telegram_sam je napisao(la):...Ali je i cinjenica da je "punokrvni" P4 keva, tata i sve ostalo za bilo kojeg Athlona.... Zao mi je samo sto neki zaboravljaju da je Intel ipaq Intel bez obzira na to kolko se AMD trudio (pa u nekim slucajevima ponekad i uspevao) da nas razuveri...
URGH! je napisao(la):A, izvini Lazo,zurio sam u prodavnicu pa sam na brzinu procitao tvoj post,ucinilo mi se da se oslanjas na Kuzmanoviceva literarna dostignuca
septimus je napisao(la):Evo, sada uletela podela na one koji konzumiraju DON i na one koji cevche GRAND....
Konachno tema zbog koje ce Benchmark popraviti polnu strukturu chlanova. :d
demios je napisao(la):...
Ti ochigledno nisi "vozio" celerona.To je choveche sporije i od CYRIX-A.
checkmate je napisao(la):Meni samo nije jasno sta to znaci "Intel je ipak Intel", kao sto su neki vec pomenuli doticni je u svom postojanju imao nekoliko ogromnih gafova (prvi Pentium, i820 cipset, Katmai P3, pa mozda cak i Itanium ali to cemo tek videti da li je ili nije), naravno imao ih je AMD bar podjednako (AMD750 cipset).
Nece, odnosno ne bi trebalo.aske je napisao(la):znaci wd caviar nece imati problema
checkmate je napisao(la):prvi Pentium je imao problem sa floating point jedinicom, sa pogresnim racunanjem ako se dobro secam, Katmai je gaf zato sto je bio znacajno ispod onoga sto je Intel obecao, ustvari je P2 jezgro sa SSE instrukcijama te nema opravdanja za naziv Pentiujm III, onda su Copermine trebali da nazovu P4, AMD750 cipset je gaf zato sto je pola stvari na njemu bilo iskljuceno jer nije radilo kako treba pa su posle kad su to opravili to isto nazavali novim imenom. Nisam pomenuo i onaj Copermine na 1GHz koji su povukli zbog nestabilnosti.
Za Itanium nije problem sam procesor, njemu nista ne fali, nego ideja nove arhitekture, tek ce se pokazati da li je gaf zavisno od uspeha na trzistu, za sada mu ide slabo, a bice gaf ako se ispostavi da su utrosili 800 miliona (podatak iz nekog clanka ne garantujem da je tacan) na razvoj necega sto je zaradilo nekoliko miliona. Videcemo sta ce biti.
Nisu sve ovo gafovi velicine niti stila i820 ali samo pokazuju da niko nije savrsen, da od svakog mozemo ocekvati los proizvod. Recimo Prescott, arhitektura je pravljena za visoke frekvencija ali sada nije bas jasno kako ce da se desi ako se ovako mnogo greje, verovatno ce se proizvodni proces ispeglati kroz vreme ali mozda i nece, zivi bili pa videli.
Laza je napisao(la):...
Ovo treba da postane aksiom i treba ga staviti kao sticky u svakoj sobi na forumu. Meni se cesto desi da zaboravim na njega ali puno hvala Miodragu Kuzmanovicu, telegram_sam i ostalim ljudima koji me podsecaju da je Intel ipak Intel. Amd bi u stvari najbolje bilo zabraniti, mogu da se trude koliko god hoce ali ne vredi. ctp; ctp; ctp;
telegram_sam je napisao(la):Intel je Intel, uvek bio i uvek ce da bude...
driver je napisao(la):...
To moze maloletniMatrix da servira ovde, svako ko ozbiljnije i malo vishe zna o hardveru, zna to odavno...
@Matrix, valjda ti je jasno da sam te odma provalio jer lupetash ko neko ko ima komp 6 meseci i sve povrshno chuo, a nishta uzivo nije video/probao....
KIBLA`s je napisao(la):...
sta mislite zasto se AMD svuda reklamira na utakmicama???
pa njega marketing prodaje
Laza je napisao(la):[ironija]Ovo treba da postane aksiom i treba ga staviti kao sticky u svakoj sobi na forumu. Meni se cesto desi da zaboravim na njega ali puno hvala Miodragu Kuzmanovicu, telegram_sam i ostalim ljudima koji me podsecaju da je Intel ipak Intel. Amd bi u stvari najbolje bilo zabraniti, mogu da se trude koliko god hoce ali ne vredi. ctp; ctp; ctp; [/ironija]
KIBLA`s je napisao(la):...
od svoj 386 imam intel-a pa i sada kuca intel P4 u mojoj masini i uvke ce kusati
AMD je jednostavno,kao sto mu i ima kaze Advanced MICRO Device
od svoj 386 imam intel-a pa i sada kuca intel P4 u mojoj masini i uvke ce kusati
AMD je jednostavno,kao sto mu i ima kaze Advanced MICRO Device
Pa svaki dan ga neko chupa iz naftalina i ne da mu da ode u zaborav :beat: ...Marti Misterija je napisao(la):Dal' je moguce da je ovaj tred jos u zivotu!?!?! Mis'im ljudi za ime Boga!?!?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari