Šta je novo?

Sta je bolje?

• Začetnik teme Začetnik teme dok
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dok

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2005
Poena
619
Sta je bolje : Satelitski internet ili ISDN sa 128kbit/sec.?
Posto drugih mogucnosti za sada nemam razmisljam da li da uplatim Satelitski
int. 256kbit/sec za 1200din mesecno (ne mogu da downolad-ujem preterano,kontrolisu te,opada protok, itd.) ili posto sam na ISDN da uplatim i za drugu liniju tj. 128kbit/s sa downloadom od 15,2kb/s, za mesec dana full 2000 din ( nema nikakve kontrole mozes da downloadujes koliko hoces) Ne znam koliki bi protok imao sa satelitskim predpostavljam oko 30kb/s.Da napomenem da imam sat.antenu i ss2 karticu u kompjuteru.

Na 2000 dinara koje si spomenuo za ISDN dodaj i telefonske impulse. Ako se kacis na dva kanala samo te telefon izadje oko 200 dinara po gigabajtu. Naravno, pod uslovom da je sve u jeftinoj tarifi. Sve u svemu ISDN nije za download. Eventualno nesto sitno do 15-20MB.

Što se satelitskog interneta tiče, opet ti treba modem za upload.
Što se ISDN-a tiče, mnogo je skupo to 2000 din i to ti je opet 128k što je sporooo.
Ali to nije sve pošto plaćaš i duple telefonske impulse.
Wireless je tu najisplativiji ako nemaš mogućnosti za ADSL. Negde oko 3 puta jeftiniji od ISDN-a. Još ako ti treba sledeći mesec veća brzina, no problemo.
Naravno uvek je lutrija izabrati pravog provajdera.
WL - moja preporuka.

ako su ti samo to mogucnosti.. tj ne mozes na WL... najbolje je da potrazis drugog sat provajdera... ali ko sto neko rece treba ce ti dial up dok skidas sa satelita... znam neke sat provajdere... koji proadaju po protoku ali mislim da te izadje jeftinije nego taj tvoj... pogotovu sto ti onda daju 2-3mbps.. pa stedis i telefon

Nazad
Vrh Dno