Šta je novo?

Sta da instaliram....Win 2000 ili XP?

• Začetnik teme Začetnik teme face
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

face

Čuven
Učlanjen(a)
06.05.2002
Poena
650
Ne znam razmishljam se.Dicicu multi-boot sa Win 98 SE i Win 2000 ili XP.Win 2000 sam stavio na multi-boot cim se pojavio ali tada je bila ista pricha ko sa XP sada.Velika kolichina hardwera je odbijala da radi sa njim nije bilo drajvera,software je takodje bio ne prilagodjen.Medjutim dilema je jer su mi ljudi koje smatram za veoma iskusne rekli da stavim XP mada opet meni se 2000 chini ko bolje reshenje trenutno.Pomoc bi bila veoma cenjena posto XP josh nisam isprobao.Hvala.

ovo je tema o kojoj je vec bilo dosta price... cuces mnogo glasova za xp i mnogo glasova za 2k, potrazi malo po forumu....
ako ti bas xp nije neophodan instaliraj 2k sa service packom 2 i uzivaj... :wave;

Pa vido sam da za Win2k ima 2 service packa oba od po nekih 100 mega.Sada dal moram da instaliram prvo prvi da bi uopshte mogo drugi da instaliram ili je efekat bolji ako instaliram samo drugi (ako je to mogucno) ili jednostavno prvi je ****** pa treba samo drugi?

Prvo prvi, pa drugi.Sljaka bez problema. :wave;

Stavi odmah drugi,za prvim nema potrebe.

Ne bih da delujem glupo ali koja je razlika izmedju Service pack 1 i 2 za Win2k i sto samo dvojku da stavim?

pa sve sto se nalazi u prvom sadrzano je i u drugom - osim jedne beznacajne stvarcice koje ni ne mogu da se setim koja je... tako da nema potrebe da se instalira prvo sp1 pa sp2 ....

D-KEE je napisao(la):
pa sve sto se nalazi u prvom sadrzano je i u drugom - osim jedne beznacajne stvarcice koje ni ne mogu da se setim koja je... tako da nema potrebe da se instalira prvo sp1 pa sp2 ....

Sad upravo skidam SP2 za win2000, i na microsoftovom sajtu za win 2000 tacno kaze da su sve izmene koje su do sada napravljene za win2000 sadrzane u sp2 i da ne mora da se stavlja sp1.
A sto se tice izbora windowsa stavi svu trojicu narocito ako koristis dosta raznovrsnog softvera, pa lepo podelis nadleznosti. Jedan za internet (win xp) jedan za eventualno igre (win98) i win2000 za "ozbiljne" stvari.

xp

No comment. XP naravno. Ni bolji ni losiji od Win2000 ali noviji i po meni puno stabilniji. Kod mene je vec 100 dana bez ijednog restarta ili bilo koje gluposti. A jos nisu ni izasli Servis pak-ovi pa nemoras ni da ih skidas sa neta 🙂

a evo kod mene je bas pre neki dan poceo ****** da pravi... nista od administrativnih stvari ne radi

Re: xp

baneks je napisao(la):
No comment. XP naravno. Ni bolji ni losiji od Win2000 ali noviji i po meni puno stabilniji. Kod mene je vec 100 dana bez ijednog restarta ili bilo koje gluposti. A jos nisu ni izasli Servis pak-ovi pa nemoras ni da ih skidas sa neta 🙂

Win2k je kod mene radio fenomenalno godinu i po dana a posle sam se ja neshto petljao sa particijama pa sam morao da ga skinem..
Dakle win2k rulez.. u sushtini Rulez kada ga lepo podesish..
Mislim po meni XP je totalno OK ali meni je jednostavno nepotreban, shto ne znachi da ga neko drugi nece naci fenomenalnim.

Iz licnog iskustva ti savetujem da za sada stavis W2k sa SP2. U NS-koristim XP od kada se pojavio i mogu ti reci da i nije bas tako stabilan kao sto kazu, nailazio sam na razne probleme pogotovo sa nekim igrama dok su one sasvim korektno radile na W2k, sa programima nisam nailazio na probleme (cak i sa starijim tipa matlab, visual studio itd), onda postoji onaj bug sa search opcijom takodje pri pokusaju instalacije istog na nekim masinama jednostavno nije prolazila ili je XP jako nestabilno radio. Naravno sve je ovo subjektivno i mozda ce tebi fenomenalno da radi. Sto se tice dobroh strana XP-ima ih, vratili su neke opcije koje su izbacili iz W2k, npr. msconfig koji ja koristim, takodje su ugradili i podrsku za zip file-ove tako da mozes da ih pregledas direktno iz wineplorera (mada ne znam da li ga iko koristi), naravno tu su i teme (makar sta).
Sve u svemu W2k(SP2) za sada dok ne izadje SP1 za XP

