Šta je novo?

Sta da kupim?

= IGY =

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2006
Poena
465
Imam hard WD1600JS,zanima me da li mi je bolje da kupim jos jedan isti pa da ih povezem u raid,ili da ga prodam pa kupim veci!

Ima i treca solucija... Ostavi vec postojeci HDD u masini i tu drzi sistem a dokupi jedan veci npr. 250GB i na njemu drzi sve i svasta. Ne treba ti raid.

ili cak 320cu, mala je razlika u ceni i to je definitivni best buy. Slazem se za raid.

Ima i treca solucija... Ostavi vec postojeci HDD u masini i tu drzi sistem a dokupi jedan veci npr. 250GB i na njemu drzi sve i svasta. Ne treba ti raid.

Obično su veći diskovi novije generacije brži i sa više cache-a. Zato je pametnije klonirati sadržaj starog diska na novi, a onda taj stari koristiti za "sve i svašta".

Zadrzi HDD i kupi za 90tak eura neki od 320 GB.
Moj savet ti je da izbegnes RAID, jer sa njim ne dobijas mnogo, a uvek mozes da imas probleme.

RAID ima apsolutnu preporuku sa moje strane ali samo u varijanti da 2 diska u RAID-u + 1 single disk za podatke koji su znacajni.

Obično su veći diskovi novije generacije brži i sa više cache-a. Zato je pametnije klonirati sadržaj starog diska na novi, a onda taj stari koristiti za "sve i svašta".

Pa WD1600JS je SATA2 ... sta novije kupiti?

Kupiti WD1600AAJS, noviji, veci transfer rate.

Nazad
Vrh Dno