Šta je novo?

Sta izabrati (slusalice) ?

kovle

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2008
Poena
350
Imam veliku nedoumicu i nadam se da ce mi dobri ljudi sa bencha pomoci :) Hocu da kupim nove slusalice, trenutno su mi najvise potrebne za mobilni, pa onda za komp., a u buducnosti ce doci neki dobar mp3 plejer. Imam dva moba K800 i W595 (sony ericsson), ali to je isto. U razmatranje uzimam samo Sennheiser, ipak u obzir mogu doci i neke druge. Prve na listi su mi:
PX 100-II http://www.sennheiser.com/sennheise...ivate_headphones_classic-line_pxseries_502816
zatim slede PX 200-II http://www.sennheiser.com/sennheise...ivate_headphones_classic-line_pxseries_502817
HD 228 http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_wired-headphones_502761
i ove, ali ne verujem da cu imati toliko kesa HD 238 http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_wired-headphones_502763

Da li ce mobilni moci da isprati 32 Ω i 114 dB, hocu li imati deklarisanu jacinu. Imam onaj adapter sa sony ericsson cesljica na 3,5 mm, to je sada najmanji problem :D Unapred zahvalan, pozzz

Poslednja izmena:
Ne verujem da postoji neka razlika, slicno je, ako je na nokiji tako, verovatno je i ovde, video sam na SE sajtu neke najnovije slusalice jos ih nema u prodaji, a u specifikacijama stoji impendansa 32ohma i maltene svi noviji telefoni su podrzani, prema tome impendansa je onda 32 sigurno, mozda je SPL manji malo, ali videcu

Poslednja izmena:
Da proizvođači često lažu za response ali ovo nije Genius, već Sennheiser. PX100-II bolje zvuče nego HD228, baš zbog toga.

Nemora uvek značiti da imaju mutniji zvuk zato što su zatvorenog tipa, to je obično kod krš sluški izraženo, sa malim rasponom zvuka i jeftinim drajverima.

Nekome možda trebaju baš zatvorene, jer ne želi da ceo autobus sluša na primer, Crystal Method ili da od buke na utakmici nemožeš da slušaš radio prenos ili ako koristiš noću a neko pored tebe spava...

Ja lično više volim otvorene i circumaural varijantu, bolji mi je osećaj, ali nisu dobre za sve prilike. Zato imam 7 pari :p

Lazu svi, ali ovi manje. Uglavnom se slazemo, taneru, nego imam komentar na zatvorene-otvorene slusalice>

Nisam 100% siguran, ali px100 i px200 imaju iste drajvere. Jedne su otvorene, a druge zatvorene, jelte? Samim tim, ako je poznato da bolje zvuce otvorene sluske od zatvorenih, ovde imamo bas to. Samo zbog konstrukcije mora biti px100 :smackbum: px200 :)

Ja takodje posedujem jedne zatvorene slusalice i prezadovoljan sam. Pravo otkrovenje. Ali su za kucu. Na ulici ne treba da te udari auto zato sto ga ne cujes:) A i px200 sigurno moze samo malko da smanji spoljnu buku, ipak su malene, nemaju cime da izoluju.

I svaka cast za 7 pari:) btw, na cemu ih slusas?

Poslednja izmena:
Pa nema veze za auto, mi prelazimo samo na pesackom i to izvadimo/sklonimo jednu slusalicu sa uha, u novom zakonu su mislili i na nas slusaoce :d

Da, je*em ti zakon, sad i pesaci ne smeju da pricaju telefonom ili da imaju slusalice... Strasno.

Pa, nista, moras da probas i jedne i druge kad budes kupovao pa da nam kazes sta je i kako je.

Pozdrav i srecna kupovina:)

Nisam 100% siguran, ali px100 i px200 imaju iste drajvere. Jedne su otvorene, a druge zatvorene, jelte? Samim tim, ako je poznato da bolje zvuce otvorene sluske od zatvorenih, ovde imamo bas to. Samo zbog konstrukcije mora biti px100 :smackbum: px200 :)
I svaka cast za 7 pari:) btw, na cemu ih slusas?
Neznam dali imaju isti drajver ali imaju različite:

Frequency response
Sound pressure level (SPL)
Impedance
THD, total harmonic distortion
To ih čini potpuno posebnim modelom.

Slušam na Xonar DX-u, E-mu0404, iRiver H10, Nokia 5800, Tv-u.

A od slušalica imam:

Philips SHP 2000
Sonitech 3505
Sennheiser PX100
Philips SHE9500
Sennheiser MX360
Pioneer SE-M390
Logitech (neke za skype)
AKG K99 (ove su najbolje)

Planiram u budućnosti AKG K701 ili slično, sa pojačalom.

Isao sam u obe radnje 4audia i nigde ne moze da se proba, u kneza milosa imaju izlozene samo HD modele, one najskuplje, da samo njih ljudi kupuju, ne znam sto uopste drze ove ''jeftinije'' od 5 do 8 hiljada dinara, zato sto mogu da se isprljaju, pa ne praktikujemo, jbm im mamu ja, ogorcen sam. Kako da kupim nesto sto ne mogu da probam. Jel zna neko da mi kaze gde na drugom mestu mogu da ih probam, posto ih ne kupujem na lepe oci

Ja sam moje probao u megastores elektroniki. Ili u objektu pored, isto neki djavo koji prodaje tehniku... Zaboravio sam kako se zove. Nalazi se preko(auto)puta arene.

