Šta je novo?

Sta izabrati: EUNET , PTT, SezamPro, Neobee...

063

Čuven
Učlanjen(a)
22.11.2002
Poena
620
Dosad sam bio poslovni korisnik internetaa (koristio sam ga samo na poslu :) ), konacno sam dobio i telefon pa cu biti i kucni korisnik, pa me zanima kakva su vasa iskustva sa provajderima. Najvise me zanima SMIN posto zivim u okolini Novog Sada. Pozdrav svima

Sve zavisi kakvu centralu imas.. Ako je analogna.. Moras da probas vise provajdera pa koji ti najbolje radi..

Mada probaj Verat za te pare je OK, ili Sezam. Eunet je derator, a PTT je krsh ;)

063 je napisao(la):
Dosad sam bio poslovni korisnik internetaa (koristio sam ga samo na poslu :) ), konacno sam dobio i telefon pa cu biti i kucni korisnik, pa me zanima kakva su vasa iskustva sa provajderima. Najvise me zanima SMIN posto zivim u okolini Novog Sada. Pozdrav svima
Go to SMIN licno sam zadovoljan

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Sve zavisi kakvu centralu imas.. Ako je analogna.. Moras da probas vise provajdera pa koji ti najbolje radi..

Mada probaj Verat za te pare je OK, ili Sezam. Eunet je derator, a PTT je krsh ;)
Verat je najpovoljniji, ali na SMIN ne računaj posle 9. Ne znam zašto, ali posle toga konekcija mrtva, bar nama ovamo.

Meni na 182 *** centrali PTT radi najbolje, iza njega YUBC...

Sezam roola sto se svega tice ima mnogo finih dodtaka ono slanje sms-a , get order itd.

Kaze neoboo da ce staviti 800 novih linija...ali su mi oni spori

Neobee je prosirio link za jos 34Mbps, i uveo flat rate za 690 din.

Pa to ne znaci da su dobri cak sta vise svi se zale na njih a i ja sam ih koristio i ne mogu za sada da prismrde sezamu po uslugama i kvalitetu

Uzeo sam pre par dana nesto vremena kod njih, i ne primecujem neku razliku u odnosu na EUnet, cak mi njihov SMIN bolje radi.

Hm izgleda da je Sezam po svim kriterijumima najoptimalniji verovatno ce i biti Sezam, hvala vam svima i pozdrav iz NS

P.S. Ako jos neko ima sugestija samo napred

Sa Sezamom sam imao problema na staroj centrali, ali na novoj je sada bolje. Inače bih ti preporučio Infosky, ako ti 042 nije baš neophodan.

Anubis je napisao(la):
Pa to ne znaci da su dobri cak sta vise svi se zale na njih a i ja sam ih koristio i ne mogu za sada da prismrde sezamu po uslugama i kvalitetu

Ah, kako ne volim ovakve komentare.
Svi se zale?A ko je to svi?
I sta? Posto si ih nekad koristio znas da sada ne mogu da ni prismrde sezamu. Zaista interesantno. Vrlo koristan komentar pun intuicije.
Ovo ne znaci da branim neobee, nego sam protiv ovakvih komentara koji se drugim recima zovu spam

E ne lupaj majke ti koristim 3 razlicita provajdera kacim se i preko lokalnih brojeva i preko smina a govorim uopsteno o kompletnoj usluzi koju pruza svaki provajder ne kazem da neobee nema sta da ponudi ali meni licno na mojoj centrali radi daleko slabije od sezama a dugo nisam uopste mogao da se zakacim na vise od 33.6 kod njih sada je malo bolje i nemoj ti meni da pricas sta i kako a da ne govorim da su bili skupi dok je sezam imao basic i extreme pretplate koje su bile odlicne. Na Sezamu ima par dobrih stvari koje necu da otkrivam eto toliko ko zna zna ko ne zna platice :D

sezam je prelosh jer ima satelitski link...odnosno, dobar je ali je prelosh za online igranje a za to mi najvishe treba....zato mi je neobee ok...

Hmmmmm zanimljivo ja koliko znam sezam koristi veratov link ka svetu mada je moguce da sam pogresno obavesten ali bilo kako bilo ja sa sezama igram na battle netu i radi mi sasvim lepo ima konstanto kasnjenje od 1-4 sec sto je podnosljivo

kashnjenje od 1-4 sec nije niposhto podnoshljivo....ping preko 56k najmanji mozhe biti oko 120ms....a da bi se pristojno igrali mora biti ispod 200ms odnosno 2s...tako da ako ti je 1 onda je podnoshljivo ali se sa 4 ne mozhe igrati....a i nije toliko ping bitan koliko je konstantnost protoka a to ne valja kod sezama....probao sam

Ne znam meni valja ja evo igram i americas army i sasvim je podnosljivo kasnjenje a sto se konstatnog protoka tice sa time na sezamu jos nisam imao problema jedino mi je verat radio lose odnosno znalo je da nema protoka po 10-30 sec pa onda opet ima...

Meni Sezam od Nove Godine radi katastrofalno, probaj:

http://www.tehnicom.net/personal/?PHPSESSID=d0036b95f7ce5c683a32e20f281d339f

660 din. mesecno

Spils je napisao(la):
kashnjenje od 1-4 sec nije niposhto podnoshljivo....ping preko 56k najmanji mozhe biti oko 120ms....a da bi se pristojno igrali mora biti ispod 200ms odnosno 2s...tako da ako ti je 1 onda je podnoshljivo ali se sa 4 ne mozhe igrati....a i nije toliko ping bitan koliko je konstantnost protoka a to ne valja kod sezama....probao sam

Samo htedoh reci da 200 ms nije 2 sekunde vec 0,2 sekunde ctp;

Ja sam iz NS-a i koristim Neobee ... probao sam teamnet , eunet , nspoint, itd... mada sam najzadovoljniji sa Neobee-om ... Posto si iz NS-a ... pitanje je kakva ti je centrala ? ako ti broj pocinje sa 4 ili 5 onda su to nove digitalne centrale i rade ko bog ... Konekcija na smin uvek dostupna , ne sere ... imam 2 racunara u mrezi i non stop downloadujem , juce skinuo oko 75 Mb-a za manje od 5 sati ...
Neobee mi se svidja posto su sad poceli sa razlicitim ponudama , popustima ... (pre 3 meseca sam kupio 100sati za 1000din.-a , sad imam BeeNight (19.00-07.00) za 490 din. mesecno ...) :mrgreen:
Mada suvisno je pricati o tim stvarima ... sve zavisi na kojoj si centrali ... ali ipak ako planiras najvise nocu da ides na net i ako si zainteresovan za masu stvari (tj. usluga) onda ti preporucujem Neobee... (posto si iz ns-a a smin nekad zna da sere onda ti ostaje samo da se konektujes na lokalni borj (ako neces da te odere PTT) a tu je Neobee najbolji po meni 9 sad su jos i prosirili linije ...)
Rezime , ako si na digitalnoj centrali u NS-u , najbolji izbor po meni je Neobee ... (nije da ih hvalim , ali sam sve ostale provajdere u gradu probao i svi su sporiji naspram bee-ja ... )
pozdrav sugradjaninu (o63) cheers

Dado je napisao(la):
sad imam BeeNight (19.00-07.00) za 490 din. mesecno ...) :mrgreen:

Jel probao neko ovo preko SMIN-a iz BGDA?

Na staroj sam centrali pa se nikako da nađem odgovarajućeg provajdra, sad naleteh i na www.nasamreza.com/cenovnik.htm, da li je neko probao njih?

shtaps je napisao(la):
Neobee, nema dileme.

Uzeo sam da probam BEE NIGHT preko SMINA, kada "saberem" ustiske postovacu.

Pametna odluka (i ne samo zato sto i ja upravo taj paket koristim najvise, nego i zato sto je to najeftinije moguce resenje za mnooogo sati interneta na modemskoj vezi).

vodnik je napisao(la):
Meni Sezam od Nove Godine radi katastrofalno

Identicna situacija. Srozao se na nivo koji je gori od Verata. Svaki drugi put se maltene kacim @31 kbps, mrtva veza je ucestala a zauzetost linija nikada veca. Ukratko, posle 20h ih jedva dobijam (2071..)... a nemam PCM. 3020234 je bolji ali se tesko dobija obzirom na preraspodelu slob. linija. I nikako da stignem da isprobam drugi ISP... navika :wall:

Old central :(

SMIN na Veratu, ali i na Sezamu koristm kad hocu da se odmah konektujem da bi skino postu i pregledao Benchmark. I za to mi radi skoro bez problema, samo ponekad zna da *****...(centrala na 3). Ono sto me nervira, je to sto je izlgeda protok slabiji neko kad se konektujem preko "obicnog" broja, pa nema download-a, ali za skidanje kratke poste i pregleda nekog sajta na koji cljano idem, je super, narocito ako covek zuri, pa se za cas zakaci. Jedino prednost dajem Veratu jer duplo jeftiniji, i ako je mozda (po mom skromnom misljenju) za nijansu gori.

meni radi beotel sasvim ok preko smin-a (flat 20 dana - 500din) ... konstantno ide 5kb/s i nijednom mi se nije desilo da mi je pukla veza... u mladenovcu...

neobee je do sada bio najbolji jer je imao strava dl stranu, sa drajverima etc. svidja mi se mesecna pretplata sa pozivima od 07-19h preko dana (oko 400 din. cini mi se ili manje).

Meni sezam radi extra....mada sam cuo da je 10h kod euneta 250 dindzi...ako nisi zahtevan korisnik nije ni to lose....

Nazad
Vrh Dno