Šta je novo?

Sta da radim sa Telekomom?

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Poslednjih par meseci kuburim sa ADSL konekcijom, imam HG520s 2048kb/s, pre par nedelja su dolazili momci iz podrske i zamenili mi taj modem umesto starog MT882, dok su bili tu sve je radilo ok,medjutim posle toga opet su krenuli problemi i router je cas down cas radi i to ne mogu vise da trpim!! Kada mi zatreba nesto hitno moram da cekam da se on konektuje i to me uzastno nervira, i evo sada jedva postavljam ovu temu!

Da li da opet zovem ljude iz telekoma, ne znam koliko oni mogu tu da mi pomognu, ili da raskinem ugovor sa njima i probam sa SBBom npr, ne znam da li bih onda bio zadovoljniji... ? Drugovi mi pricaju kako se ne secaju kada im se poslednji put prekinula veza, dok meni to radi svaka 2 minuta, nekad ne moze da uspostavi konekciju uopste, tako da necu vise da se bakcem sa ovim :mad:

Proveri koja verzija firmware-a ti je u uredjaju, ako nije poslednja iz marta ove godine trazi da dodju da ti ubace ili neka ti posalju na mail.
Taj firmware resava problem sa kompletnim resetom uredjaja pogotovo ako se koristi i IPTV

HG520s ima problema sa odredjenim brojem centrala, tj nisu bas kompatabilni i to izaziva cesto resetovanje rutera (barem je bilo kod mene). Pozovi podrsku i reci im da imas taj problem i da bi zeleo da ti zamene ruter za neki drugi.

Software Release V100R001B026 SerbA
Firmware Release 3.7.9.98-1.0.7.0
Batch Number RTC10P0.026.37998.MT
Release Date 2008/04/01

Znaci da bi trebalo da uradim upgrade?

HG520s ima problema sa odredjenim brojem centrala, tj nisu bas kompatabilni i to izaziva cesto resetovanje rutera (barem je bilo kod mene). Pozovi podrsku i reci im da imas taj problem i da bi zeleo da ti zamene ruter za neki drugi.

Pa i onaj prošli MT882 mi je jako loše radio,ne znam da li bi to pomoglo da mi daju opet neki drugi....

Aha, pa nisi napisao da si i na proslim ruteru imao iste problem, pa nisam ni mogao da znam.

Da nije neki problem na liniji? Koliki ti je attenuation i snr margine i tako to?

OK,sorry

Mozda je i na liniji,ali kako da znam :)

Zvao sam tehničku podršku i pitali su me isto što i ti,evo podataka:

SNR Margin Down/Up(dB) 16.2 / 32.2
Attenuation Down/Up(dB) 34.0 / 22.9

Software Release V100R001B026 SerbA
Firmware Release 3.7.9.98-1.0.7.0
Batch Number RTC10P0.026.37998.MT
Release Date 2008/04/01
Znam da je na većini routera novi firmware resio problem sto na 520s sto na 520i
Kod mene konkretno je bio isti problem sa 520i i od kada sam ubacio novi firmware nema vise problema sa pucanjem konekcije i resetom routera.
Sto je pravilo problem i netu a jos vise IPTV-u ako sednes da gledas neki film.
Malo je potrajalo dok sam se objasnio sa korisnickim i dok me nije nazvao neko ko se razme, ali je posle bilo mnogo lakse da im objasnim problem i to je vrlo brzo reseno kada je stigao novi firmwaer posle nekih 10 - 15 dana.
Preporuka je da posaljes mail sa tacnim obrazlozenjem problema i tada ce ti se vec neko javiti da ti pomogne.

Znam da je na većini routera novi firmware resio problem sto na 520s sto na 520i
Kod mene konkretno je bio isti problem sa 520i i od kada sam ubacio novi firmware nema vise problema sa pucanjem konekcije i resetom routera.
Sto je pravilo problem i netu a jos vise IPTV-u ako sednes da gledas neki film.
Malo je potrajalo dok sam se objasnio sa korisnickim i dok me nije nazvao neko ko se razme, ali je posle bilo mnogo lakse da im objasnim problem i to je vrlo brzo reseno kada je stigao novi firmwaer posle nekih 10 - 15 dana.
Preporuka je da posaljes mail sa tacnim obrazlozenjem problema i tada ce ti se vec neko javiti da ti pomogne.

Imaš li ti taj firmware. Na poslu imamo HG520i i relativno često gubi adsl konekciju (par pita dnevno).

Kod:
SNR Margin Down/Up(dB)	10.0 / 10.5
Attenuation Down/Up(dB)	66.0 / 34.4

Slabljenje je ogromno, verovatno je čudno da nam internet uopšte radi i pretpostavljam da nam firmware ne može pomoći.