Mada, i tu mora malo povuci-potegni, ako nije vec otvoren neki primerak, tesko ih je ubediti da otvore nov... Al' uspe ponekad.

Hvala na informaciji, rekli su mu u technomax-u on je pored megastores-a, da ce dobiti ove sto trazim sredinom februara, a nisam ulazio u megastores, mada mogu sutra da se prosetam. Pa dobro bolje i to, u 4audio cim sam otvorio usta da pitam jel moze da se proba, odma ne, kao da cu da ih pojedem, kao ono znas nemas ti para za ovo batice, retardi, us*urceni

Edit: koje si probao tamo, jel su bile otvorene, kad si probao

Poslednja izmena:
E, onda sam ja bio u tehnomaxu. Nemaju u megastores sennheiser, koliko ja znam.

Zakaceno im je direktno za neki marantz cd plejer 10-ak slusalica, pa sam probao one najjeftinije hd 202 (od 20e fullsize; iako su dosta vece od px100 tanji im je bass; bolji px100), px100 i neke skuplje iz serije hd6**.

Jedino px100 su morali da otvore.

Mozda dobiju slusalice na dan zaljubljenih, pa nagovesti devojci sta bi bio dobar poklon za tebe :))

tako mi rekose sredinom februara, al pitacu ih opet. Moram nekako da joj dam do znanja ;) nadam se da cu da ih ubedim da mi daju da probam px100-II. Hvala na pomoci :)

Ljudi koja je razlika izmedju px 100 i px 100-II, jel moze da se nadje kod nas px 100?

Da odgovorim sam sebi, posto je ovaj podforum izuzetno azuran...

px 100-II je noviji model, pre svega je pretrpeo promene u dizajnu (kabl ide iz jedne slusalice, celik u gornjem delu, novi magneti, nema plasticne kutije i drugaciji izgled).Na prvi pogled mi se cinio dosta ruzniji od originala, ali citajuci brojne komentare na stranim forumima, ovo cudo je ipak bolje.Zvuk je sjajan, ali nemam stariji model pa ne mogu da ga uporedim.Kazu da bolje naleze na glavu, pa prilikom dinamicnih aktivnosti je manja mogucnost ispadanja.
Sve u svemu, odlican izbor i nastavak tradicije prvobitnog modela...

U 4audiju su 4600 din i to je taj model, ali strucni su samo tako, primecujem da kada sam bio u obe njihove radnje neki ljudi su kupovali HiFi zvucnike i radnik je leteo oko njih, samo sto im stopala nije lizao, razumem da treba pare da se uzmu, ali treba i malo da obrati paznju i na ljude koji nemaju potrebe a ni kesa da kupuju tu, sto su onda gen. uvoznici za sennheiser a ne mozes da probas nesto pre kupovine, kako da znam kakve su, milan tarot, stvarno nisam. Medjutim slusao sam ih danas, pozajmio od druga, fantasticne su, imaju naglaseniji bas, ali je mnogo dobro ukomponovan sa ostalim tonovima, na sansa fuse plejeru su odlicne, ali na mom K800i se malo slabije cuju, dovoljno da se oseti, tako da odgovorim i ja sam sebi, posto su rekli neki forumasi da nema veze da je isto, a isto tako i onaj u 4audiju. Nema nista dok sam ne probas. MAlo sam se raspisao, morao sam podelim utiske sa nekim :)

Jel moze mala preporuka oko headseta , imao sam neki a4tech hs-100 dobro su sluzile ali vremenom postale neudobne. Slusalice koristim za igre ,muziku i skype .

ako ima neka preporuka za slusalice koje bih koristio za slusanje zike na mobu, uglavnom u prevozu i sl...znaci koliko-toliko pristojna izolacija zvuka i da nisu preglomazne,tj po mogucstvu sto manje. i da je cena negde oko 3k

Ljudovi, da se javim i ja posle kupovine! Uzeo sam slušalice ali ne Stanton, kojima sam se oduševio, u radnju su stigli novi modeli. Uzeo sam AudioTechnica T200. Daju zvuk jako približan kao Stanton DJ2000, samo su u basu primetno slabije, ali su zato više od 2000 dinara jeftinije. Kako nisam neki audiofil, drago mi je da sam prilično uštedeo a nisam izgubio na kvalitetu, jer, rekao sam već, ne treba mi neki ekstra bas.

Da dodam, i kvalitet izrade je dosta na strani Stantona, mada neću slušalice koristiti u neki ekstremnim situacijama, tako da mi ni to nije od prevelikog značaja.

Koliko sam mogao da vidim, jako su udobne (veliki +), ne osećaju se na ušima. Samo moja integruša šušti dosta, pa moram i to da popravim i biću good to go :D

Pozdrav svima!

Da li neko ima dobru preporuku za slusalice do 30e ?
Nije bitno da budu firmirane, vec me zanimaju velike, komforne slusalice za visesatno slusanje, sa dosta bas-a, koji se oseca kao kod subwoofer-a kod zvucnika, predpostavljam da mnogo ocekujem za malo para :p, ali sta se za taj iznos moze uzeti da bude najblize opisanom.

Thanks

Zna li neko gde mogu da se nadju Sennheiser PX100/200-ii kod nas, osim u 4audio? Pitam zbog toga sto mi je jako bitno da ih probam na licu mesta i odlucim.

Hvala!

Nazad
Vrh Dno