Šta je novo?

sta da radim sa napajanjem??

dral

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
Problem: U toku rada ili pri startovanju, gasi se kompjuter.
Pre sest meseci isti problem, zamenio plocu i OK.
Sada ista stvar iz cista mira(nista dodavano od hardware).
Napajanje je Macron 400W a imam 2 diska, Celeron, tv i mreznu kartu i ostalo standardno.
Kod druga sve bez problema radi do sad(prosao jedan dan).
'Ajd' sad..

Prelemi ga

Pazljivo, kontakte na ploci. To su u principu izvanredna napajanja, ali se desava(ne samo njima) da dodju sa slabim ili hladnim lemovima.
Probaj, ako nastavi, nesto mu se ne svidja u tvojoj mashini(mozda graficka!).

Re: Prelemi ga

BokiPK je napisao(la):
Probaj, ako nastavi, nesto mu se ne svidja u tvojoj mashini(mozda graficka!).

??? ovo si izmislio, kakva graficka, graficka ne moze da pravi probleme napajanju, probleme imaju neke Abit ploce. Npr. KR/KX voli da pali iz osme.

napajanje

Videcemo kako ce se ponasati u narednih par dana.
Sa drugim (Enermax 430w) nema problema zasad.

Re: Re: Prelemi ga

Misko je napisao(la):
??? ovo si izmislio, kakva graficka, graficka ne moze da pravi probleme napajanju, probleme imaju neke Abit ploce. Npr. KR/KX voli da pali iz osme.

Ovo je daleko od izmisljotine!!!
Itekako moze da pravi probleme!! Imao sam par slucajeva, a i jos neki moji poznanici, da se jednostavno ne sloze napajanje(koje inace daje odlicne napone) i uglavnom graficka! E dali je do graficke ili do napajanja, ti pogadjaj. Naravno, lakse je zameniti napajanje:D
Kad ti prodje ogromna kolicina hw-a kroz ruke vidis sve i svasta i ne mozes da se cudom nacudis.

Re: Re: Re: Prelemi ga

BokiPK je napisao(la):
Ovo je daleko od izmisljotine!!!
Itekako moze da pravi probleme!! Imao sam par slucajeva, a i jos neki moji poznanici, da se jednostavno ne sloze napajanje(koje inace daje odlicne napone) i uglavnom graficka! E dali je do graficke ili do napajanja, ti pogadjaj. Naravno, lakse je zameniti napajanje:D
Kad ti prodje ogromna kolicina hw-a kroz ruke vidis sve i svasta i ne mozes da se cudom nacudis.

Slzaem se, kod kompova je sve moguce, ali napajanje graficke zavisi od ploce, a ne od samog napajanja, pa zato rekoh kako moze da ima neke veze, a napon od 1.5V AGP, je ubedljivo najstabilniji napon.

A mozda je disk u pitanju,probaj njega zamjeniti(posuditi) pa mozda se nebude resetirao.

veky je napisao(la):
A mozda je disk u pitanju,probaj njega zamjeniti(posuditi) pa mozda se nebude resetirao.
Posle testa od par dana, vratim ja moje napajanje nazad i nikakvih problema !!!
Ljudi, verujem da za sve postoji racionalno objasnjenje, ali ovo...

Nazad
Vrh Dno