2...

Prilozi

• SpeedFanVoltage.webp
    SpeedFanVoltage.webp
    33.9 KB · Pregleda: 101
vule85 je napisao(la):
Evo jos nesto interesantno... Sad sam pogledao, on ove voltaze koje ocitava dobro, cita sa jednog BUS-a, a ove koje ocitava (nadam se) lose, sa drugog. Jel moguce da nije dobro pronasao nesto, pa se malko gubi? Mislim, nForce2...
U tome je problem 😉
tj. u LM80
Skini novu 4.20 verziju u kojoj je otklonjen problem sa pogresnom detekcijom LM senzora :eyebrows:

Kod mene isto tako,imam K8N NEO PLATINUM,znaci bukvalno iste vrednosti...

Reseno ,)

Naravno, sa verzijom 4.20...

Hvala Crni :wave:

Prilozi

• SpeedFanOK.webp
    SpeedFanOK.webp
    20.7 KB · Pregleda: 93
vule85 je napisao(la):
Reseno ,)

Naravno, sa verzijom 4.20...

Hvala Crni :wave:
Samo jedan dodatak: ako se desi da SpeedFan 4.20 pri startovanju izbaci "The dependency service or group failed to start" gresku, potrebno je startovati ga sa komandne linije ili dodati u precici ovaj switch: /NoACPIScan
Problem je resen u verziji 4.21 koja je trenutno dogurala do Beta4 verzije...

Moze li mi neko pojasniti kako da klokujem procesor sa ovim programom?u principu znam kako bi to trebalo da se radi,ali da se ne igram?koje od onih taktova treba izabrati?inace,imam northwood celerona na 2,6!

ja koristim HW sensor monitor i veoma sam zadovoljan. Nema funkcija koliko speed fan ali mi ne trebaju. Vazno mi je da se brzo ucita i da prikazuje temp u trayu, a to ovaj malac radi odlicno 🙂 Inace odakle vam ideja da je ono "speed1" i "speed2" polje u speed fanu za ubrzavanje ili usporavanje ventilatora ? 🙂 To je za povecavanje ili umanjivanje FSB-a i to lepo radi kad se lepo podesi, ali svakako nije za ventilatore 🙂

B1-66ER je napisao(la):
Moze li mi neko pojasniti kako da klokujem procesor sa ovim programom?u principu znam kako bi to trebalo da se radi,ali da se ne igram?koje od onih taktova treba izabrati?inace,imam northwood celerona na 2,6!

Moras prvo proveriti da li ti se ploca nalazi u spisku podrzanih..

Optimus Prime je napisao(la):
Moras prvo proveriti da li ti se ploca nalazi u spisku podrzanih..
Pa moja ploča je asus p4px-x,a tamo mi je ponuđeno samo p4t i p4p800.tako da verovatno to nije to...

joooooj.....menjaj plocu pod hitno!
ne's se ti naclockati na p4px-x!! kod asusa kada vidis -x bezi ko djavo od krsta !!!

gx-x je napisao(la):
ja koristim HW sensor monitor i veoma sam zadovoljan. Nema funkcija koliko speed fan ali mi ne trebaju. Vazno mi je da se brzo ucita i da prikazuje temp u trayu, a to ovaj malac radi odlicno 🙂 Inace odakle vam ideja da je ono "speed1" i "speed2" polje u speed fanu za ubrzavanje ili usporavanje ventilatora ? 🙂 To je za povecavanje ili umanjivanje FSB-a i to lepo radi kad se lepo podesi, ali svakako nije za ventilatore 🙂

kod mene je za ventilatore... 😉

B1-66ER je napisao(la):
Pa moja ploča je asus p4px-x,a tamo mi je ponuđeno samo p4t i p4p800.tako da verovatno to nije to...

To znaci da ti ploca nije na spisku podrzanih,te nista od overkloka sa ovim programom.Naravno,uvek ti ostaje da kao vecina ljudi overklokujes masinu iz biosa..

Panos je napisao(la):
Thread poceo vule85, a sada je Vule?

Kakva je to sad metamorfoza? :d 😀 :d

Ma pusti coveka,vidis da krije godine 😀 :d

A sto bi krio godine? 😀

Aj da imam 48... Ali ja sam sad u najboljim godinama 😀

E vule,vole..
he,he salim se!
Nego toxic,sta pricas ti,zar X oznaka ne oznacava integrisanu mreznu kartu i koliko mi se cini imaju je i mnogo bolje ploce od moje?

B1-66ER je napisao(la):
Zar X oznaka ne oznacava integrisanu mreznu kartu i koliko mi se cini imaju je i mnogo bolje ploce od moje?

Kod Asusa -x oznacava value ploce,ili kako bi se kod nas reklo ploce iz nizeg trzisnog segmenta..

Poslednja izmena:
Vule je napisao(la):
Nemoj da se salis...
Jeli to mozda pretnja?

A optimus,reci mi kakve ih to cini po performansama?jesu li bas low,low i da li mogu da kloknem ja procesor na njoj?

B1-66ER je napisao(la):
Jeli to mozda pretnja?

A optimus,reci mi kakve ih to cini po performansama?jesu li bas low,low i da li mogu da kloknem ja procesor na njoj?

Sad necu nista da ti kazem jer me nisi iznervirao kao prosli put, ali potrudi se molim te da me izbegavas koliko god mozes... Nije pretnja nego savet, jer ono sto si napisao nisam bas shvatio kao shalu.

Sto se tice ploce, mozes ti da klokujes na njoj koliko hoces, to -x oznacava opremljenost, tj. ploca u nekim slucajevima nema dual-channel, nema toliko USB-a, firewire ili tako nesto. Sto se tice performansi, nema tu neke razlike.

aj sad ga gadjaj hidden karakterima i html linkovima :d Dajte bre...

@Nidza: kako ti bre radi za ubrzavanje i usporavanje ventilatora ???? PA nema uopste opcija za to ???

Nazad
Vrh Dno