Šta je novo?

Sta je bolje? biostar vs gigabyte

ilija

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
319
Pozdrav bencherima. Prvi mi je post pa me ne kritikujte puno...
Hoce li za pocetak moci 400W napajanje iz codegen Britza kucista da tera E2180,8600gt,1 hdd,1 dvd-rw,tv card i dve mrezne,TX2 i cirka 2. dodatne osmice uz te sa britze ,za pocetak bez OC-a a kako budem nasviravao masinu verovatno ce leci umesto tog codegena 400w neki trust 570W cini mi se da je odlican wattage/euro odnos a i nisu se mnogo zalili na to napajanje.LC ,CM ili TT cu tesko naci a da mi bude povoljno a Chief mi deluje slabasno za te pare koliko kosta iako ima taj aktivni PFC (ovaj trust ima pasivni) sta mislite? Valja li mi logika ?
Taj codegen bi trebao da mi izdrzi cca 2 meseca tok ne nabavim 8800gt,a tada mislim i da kloknem e2180 i uzimam tog trusta 570W.
Jeste da je malo rizicna i prva i druga varijanta ali.. koliko para toliko i muzike..
sta je bolje za OC? BIOSTAR TP35D2-A7 ili GIGABYTE GA-P35-DS3L .
Vise mi se licno svidja gigabyte ali mi trebaju ona lepa kombinacija PCI i PCI-e slotova koju ima biostar.. Treba mi minimum 2 PCI slota, a kad ubacim grafu u gigabyte kuler mi oduzme slot(nisam probao ali mislim da bi tako ispalo ,kao i sa asus P5k varijantama ).
ali mozda bih mogao i da se snadjem i sa jednim PCI slotom. Zato ako je gigabyte osetno bolji necu ni da razmiisljam..

I jos par dilema..
Da li mi je bolje da idem na drugu biostar plocu BIOSTAR P35D2-A7 koja je nijansu jeftinija a mislim da cu i sa njom nasvirati e2180 na 3ghz lako.
imemorija je naravno "domaca" 2Xgeil ultra 800

Ne svrbe me pare trenutno pa razmatram i varijantu da uzmem neko integrisano resenje kao neku G33 ili G31 plocu(i one podrzavaju 45 nm procesore tako da ako zatreba mogu da bocnem quad penryna u njih) , a kasnije da ubacim pristojnu graficku.
Ionako ce svima nama ove ploce trajati do momenta kada nehalem predje u mainstream sto znaci cca 3-2,5 godine.
A snaga i mogucnosti i G33 i G31 cipsetova ce moci do tada kvalitetno da se iskoriste(ne mislim na grafiku) gresim li?
Hoce li mi smetati kad nabacim pristojnu grafu taj G33/G31 (mislim u smislu sitnijih nekompatibilnosti tipa da mi zauzima resurse itd. posto nisam siguran da se integrusa moze u potpunosti manuelno disableovati iz biosa).
Unapred hvala na misljenju i sugestijama.

ilija je napisao(la):
Da li mi je bolje da idem na drugu biostar plocu BIOSTAR P35D2-A7

Ne poshto ovo nije overclockerska plocha !

Da, na njoj je zabranjen overclock :)

Nema tu neke velike razlike, može slobodno nju da uzme, imaće tih 3Ghz u svakom slučaju :)

Ma 3 ghz izvlacim sa e2180 i TX2 na bilo kojoj p35 ploci..garant .A da li ce to biti slucaj i sa G31/G33? kakva su vasa iskustva sa ovim integisanim resenjima i Oc i kako su se ponasale kada ste im ubacili "normalne" grafe?
Da li bi mi kuler graficke oduzeo jedan PCI slot na ovoj gigabyte ploci ili je to samo slucaj kod asusovih ploca?
Sta cemo sa ovim napajanjem iz codegen britza kucista. da li bi ono bilo u stanju da tera sve to (naravno bez OC-a e2180)?

Ja imam Codegen kućište. Procesor je overklokovan na 3GHz na default naponu.

Izvukao sam 3.2GHz, stabilno radi. Codegen napajanje 400W.

Hvala svima. Drzacu tog codegena dok ne kupim nesto bolje..

Uzmi gigabyte, ako imas kesa isprsi se bolje za ds3r... pozz:wave:

Gigabyte. Zadnjih 5 ploca sam koristio samo Gigabyte-ploce i nisam imao problema sa njima. Na poslu forsiram Gigabyte, takodje nema otkaza.

A ja s druge strane znam vise Gigabyte ploca(i to bah za Intela) koje su umrle pole 1-2 godine koristenja,nego svih ostalih marki zajedno.Ako neko ne veruje np dacu mu mail coveka kome su za nedelje dana izgorele sve ploce u internet kafeu(nekih 10 ili 12 ako se ne varam).I to ne od strujnog udara,nego su im se naduli kondenzatrori.Isto znam jos par korisnika sa mrtvim Gigabyte za Intela.ja ih licno izbegavam.

Ne znam za to... Moguce da se potrefila takva serija a moguce da ih je za igraonicu dobio i takve "falicne" ispod ruke.. Meni je licno gigabyte uvek bio sinonim za stabilnost . Ne treba mi RAID pa bih uzeo P35 dsl3 ali me interesuje da li bi mi pojeo jedan pci slot kuler od grafike ili mi se samo cini...

Moja preporuka ti je za GA-P35-DS3 bez L; razlika u ceni oko 1.2K din a dobijas + 4SATA porta (kod mene je to presudilo oko iste dileme pre kupovine), RAID (koji ti ne treba, ali ko zna) i kazu da je malo bolji OC (negde sam tako procitao).
Inace, odgovor na tvoje ptanje je:
DualSlot hladjenje graficke ti ostavlja 3 PCI i 2 PCI-E slot, tj. oduzece ti 1 PCI-Ex1 slo, a i sa GA-P35-DS3L bi ti bio isti djavo jer im je layout maltene identican.
Evo ti slika pa pogledaj:
EDIT za Kobay: Pa nek crkne za 1-2 godine kad je 3 godine garancije :d

Prilozi

• 001.jpg
    001.jpg
    236.1 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Da,OK je sve. Utripovao sam se da je layout slican kao na asusovim P5k varijantama ploca,gde Dualslot grafika oduzima 1 obican PCI slot. Tek sada sam primetio da Ga-P35-DS3L oduzima ustvari 1 pci-x slot koji mi zapravo ni ne treba. TNX Pex,ne znam kako mi je to promaklo... ko zna koje ploce sam ja layout gledao ranije.
Kako rekoh ne treba mi raid pa mi samim tim ne treba ni gomila sata konektora headera ni prikljucaka,Bice mi dobar i Ga-p35-ds3l. Ljudi solidno klokuju sa njom a to je i meni namera.. Nista extreme,po meni za extreme OC ili Gigabyte DQ6 varijante ili DFI LP ploce..
Ovaj gigabyte mi se cini kao najbolji odnos cena/performanse/mogucnosti.Razmisljao sam i o Biostaru,i on se lepo kloka ali izgleda da jos pomalo pati od decijih bolesti...
Hvala svima,dilema resena..

Meni je stari gigabyte tu i tamo... Ali ovaj novi je bas extra i hladan i stabilan, bio sam u pocetku skeptican ali se to na kraju pokazalo kao suvisno.

Nazad
Vrh Dno