Šta je novo?

Sta bi ste menjali na ovoj konfiguraciji?

Au majku im, turili 7750. :d A i šta drugo očekivati od gotovih konfiguracija. U ime ostalih kolega sa foruma: Napiši budžet kojim raspolažeš i verujem da ćeš dobiti adekvatan odgovor u vidu najbolje konfiguracije za taj novac.

Au majku im, turili 7750. :d A i šta drugo očekivati od gotovih konfiguracija. U ime ostalih kolega sa foruma: Napiši budžet kojim raspolažeš i verujem da ćeš dobiti adekvatan odgovor u vidu najbolje konfiguracije za taj novac.

Pa budzet je oko 60 hiljada. Kao sto rekoh gore potreban za graficki dizajn i neke novije igrice do duse
ne znam koje posto je za brata ali verovatno je nesto zahtevno vi momci se vec bolje razumete u to od mene :))

Postavlja sam ja vec temu tu je bas koji br nize ali mi je samo jedna osoba odgovorila pa reko bar da vidim
sta kazu ljudi za ovu konfiguraciju da znam sta da radim. Mada nisam rada da kupujem gotove konfiguracije
zato sam se i obratila vama za pomoc.

I da si rada i da nisi rada,ne treba kupovati gotove konfiguracije OSIM ako nisu za office work,gde nit igras igrice,nit radis sta u programima koji vuku nesto,i OSIM ako bas ne zelis da se bakces sa komponentama,ali uvek je otvorena varijanta da odneses u servis i da ti oni to sklope za neku sicu.Posto ti treba za graficki dizajn,i novije igrice,onda je svakako bolja varijanta sklapati.

Toliko od mene,imam u vidu neke kombinacije za 60k al' ostavicu to iskusnijima :)

Pa budzet je oko 60 hiljada. Kao sto rekoh gore potreban za graficki dizajn i neke novije igrice do duse
ne znam koje posto je za brata ali verovatno je nesto zahtevno vi momci se vec bolje razumete u to od mene :))

Postavlja sam ja vec temu tu je bas koji br nize ali mi je samo jedna osoba odgovorila pa reko bar da vidim
sta kazu ljudi za ovu konfiguraciju da znam sta da radim. Mada nisam rada da kupujem gotove konfiguracije
zato sam se i obratila vama za pomoc.

Bora bora ti je u toj temi sastavio poprilično finu konfiguraciju.

Nije jos kasno, i ja neto gledam da smislim pa da ostavim da mi kazete valja li sta, ali
jos nikako da sastavim nesto jer sve gledam da nekako povecam i budzet.

Hvala svima u svakom slucaju na savetima

Pazi, od ove sto sam ja sastavio hardverski ne moze nista jace. Jedino SSD kasnije i veci HDD, kao sto sam rekao. Ako povecas budzet, mozda uzeti neku jacu karticu, tipa 660Ti, jer bi nVidia bila prikladnija za graficku obradu od ATI-ja.

Zbog CUDA jezgara, brza je :)
Photoshop od verzije CS6 koristi Mercury engine koji ne zarezuje CUDA 1%, radi izuzetno brzo sa Open QL i Open CL drajverima!
http://forums.adobe.com/message/4289204

CUDA jezgra rade na znatno većim klokovima od AMD Stream procesora pa se daleko bolje snalaze prilikom renderovanja i akceleracije aplikacija.
Koje to aplikacije CUDA ubrzavaju osim After Effects CS6 (i to samo za sledece non Quadro karte GTX 285, GTX 470, GTX 570, GTX 580)

Poslednja izmena:
Koliko se secam, PS je koristio CUDA jezgra do sada i to je davalo prednost nVidia. E sad, za CS6 nisam znao, nisam ga iskreno ni probao. Naravno, u tom slucaju je bolje uzeti ATI, 7850 ili 7870. Hvala na objasnjenju Marti :)

Koje to aplikacije CUDA ubrzavaju osim After Effects CS6 (i to samo za sledece non Quadro karte GTX 285, GTX 470, GTX 570, GTX 580)

Valjda i 3D Studio Max, znam da vecina kompanija koje rade sa 3D uzimaju kartice sa CUDA jezgrima za potrebe akceleracije renderinga. Naravno, Quadro serija je za te potrebe daleko bolja, ali i znatno skuplja.

Istina je i da se AMD bolje snalazi sa Open QL i Open CL drajverima zbog veceg broja Stream procesora u odnosu na CUDA jezgra iz kartica ekvivalentne nVidia serije.

Neki presek u istom cenovnom rangu bi bio:
nVidia CUDA jezgra - ima ih manje a rade na vecim klokovima.
AMD Stream procesori - ima ih vise a rade na manjim klokovima.

Tu sad sve zavisi od specificne aplikacije, tj kako je napisana i za sta je optimizovana. Kod nekih aplikacija bolje rade CUDA, kod drugih Stream.

Nazad
Vrh Dno