Šta je novo?

Sta je bolje

marinko98

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2005
Poena
575
Da li je bolje kupiti hardverski enkoder (capture) za prebacivanje vhs-a na dvd, i gde se i koji model moze kod nas kupiti?

Zar niko ne zna odgovor?, evo da vam pomognem, dvoumim se izmedju dva eksterna enkodera: ADS Pyro Link API 555 ev with premier elements, i8 Canopus ADVC - 110

Kakvo ti je pitanje.. Da li je bolje kupiti hv encoder....u odnosu na sta?..TV karticu? ...graficku sa video IN?. ajde jedna varijanta ti je capture kartica...nisi zavrsio pitanje.

Pitanje u potpunosti glasi ovako:Hocu da prebacujem VHS na DVD, imam Leadtek WinFast TV2000XP Expert, ali nisam zadovoljan kvalitetom izlaznog materijala koji ona grebuje(captur). Pa hocu da kupim eksterni, ponavljam eksterni(razne varijante unutrasnjih kartica me ne interesuje) konvertor, enkoder ili kako se vec naziva. Pa sam se odlucio za Canopus ADVC-110 (malopre sam doneo odluku). Posto veoma cenim misljenja koja se mogu procitati na ovom foruma, zanima me sta vi mislite o ovom uredjaju?

PItanje za Shark-a, posto si mi rekao da je odlican uredjaj u sto ne sumnjam, molim te reci mi da li vredi kupiti skuplji Canopus ADVC-300 koji moze barem po specifikacijama da malo popravi losiji materijal sa VHS trake, i da li se to isplati kupiti, posto on kosta 590 evra , a 110-tka 380.

Zasto nisi zadovoljan tv karticom?U cemu je problem napisi nesto o tome da vidimo sta nije u redu pa da ne kupujemo tu tv kartu ako nije dobra.

Marinko, na koji nacin si grebovao sa VHS-a? Ako si snimao u mpeg2/DVD kroz Leadtekov softver pa nisi zadovoljan kvalitetom sigurno ti CPU nije dovoljno jak da uradi u letu PAL rezoluciju. Onda ti savetujem da grebujes sa mjpeg codecom pa takav fajl da prebacis naknadno u DVD. To traje duze ali ce sigurno popraviti kvalitet. Kvalitet ne zavisi uopste od tvoje kartice jer ona nema u sebi hardverski codec nego od softverskog codeca koji si koristio.

Ako AMD 3200+ i 2Gb memorije nisu dovoljno jaki, a da ne pricam o ostalim komponentama kao sto je Thermaltake Xaser III kuciste sa 480W pravog napajanja, 200Gb HHD, Pionirov DVD rezac...onda neznam sta je dovoljno.Kartice je odlicna za sve namene sem za ono sto meni treba, snimao sam sa svim mogucim kombinacijama i razlicitim programima, ali je rezultat uvek jednak, nekad ima kao neku sitnu mrezu preko celog snimka, nekad se crvena boja malo razliva, nije to sto ja hocu, a to je isti snimak kao na VHS traci, ni bolji ni gori. Zato pitam one clanove foruma koji imaju jedan od ova dva hardverska enkodera Canopus ADVC-110 i ADVC-300, koji je bolji i da li se uopste isplati davati pare za njih, jer hocu da radim i drugim licima prebacivanje VHS-a na DVD naravno za pare, izato hocu to da odradim kvalitrno sto je vise moguce.

Kakve veze ima kvalitet limarije kucishta, jachina napajanja, velichina hdda i marka DVD rezacha sa kvalitetom grebovanja videa, ili se samo hvalish ? :)

Poslednja izmena:
Isti kvalitet slike kao na VHS bez ikakvih problema postigao sam sa TV kartom koja kosta oko 30 evra,V-Stream Terminator sa philipsovim chipom TV7131.Do sada sam prebacio brdo kaseta na DVD i svi kojima sam radio su zadovoljni,a ti planiras da das 400 evra!!!

marinko98 je napisao(la):
PItanje za Shark-a, posto si mi rekao da je odlican uredjaj u sto ne sumnjam, molim te reci mi da li vredi kupiti skuplji Canopus ADVC-300 koji moze barem po specifikacijama da malo popravi losiji materijal sa VHS trake, i da li se to isplati kupiti, posto on kosta 590 evra , a 110-tka 380.

ne znam koliko neki konverter može popraviti loš snimak. ovaj uređaj sam imao priliku da koristim i odlično odrađuje posao. čak je i 100-ka koja je, ako je ima, jeftinija i to ne malo, odličan uređaj. mislim da je bilo oko 260 €.

pozdrav.

Poslednja izmena:
100 vise nema u prodaji.

Kako ti se Canopus 110 ponasao u radu?

pozdrav

Za Driver-a,kakvo hvaljenje, mislis da je meni u ovim godinama(43)stalo do hvale, davno sam prevazisao te jludske slabosti, jednostavno me je covek pitao za masinu, vrlo sam svestan da nista sem procesora i memorije ne igra ulogu u tim posloviuma.Ne znam koliko puta treba da ponovim da mi se javi neko ko ima iskustva iskljucivo u radu sa Canopusom, TV kartice me ne interesuju.Pozdrav za sve , a narocito sa Serbianboos-a. Pavle, Kula
P.S. Da li ti je stigao Canopus 110?, ja se jos razmisljam izmedju 110-ke i 300-ke. Zato i trazim pomoc na forumu da mi neko objasni sta je bolje kupiti, izgleda da niko bas ne zna...

Poslednja izmena:
Ja bih uvek za te pare kupio DV kameru sa analognim ulazom. Em moze da grebuje bez problema em imam i kameru ;)

Kameru vec imam u okviru Olympus C770 Ultra Zoom i Canona S2 IS, znam da mi ne trebaju obadva, pa sam resio da prodam Canona, a mislim da ipak nista ne moze da se meri sa Canopus uredjajima, ako nisam u pravu neka me neko argumentovano demantuje.Pozdrav

Moje pitanje,ali bez zezanja.
Kako popraviti kvalitet sa Vhs-a ( max 240 linija). Posle toliko godina stajanja, pored magnetnog i ostalih zracenja, kako poboljsati kvalitet i dali vredi dati toliko novca. I sam sam razmislao sta uraditi? Na kraju sam pazario dvd recorder i jednostavno odradio vhs 2 dvd rec copy. Naravno, sad razmisljam o nabavci minidv kamere ( Sony HC 19) , jer sa dosadasnjom ( Sony Fx 270e) kvlaitet je neuporedivo losiji u odnosu na novu tehnologiju zapisa.
vhs ~ 240 lin.
minidv~ 500 lin.

Borab procitaj misljenja ljudi(linkovi) koje sam ostavio iznad.

pozdrav

Serbianboos javi se obavezno, posalji mi poruku na 0642188479 koji ti je fiksni telefon da te nazovem, uzeo sam Canopusa ADVC-300, hitno.

Nazad
Vrh Dno