Šta je novo?

Sta da radim???

batat89

Slavan
Učlanjen(a)
31.12.2008
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Xiaomi 12T Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Ljudi ovako prodao sam moj E8400 i planiro sam da kupim q9550 ali pre neki dan vidim da je ovaj i5 750 povoljniji oko 15.500 din. dok je ovaj q9550 17.000 din. pa sam mislio da prodam ovu moju maticnu i memoriju i da dodam nekih 200e. i da kupim i5 ili da kupim q9550???
Ako predlozite kupovinu i5 koju maticnu i memoriju da uzmem?
I za kolko realno mogu da prodam ovu moju maticnu i memoriju kupite u feb. ove godine?

Dobitak koji bi dobio prelaskom na Core i5 nije proprocionalan onome koliko bi morao da ulozis, pogotovo ako racunar primarno sluzi za igranje. Brzi je svakako, a da li ti se isplati, moraces sam da prelomis.

Potrazi malo po netu, u gomili testova su poredjena bas ta dva procesora.

re

Stvarno neznam ja bi hteo da uzmem nesto s cim bi bio miran najmanje dve godine da nemoram da mislim dal ce nesto da radi ili nece!
Znam da trebam da dodam para dal ce to da se isplati to me interesuje??

jos nesto

Stvarno neznam ja bi hteo da uzmem nesto s cim bi bio miran najmanje dve godine da nemoram da mislim dal ce nesto da radi ili nece!
Znam da trebam da dodam para dal ce to da se isplati to me interesuje??

Prvenstveno zbog igrica mislim da nebi trebo iduce godine trebo ponovo nesto da menjam od te tri komponente?
Ja mislim da se neisplati ulagati u 775 podnozije?

Sta vi mislite???

Da razmislim.... namenio si nekih 15.000 za zamenu CPU, a sada bi da dodaš još 19.000 za ploču i memoriju kako bi dobio I5? Kad bolje sagledam što ja da mislim, stavi ti prst na čelo pa reci jel to toliko vredi :)

EDIT: Da ne ispadne da samo šumim. Šta te je spopalo pa si rešio da menjaš CPU? Koliko vidim u "moja mašina" sve ti je lepo skockano... osim što bi menjao kućište i dodao malo hardova.

Poslednja izmena:
Realno i5 jos nije potreban ali ako bi uzeo q9550 dal cu sa njim biti najmanje godinu dana miran po pitanju igara i svega ostalog???

Poslednja izmena:
Kupi nazad procesor :), a promeni graficku, uzmi 5850. Mada najbolje da nista nisi ni menjao, je l` realno nije ni vreme, a nema ni potrebe za to.

Realno i5 jos nije potreban ali ako bi uzeo q9550 dal cu sa njim biti najmanje godinu dana miran po pitanju igara i svega ostalog???

Naravno da da, ali vidi kolko jos moras da izdvojis kinte iz dzepa da dodas na sumu prodatih komponenti i plus one dve hiljade:p od skupljeg q9550, ako nije nesto strasno ja bih to uradio, jer bez obzira sto nije nesto narocito brza i5 masina, bice skroz nova ;) ( ne bas u smuslu "tehnologoje", nego uopste).

P.S. ako resis da prodajes memoriju, javi se, mozda se dogovorimo. pozz

Poslednja izmena:
Rekao bih da si miran naredne 2 godine, samo kasnije zameni graficku za neku noviju.
Prelazak na i5 se u tvom slucaju nikako ne isplati, to sto ces imati "noviji" sistem neces nesto osetiti u praksi, a po dzepu itekako. :)

Poslednji komentari su me uverili na to znaci sutra narucujem q9550 pa cu za nekih 5-6 meseci uzeti novu grafu!!!

Hvala momci.

Poslednja izmena:
Ajd ovako, ako si zbog igrica menjao C2D za C2Q onda si malo požurio. Za sada su C2D u igrama još uvek bolji dok igrice ne dobiju podršku za quad procesore. Što će reći sada će ti Q9550 biti OK, a kasnije će biti još bolji.

Nazad
Vrh Dno