Šta je novo?

Sta je bolja kupovina po vama INTEL vs AMD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

aske

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2003
Poena
604
Razmisljam se izmedju intel clerona 2.4 ghz i amd 2.5+barton
Sta je po vama bolje

Ne bi bilo lose da navedes za sta ti racunar treba, ali ja sam prvenstveno na strani AMD-a.
Pozdrav!

Ja vise volim intel-a, a AMD, nevolim ni malo, ali moram da priznam da je Barton dobar procesor, nije kao intel, ali je ok. A kad ga uporedim sa celeronom, onda celeron tu nema sta da trazi tako da savetujem Bartona...

Poz.

Ako izaberes AMD-ov xp 2500+ neces pogrijesiti i jos ces da ustedis nesto para a dobices inzvaredan procesor.

Neo_Matrix je napisao(la):
Ja vise volim intel-a, a AMD, nevolim ni malo, ali moram da priznam da je Barton dobar procesor, nije kao intel, ali je ok. A kad ga uporedim sa celeronom, onda celeron tu nema sta da trazi tako da savetujem Bartona...

Poz.
Kratko i jasno :eye:
cheers

XAXAXA, dobices solidan procesor, a neces ustedeti jer su sa cenom tu negde, cak je Barton i koji evro skuplji...

Poz.

aske je napisao(la):
Razmisljam se izmedju intel clerona 2.4 ghz i amd 2.5+barton
Sta je po vama bolje

Definitivno barton. Oba procesora su od prilike u istom cenovnom rangu, ali je barton mnogo bolji od celerona, tako da je izbor samo jedan.

Pozdrav

Neo_Matrix je napisao(la):
XAXAXA, dobices solidan procesor, a neces ustedeti jer su sa cenom tu negde, cak je Barton i koji evro skuplji...

Poz.

j... pogrijesio sam nisam lijepo procitao "nepismenost " nadam se da oprastate. Ali i da ustedi 15e na celeronu opet definitivno glasam za bartona i pozdrav za nea koji zna da skrene paznju :S :S

Barton bez premca, ali samo uz nForce 2 plocu.

Ma celeroni su smesni u odnosu na ATHLON-e (XP ili BARTON svejedno)!

Meni su najsmesniji komentari "nije AMD-ov procesor kvalitetan/dobar/brz kao Intelov, znas Intel je Intel, stabilan, babe/zabe/ovo/ono" i na kraju kad vidis cenu, kupis AMD...

Toliko.

P.S. Nemoj neko da te przi o stabilnosti, svi procesori koji su 100% ispravni 100% stabilno rade. Mnogo veci problem su nekvalitetni primerci ploca, napajanja, memorija itd.

Barton 2500+ je bolji i od Intela na 2.4, a ne od osakacenog Celerona. Pih, muka mi je i kad ga spomenem.

deka je napisao(la):
Barton 2500+ je bolji i od Intela na 2.4, a ne od osakacenog Celerona. Pih, muka mi je i kad ga spomenem.

xaxaxa, Bas imas smisla za humor...
To je isto kao da si rekao da je jugo bolji od BMW-a... Pa ima logike, znas jugo je jeftiniji :beat:

deka je napisao(la):
apsolutno u pravu!!
ne stvarno ne razumem ljude koji i dan danas kupuju Celerone??? :eye:
pa da li bi se neko odlucio da kupi Duron :beat:
da li Intel ili Athlon to je sad stvarno stvar ukusa i dzepa ali nikako Celeron!!!

ToxiC je napisao(la):
...

ne stvarno ne razumem ljude koji i dan danas kupuju Celerone??? :eye:
pa da li bi se neko odlucio da kupi Duron :beat:
da li Intel ili Athlon to je sad stvarno stvar ukusa i dzepa ali nikako Celeron!!!
Posto je ovo prepucavanje ciji je bolji, veci...
sumnjam da je moguce jedan tabor lako ubediti da predje u drugi. Svi imaju svoje argumente za i protiv, ali verujem da ce se oko konstatacije za Cely svi sloziti :beat: .

Sto rece nesha, stabilni su i dobri kako jedni, tako i drugi. Mislim da nije samo stvar ukusa, nego mozda cak i prestiza, a sve se lomi oko toga sta ce masina da radi i koliko se para daje. Da se ne lazemo, posao ce odraditi kako Intel, tako i AMD ;). E sad, zavisi od vrste posla koliko ce vremena biti za to potrebno i koliko je to placeno.

Ne razumem kako je moguce da ljudi koji se bar malo razumeju u tematiku i dalje pricaju Intelove price za malu decu kako je Intel stabilniji, bolji, brzi, naj ovo, naj ono... :cuss:
Mozda je bilo slucajeva za i protiv te utopije, ali definitivno se ne moze reci da je to generalno pravilo i tacka. To je AMD vise puta dokazao i to mu niko ne moze osporiti ma koliko da ga ne voli.

:wave;

pa vidi zasto ti racunar treba, pa mozda za to na kraju ti dude dovoljan i polovan duron

sto nepustite coveka da kaze zasto mu racunar treba.
Sigurno mu netreba da se hvali sta ima

Barton definitivno

Poz.

za kucnu upotrebu a posto sam financiski kratak izbor moram da svedem na ova dva procesora jer da imam para nebih se dvoumio kupio bih pravog INTEL P4 ipak su bez premca a u ovom slucaju izgleda da cu ipak morati da promenim tabor i kupim bartona ,interesujeme misljenje koja je nForce2 ploca dobra do 90 evrica
Pozdrav

cek da kod nas da stignu prescott i FX53 pa kada krene....

Celeron uopste nije procesor. Celoron je cista, neskrivena prevara za lakoverne i imenom opterecene kupce. Od celerona treba bezati u svakom vidu, sto dalje to bolje. Sasvim druga stvar je sa punim PIV procesorima, ali oni su zato mnogo skuplji. Ti u stvari, ne bi trebao uopste da imas dilemu izmedju AMD-a a pogotovu ne izmedju Bartona i Celerona. Ako biras izmedju ova dva, svakako uzmi Bartona.

aske je napisao(la):
za kucnu upotrebu a posto sam financiski kratak izbor moram da svedem na ova dva procesora jer da imam para nebih se dvoumio kupio bih pravog INTEL P4 ipak su bez premca a u ovom slucaju izgleda da cu ipak morati da promenim tabor i kupim bartona ,interesujeme misljenje koja je nForce2 ploca dobra do 90 evrica
Pozdrav
EPOX 8RDA+, ABIT NF7

Nemoj tako, Celeroni su nekad bili zakon. Zaista.. Ali "nekad" :)
Danas kad je AMD ovako uznapredovao, Intel samo debilima moze da prodaje pricu o Celeronima i stabilnosti.. :rolleyes:

A i nek aske proveri da stvarno nije okrnjen, - :d mada tesko sa BOX pakovanjem i Barton "serijom".

Ljudi da ne razvacimo temu mnogo, ali evo kako stvai stoje, svidele se vama ili ne :
1) INTEL
2) AMD Barton
3) AMD XP
4) Celeron

Ovo su trenutno aktuelni procesori, pa nek se zna...

Poz.

intel je mozda nekoliko posto bolji ali amd daje dovoljno za mnoooogo nizu cenu.
ploca msi bilo_koja. i oni su jedni od najboljih sa kvalitetom a nizi cenom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno