Šta je novo?

Sta izabrati Benq GH600 ili PRAKTICA luxmedia 16-Z21S CCD titanium?????????

veteha

Cenjen
Učlanjen(a)
09.02.2011
Poena
169
Pozdrav svim cenjenim poznavaocima digitalnih fotoaparata,
zanima me posto krajem meseca planiram da kupim digitalni fotoaparat sa malo vecim optickim zumom i mogucnoscu snimanja videa u 720pHD rezoluciji koji od ova dva aparata izabrati? Izbor je pao na ta dva zato sto samo to mogu da nadjem u jednoj radnji a opet na oko mi izgledaju da nisu losi pogotovo sto su to kao neki modeli koji su prelaz u pocetnu kategoriju polu-profesionalnih aparata. Ogranicen sam takodje i lovom na 16-17K dinara...
Hvala unapred na odgovorima
evo linkova prvo za Praktica pa ona za Benq:
http://www.praktica.de/index.php?id=3&L=1&tx_prdigital_pi1[showUid]=2100&cHash=d981899969
i
http://www.benq.com/product/dsc/gh600

Poslednja izmena:
Ovo je aparat koji trazis :) kakvi su ovi sa linkova nemam pojma ali benq i fotografija imaju veze kao velja ilic sa jazz muzikom :d

http://www.itsvet.com/proizvod/canon-powershot-sx130is/comp_tehn_camera/29/945

powershotsx130is2.jpg

Hm...
mogu reci da si me bas iznenadio nisam ni video ovaj fotoaparat ovde po prodavnicama, moracu da se raspitam gde ga ima ili eventualno da ga narucim preko neta videcu jos cu da razmislim malo ali karakteristike kao i iskustva onih koji su ga kupili mi ukazuju da je vredan paznje...

Sacekaj jos neke odgovore ali mislim da ces se brzo uveriti da je do 180-200e ovaj Canon best-buy :)

Pa da, to se manje vise zna, u sustini je Canon- Canon ;) E sad, u klasi skupljih prosumera moze tu da se nadje jos proizvodjaca, Panasonic, Olympus npr ali u iznosu tvog budzeta ovaj Canon je best buy i dokazano kvalitetan aparat.

Poslednja izmena:
Da vidim bas citam. Pa nista sad cekam 25.maj da primim platu pa cu da dodam u shtek i da kupim najverovatnije ovaj model...

Poslednja izmena:
Taj Canon ne može da se poredi sa pomenutom Prakticom jer je klasu ispod. U ovom slučaju od pomenuta tri modela Praktica je najbolji izbor tj najviše dobijaš za uloženi novac

A jel mozes da nas prosvetlis i objasnis zasto? :)

Da nije mozda zato sto ''mocno'' izgleda i ima 21x opticki zoom, 16mpix ili.. ? :)

Iskreno drugari ja se ni malo ne razumem u ovu oblast zato sam i postavio temu kako bi se javio sto veci broj poznavalaca digitalnih fotoaparata kao i fotografija i da mi daju savete, od informacija koje sam mogao da saznam jeste da je PRAKTICA nemacka firma koja postoji od 1949 godine i to ima je bila prva i jedina profesija tako da verujem da nisu losi i da su takodje kvalitetni, sto se tice konkretnog modela Benq gore pomenutog saznao sam da ima optiku i mehaniku firme SONY tako da mozda i nije toliko los aparat ima par snimaka napravljenih tim aparatom na youtube-u i ne izgleda lose e sad ja se stvarno u to ne razumem tako da ako je neko upucen u pomenute modele aparata neka slobodno prodiskutuje sa nama....

Taj Canon ne može da se poredi sa pomenutom Prakticom jer je klasu ispod. U ovom slučaju od pomenuta tri modela Praktica je najbolji izbor tj najviše dobijaš za uloženi novac

Sudeći po nekoj Praktikinoj optici koju imam sa njom ćeš dobiti najviše hromatskih aberacija za uloženi novac! :d

Poslednja izmena:
Canon!

Praktica je (nekada) bila Istočno Nemačka firma koja je pravila solidnu fotoopremu (za ono vreme) ali već sa pojavom elektronike u analognim fotoaparatima se nije snašla. Danas Praktiku čini samo to ime a aparate im proizvode OEM kineski proizvođači i na njih se štanca Practica brand.

Najverovatnije je da cu da uzmem taj canon nego sam samo zeleo da podelim neke informacije koje sam procitao nista vise. Ako neko moze neka mi kaze kako se ovaj canon ponasa u vezi baterija da li ih brzo trosi ili mozda ima neki zamenski model fotoaparata koji koristi litijum jonsku bateriju?

Canon sx130 alkalne baterije jede ko nezdrav. Mozes da uslikas izmedju 110-150 slika i to vecinom bez blica. Sa eneloop baterijama ne znam kakav je, ali imam 4 triax eneReady 2200mAh i sa njima mozes da slikas oko 300 fotografija.

Kao što reče NShappy, uzmi eneloop baterije, neki solidan punjač za njih i nećeš više mnogo brinuti oko toga.

Ima moj drugar Cannon-a i ja sam odusevljen kako radi a i on je zadovoljan, u odnosu na moj stari canon A540 ovo je cudo. Za baterije ste upravu, veliki ekran, zum i blic jedu struju ali dobre punjive baterije resavaju stvar.

Sa obicnim baterijama ne mogu ni da upalim aparat. Odmah prijavljuje da su baterije prazne, dok sa alkalnim ispucas 15-20 slika i vec blinka ikona za bateriju, ali mozes jos dosta da se slika. Sa punjivima je vec druga prica.

@veteha

Ako vec uzimas taj komplet punjac baterije bolje idi na ovako nesto. Razlika je u baterijama.
http://www.winwin.rs/digitalni-apar...a-eneloop-za-4xaa-4xaaa-sa-4xaa-baterije.html

Mada bih Ja licno uzeo samo baterije i neki drugi punjac sa opcijom za praznjenje baterija. Ima ih vec od 600din pa navise.

Canon!

Praktica je (nekada) bila Istočno Nemačka firma koja je pravila solidnu fotoopremu (za ono vreme) ali već sa pojavom elektronike u analognim fotoaparatima se nije snašla. Danas Praktiku čini samo to ime a aparate im proizvode OEM kineski proizvođači i na njih se štanca Practica brand.

To je otprilike prica kompletne elektronske industrije u Evropi :)

Nazad
Vrh Dno