Šta je novo?

sta izabrati?

nissan

Slavan
Učlanjen(a)
23.11.2004
Poena
304
imam satelitsku antenu,kablovska je blizu,sbb, konekcija preko verata je 52.0 kbps nalazim se na pevcu tel 2xxx-xxx.Koja bi bila najbolja opcija za poboljsanje konekcije.Da li adsl ili preko satelita ili kablovske?

od najboljeg resenja ka najgorem...

1. adsl
2. kablovska
3. wifi
4. satelit

zavisi koji adsl, koja kablovska i koji wifi :)
To se sve razlikuje, pa mesta izmedju ta tri se mogu menjati vrlo lako. Satelit ne moze da bude u tom spisku, jer je one-way...

Ako hoces da se igras, tada cable definitivno.

Ja sam na Sbb cable-u,(128k flat)i mogu ti reci da sam zadovoljan,stvarno sljka ok,tako da ti Sbb cabel ne bi bio lose resenje!

Blago ljudima koji imaju ovako lep izbor... :d
Jos jedan glas za cable... nemam licno, ali svakog sbb korisnika kojeg pitam, niko mi se do sada nije pozalio da mu nesto ne radi.

driver je napisao(la):
zavisi koji adsl, koja kablovska i koji wifi :)
To se sve razlikuje, pa mesta izmedju ta tri se mogu menjati vrlo lako. Satelit ne moze da bude u tom spisku, jer je one-way...

eh... mozda covek moze da se isprsi za two-way satelitski internet. :)

koja bi opcija bila najisplatljivija,najvise bi se koristila za skidanje fajlova sa neta a ne za igranje posto sam to davno pregrmeo mada ponekad ko zana.

nissan je napisao(la):
koja bi opcija bila najisplatljivija,najvise bi se koristila za skidanje fajlova sa neta a ne za igranje posto sam to davno pregrmeo mada ponekad ko zana.
Pa to je relativna stvar.,zavis od tebi kolike su ti porebe i koliko si spreman da izdvajas mesecno!
Npr
Sbb flat 128k 1500 din mesecno
256k 2000 din
512 3800din
Adsl 256 oko 2000din(zavisi od provajdera)
Startuj sa 128k flat pa ako ti se to ucini sporo prebaci se na brzi paket
(na sbb- mozes svakog meseca da menjas pakete)

Pazi ja sam imala sbb i presla sam na adsl...Ako hoces net zbog skidanja po meni je bolje da uzmes adsl, jer na sbb svremena na vreme neke protoke ukidaju (npr p2p, znaci nema kaze, emule i sl..), dok preko adsl imas sve protoke zagarantovane. I meni npr redje puca adsl, nego sto mi sbb dok sam ga imala, sbb svaki drugi dan nesto zezao...Kabl ce uvek biti za nijasu brzi od adsl (kabl 256 skida sa 32, a adsl sa 27). I jedni i drugi provajderi gledaju samo da sto vise zarade,a da se sto manje pomuce i da daju korisnicima...Ali ako zelis samo malo brzi net za surf i za skidanje fajlova sa stranica( znaci neces kazu i sl da koristis), onda ti je mozda najbolja varijanta sbb 128k.
Poz svima! :wave:

preko koga je najbolje uzeti adsl i kakva je procedura?

Adsl nude skoro svi,
sezam,beotel,eunet,ptt,itd
Najbolje posti njhove prezentacije,tamo iams detalje!!

Ja koristim sat. net i uzeo sam najskuplji paket (oko 4000 dinara mesecno), znaci, upload preko modema, a download ide preko satelita...Ako sam "fer" korisnik (skidanje nocu), brzina download mi ide i do 200kb/sec i ide jako brzo...Inace za upload koristim i mobilni telefon(mobilni kao modem) i sat vremena na netu mi izadje oko 40 dinara...Skupo, ali zato piiiciiiiii...Ne kaze se dzabe: koliko para, toliko i muzike...

hvala stari ali za tu opciju bi trebalo da imam razradjen biznis da bi mogao da uzivam

Nazad
Vrh Dno