Šta je novo?

Sta je bitno za tender

kalimero

Slavan
Učlanjen(a)
18.06.2005
Poena
319
Firma je odlucila da napravi novi sajt i trebalo bi da se angazuje neka FIRMA za taj posao.
Koje bi trebalo kriterijume da postavim, kao neke elemente (karakteristike) koje se boduju.

Na pamet mi pada cena, prethodni projekti, rok izrade i... sta jos.

Pored toga bi ubacio i neku evaluaciju istih, pa tako:
- cena 50%
- prethodni projekti 30%
- ...
- ...

Malo se dvoumim kako bi bilo najbolje da se definise sta je to prethodni projekat. Da se ne desi da neko izlista 50 uradjenih sajtova sa po 5-6 statickih stranica i da bude u prednosti u odnosu na nekog ko je uradio 10 vecih sajtova sa bazama.

Malo je tema :zgran: , ali bi mi pomoc izuzetno znacila.

p.s. Mozda se neka FIRMA prepozna, pa i ovako stupimo u kontakt.

Najpre moras da postavis tehnicke uslove koje sajt mora da zadovoljava. One ponudjace koji to zadovolje ces kasnije rangirati po inicijalnoj ceni, ceni odrzavanja (mesecno), nacinu placanja, prethodnim referencama.
Mislim, pre svega sajt mora da ispuni svoju funkciju (nisi napisao sta je to, prodaja, reklama, e-commerce ...) pa tek ako ima vise ponudjaca koji to nude rangiras ih po ceni i ostalim uslovima kao i za svaku drugu robu.
Nezahvalno je davati brojke, ali recimo:
tehnicko resenje - 75%
cena - 20 %
dodatne pogodnosti - 5%

I obecaj nekome da ce da dobije neku korist ako ti dobijes posao :d .
TRrebao bi da navedes i za koga si radio ranije,ako si radio,cene odrzavanja,sta dobijaju ako odaberu tebe.Takve neke stvari,i naravno ovo sve sto je iznad pomenuto.

Uzmi zakon o javnim nabavkama tamo imas sta je potrebno da ponudjac ima i kakvi uslovi mogu da se primenjuju. Ukoliko ti treba neka pomoc posalji mi PM ja imam dosta iskustva u tome.

Nazad
Vrh Dno