Šta je novo?

Sta ciniti?

bigone

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
619
Hocu da stavim termalnu pastu na hladnjak CPU-a, procitao sam gomilu starih postova, ali tu se nigde ne pominje sta sa onom "zvakom" koja se u mom slucaju dobro zalepila na procesor, da je samo ostavim tako, a ocistim hladnjak i na hladnjak nanesem pastu?

Pozdrav!

Zvaku lepo ocisti gde god je ima, malo alkohola kasnije, pa onda nanesi pastu na jezgro procesora ili heatspreder, ne znam koji CPU imas... I onda stavi hladnjak.

Usput - žvaka se najbolje skida:
1) Razređivačem (momentalno)
2) Acetonom (tako tako)
3) Bez ičega (stradaće ti nokti :))

Imam Bartona 2500 +, znaci treba i procesor da ocistim.

OK, hvala obojici!

PS/ Aceton nece da steti nista Bartonu?

Moj je savet da hladnjak ocistis acetonom/alkoholom a za CPU se pomuci nekom krpicom/vatom i sl. (znaci nemoj CPU da cistis agresivnim supstancama; jedino ako je zvaka na metalnoj plocici-jezgru, ali vodi racuna ; ukoliko je zvaka okolo jezgra ostavi je tako).

Poslednja izmena:
Hvala i na ovim odgovorima, nista imacu muku da ocistim jezgro procesora, s tima da pazim da ne diram ostatak Bartona.
Tesko da cu naci taj medicinski benzin, ali videcemo.

Ma covece uzmi najobicniji WC papir ili maramicu, time ces sve skinuti. Nemoj se opterecivati uopste oko raznih alkohola, benzina i acetona...

Bane® je napisao(la):
Usput - žvaka se najbolje skida:
1) Razređivačem (momentalno)
2) Acetonom (tako tako)
3) Bez ičega (stradaće ti nokti :))

Ubedljivo najbolje resenje je izopropil-alkohol. ;)

p.s. Skida i Silver paste k'o od sale.

S obzirom da gde god sam pitao u kompjuterskim radnjama nije bilo ove supstancije zvane termalna pasta, morao sam da kupim u elektronskoj radnji, ali koliko sam primetio cim zakacim hladnjak na procesor, on dosta one paste istisne, tako da prvi put je hladnjak isao direktno na jezgro, jer se pasta razbezala, a drugi put sam pokusao da to odradim sa vise paste pa cu videti sta se desava sa temperaturom procesora??? :S:

Poslednja izmena:
Ne brini se, preporucljivo je da sloj paste bude vrlo tanak (~0.1mm), samo da popuni nepravilnosti u povrsini heatsinka.

EDIT: Jedino, obrati paznju na to da paste koje se prodaju u prodavnicama za elektro-materijal nisu bas nekog vrhunskog kvaliteta i previse su viskozne.

Poslednja izmena:
Hvala Delija.

Nego care, znam ja da one nisu Haj Faj, ali sta da radim kada nigde nije bilo, i svi me gledaju kao svemirca gde god pitam, nego nije lose, evo u obicnom radu internet, mp3/ 47c drzi konstantno. Videcemo kada malo opteretim, ipak je procesor overklokovan.

Vrh Dno