W2K u svakom slucaju.
"Nije izaso SP za XP" Tacno da nije izasao ali je u fazi testiranja i treba da izadje do leta, ne mogu oni odmah da ga izbace.
"nema msconfig" skines sa neta nekih 150KB i imas msconfig u w2k.
@ Babus ako ti treba msconfig za w2k ostavi mi nekako mail da ti posaljem posto ne znam link odakle sam skinuo a inace radi ko sat.

dozla je napisao(la):
@ Babus ako ti treba msconfig za w2k ostavi mi nekako mail da ti posaljem posto ne znam link odakle sam skinuo a inace radi ko sat.

Hvala na ponudi ali koristim System Mechanic koji posao obavlja vise nego odlicno a ima i razne druge stvarcice za podesavanje i odrzavanje Win-a tako da ga svima preporucujem.

Pozdrav :wave;

Zamalo da zaboravim 🙂 Najpametnije je ne instalirati ni jedan od windowza nego lepo instaliras linux i uzivas 😀

Bubus X je napisao(la):
Hvala na ponudi ali koristim System Mechanic koji posao obavlja vise nego odlicno a ima i razne druge stvarcice za podesavanje i odrzavanje Win-a tako da ga svima preporucujem.

Pozdrav :wave;
Koristis ga za 2000-rku? Ja sam ga koristio sa 98-micom, a kad sam instalirao w2k neko mi rece da ne instaliram System Mechanic, kao nece bas dobro da radi, moze nesto i da pokvari? 😕

Da misli da je verzija 3.6d ako se dobro secam posto nisam sad kuci nego u NS, ali nema da ne radi sljaka ko ludo, taj ko ti je rekao nesto se zeznuo.

Vrlo je cudna stvar izbor tih OS-ova. Sve preporuke su apsolutno subjektivne i svakome ko se dvoumi preporucujem da proba i jedan i drugi i da sam odluci. Ja licno sam zadovoljan i jednim i drugim.

Samo da primetim niste spomenuli SP3 (beta) za win2k, ja ga koristim i skroz je ok, 117mb je i ima par dopuna na SP2, na stranim forumima sam video da ga mnoge firme koriste na svojim serverima jer ispravlja vise gresaka , a OS je skroz stabilan... za razliku od xp-a...

RamOne je napisao(la):
Samo da primetim niste spomenuli SP3 (beta) za win2k, ja ga koristim i skroz je ok, 117mb je i ima par dopuna na SP2, na stranim forumima sam video da ga mnoge firme koriste na svojim serverima jer ispravlja vise gresaka , a OS je skroz stabilan... za razliku od xp-a...

Daj neki link odakle može da se skine SP3 za win2k

E to je problem , uzeo sam od ortaka pre par meseci, ne znam gde je na netu ... jedino da svratis sa cd-om :wave;

RamOne je napisao(la):
E to je problem , uzeo sam od ortaka pre par meseci, ne znam gde je na netu ... jedino da svratis sa cd-om :wave;
ctp;
ctp; a jel mogu i ja da svratim i gde?

Kao sto neko rece ukusi su razliciti, kako ce ti OS raditi zavisi od mnogih faktora.
Ja koristim Windows 2000 Professional, kod mene radi poprilicno stabilno i kompatibilno. Koristim ga uglavnom za rad sa aplikativnim
software-om.

Ma strpite se jos malo, uskoro izlazi SP3 FINAL a W2k koji bi trebao da ima preko 900 ispravki! Tada ce W2k i definitivno postati najbolji OS iz Microsoft-a. Doduse, vec su krenuli da rade na SP4...

Pozdrav🙂

Evo jedan glas za XP. Instaliras, i ako pocne da brljavi skines i stavis Win 2K. Mada kod mene mnogo bolje radi XP nego Win 2K.
boom FX ctp;

drljaca je napisao(la):
ctp;
ctp; a jel mogu i ja da svratim i gde?
Ja sam u starom kosutnjaku, lisiciji potok ... kod pete ekonomske skole, ako ti nije cimanje mozemo da se dogovorimo za sledecu nedelju posto sam u guzvi ovih dana.

Nazad
Vrh Dno