Šta je novo?

sta da cinim-upomoc

daky

Slavan
Učlanjen(a)
22.04.2004
Poena
301
da li je neko imao nesrecu da mu ukradu mobilni, ja jesam, sta da cinim, da li policija moze da nadje telefon preko serijskog broja i gde da kradju prijavim na opstini gde su mi ga ukrali ili je svejedno.....unapred hvala na savetu

ne bih da te plašim, ali verovatno nećeš ništa uraditi... mogućnosti da ti vrlo lako nađu telefon postoje, međutim, jednostavno nema dobre volje. Čak i kada jure, eventualno jure karticu, a sa aparatom se oprosti. Ako je bio neki vredan aparat, prijavi, možda u nekoj raciji naiđu, mada je verovatnije da ako je stvarno neki dojaja aparat bio u pitanju da će ga pokupiti panduri, tako da opet mrka kapa...

postoji mogucnost da ga nadju jer svaki aparat ima svoj reg broj ali sumnjam da ovi nasi to mogu(hoce) da urade. Sto se tice kartice ako si je registrovao neces imati problema prijavi i ukinuce je a tebi ce dati drugu(uz neku naknadu ali ces barem imati isti broj).
U svakom slucaju prijavi

Slazem se da bi policija trebala da ganja i mobilne telefone, ali surova istina je da ne bi stigli nishta drugo da rade kada bi jurili svaki ukradeni telefon....

Telefoni se samo traze u sluchaju da kradja istih ima veze sa nekim tezim krivichnim delom (ubistvo, teshke kradje, nanoshenje povreda...)

Znachi, mrka kapa generalno...

I ja sam do skoro mislio tako (mrka kapa) dok mi ortakinja nije rekla njenu pricu naime ona kupila tel. u radnji (polovan) u pitanju je 6510 znaci 30-50e sica,posle 10-ak dana zvoni joj mob i sta policija:"molimo vas da dodjete u stanicu".Sreca njena pa je imala racun iz doticne radje da nije corkirali bi je dok ne dokaze da je kupila a ne ukrala mob.

Tako da od tada verujem da mozda moze nesto da se uradi po tom pitanju,prijavi policiji mozda nesto bude nikad se nezna.
SRECNO

Ako si na racun kod mobtela mogu oni da ti potraze telefon. Meni kad su ukrali ja sam napisao zahtev za novu karticu zbog kradje telefona. Posle par dana me zovu i pitaju da mi nadju telefon. Tako da ne mora da znaci da nece. Poz

Ima takvih pricha, ali one su veoma retke. Zato sam i rekao "mrka kapa UGL."

Ajde javi kako je proslo.Bas me interesuje kako stvari sada stoje povodm ovoga

hvala vam momci na ovim komentarima, u pitanju je 6230, star svega mesec dana, prijavila sam sada cekam, ali ovaj inspektor kaze da im mobtel i telekom odbijaju saradnju......

Provereno laze!

Realnost je da mogu, ali nece! :wall:

meni su digli fon pre jedno god dana....ja reko aj da okrenem muriju u fazonu da vidim sta ce mi kazu.....samo su se blago nasmejali :)
posle sam ja otisao do ortaka pa preko neke veze bla bla bla uglavnom ja dobijem svoj fon nazad......

U pravu je ZEX vuci neku vezu u Mobtel-u ako ti je stalo do fona i to sto pre to bolje

Za Mobtelove post paid korisnike:

Saljete zahtev za pracenje telefona na 011/30-13-162

Uz zahtev dostavljate:

1. kopiju LK
2. kopiju prijave iz MUP-a da je ukraden telefon (sa IMEI, naravno)

Bice pronadjen ako se nalazi na sledecim mrezama:

1. Mobtel
2. MTS
3. Mobi's

A sta ako nemas zapisan IMEI broj?
Na osnovu cega ces ga traziti? ;)

aj jel moze neko ukratko da mi objasni kako searchuju tefefon?

Poslednja izmena:
sikili je napisao(la):
A sta ako nemas zapisan IMEI broj?
Na osnovu cega ces ga traziti? ;)
Ode tamo gde je kupio telefon, verovatno su oni zapisali podatke
osobe na koju glasi garancija, a medju tim podacima je i imei...

Vrh Dno