Imaš li ti taj firmware. Na poslu imamo HG520i i relativno često gubi adsl konekciju (par pita dnevno).

Kod:
SNR Margin Down/Up(dB)	10.0 / 10.5
Attenuation Down/Up(dB)	66.0 / 34.4

Slabljenje je ogromno, verovatno je čudno da nam internet uopšte radi i pretpostavljam da nam firmware ne može pomoći.

Firmware imam za HG520i
ali po ovim rezultatima bolje iscimaj prvo telekom neka provere koliko mogu da ti srede liniju prvo.

Poslao sam im mail pošto na telefon ne mogu da ih dobijem. Prošli put su mi se brzo javili ali problem je ostao, navodno su nešto uradili na centrali.

Svejedno okači taj firmware ovde, možda nekom bude od koristi.

Bio je danas jedan dečko kod mene iz Telekoma i rekao mi je da firmware tu ne može da mi pomogne,kaže da je problem u liniji verovatno, nešto je čačkao,pa ako mi ne bude radilo kako treba (a neće,obzirom da je već par puta prekinuo konekciju) reče mi da će otići do stuba i zameniti 'parice'.
Nadam se!

ako treba firmware za 520...

.. ljudi meni je ovo resilo sve probleme, a dotle resetovanje kompa cak koji je inace stabilan kao stena, pucanje neta i po 20 puta na dan,.. IPTV po jedno tri oputa pucao.. obavezno probajte za svaki slucaj, pa tek onda nek lupaju glavu oko linije

ovo sam dobio iz Telekoma:
------
User:Admin

Pass:ztonpk

Koristi IE za update i obavezno idi na reboot posle update-a.

---
najinteresantnije i portovi koje ste otkljucali pre flesaha, ostaju i posle fresha i reseta :)
ako nekom treba kako se otkljucavaju portovi, ima vrlo lepo objasnjenje a po meni najbezbedniji nacina na porforward.com

Prilozi

• HG520s_novi.zip
    947.6 KB · Pregleda: 149
  • HG520i_novi.zip
    948.8 KB · Pregleda: 77
Hvala za firmware, odmah sam ga upgradeova međutim nema pomoći, i dalje puca veza na svakih 5 minuta...

Uvalili vam djubrad od rutera i još vas vezali godinu dana ugovorom. XeXe :p

Probaj ovo!

Poslednja izmena:
Da ti ne gasi ADSL konekciju ako je neaktivna.

Sumnjam da ce cackanje po ruteru da ti pomogne. Kao sto ti je rekao tip iz telekoma najverovatnije je problem u parici, tj. liniji.

Inace igysa hvala za firmware. Ranije mi je ruter resetovao nekih 3-4 puta na dan (sto i nije bio toliki problem, osim ako gledas u tom trenutku nesto preko IPTVa jelte), a od kada sam stavio novi ni jednom.

Da li update firmware-a brise podesavanja za wan i uopste podesavanja u ruteru. Da li moram posle sam da podesim user i pass za konekciju (ono *****@xdsl.isp.telekom.yu)

Poslednja izmena:
i ja mislim da ne menja nista fleshovanje od korisnickih podesavanja

sifru korisnicku nisam morao da podesavam, port za torenet je osta otvoren.. a za wireless ne znam stvarno

Evo i ja sam uradio update i stvarno se ruter vise ne resetuje :). E sad, da li neko ima i stari firmware (neka okaci za svaki slucaj). Mozda nam iz telekoma budu pravili problem, zbog toga sto smo se samoinicijativno igrali :) (oko garancije na uredjaj ili zbog neceg drugog).

Zasto bi telekom pravio problem oko garancije. Ja sam firmware dobio direktno od telekoma na mail kao resenje za stalni reset kada se koristi IPTV.

Zbog toga sto sam meni iz telekoma odgovorili da to nije u skaldu sa poslovnom politikom telekoma da korisnici sami menjaju firmware. (kada sam im trazio da mi posalju na mail novi firmware)

Onda trazi da ti posalju svog tehnicara koji ce izvrsiti promenu firmware-a ako je njima tako lakse :)

Imam još jedno smešno pitanje,
ako mi skida brzinom od 200kb/s jel to znači da imam 2MBs (Click 2) paket? :)
Nisam siguran,pošto sam krenuo sa 256 pa su onda ubrzali na 512 i onda je bilo ono pedesetoprocentno ubrzanje tj. 768 i onda je došlo poslednje,opet duplo, ubrzanje znači 1536kb,
e a oni taj paket nemaju trenutno u ponudi nego su tu samo 1 i 2mbs, a meni stiže račun od negde oko 1400 din što znači da sam 1mbs, ali koliko znam moja brzina downloada odgovara 2mbs paketu?

Nazad
Vrh Dno