Šta je novo?

Sta bi sa plocom?

Thunderdome

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2003
Poena
619
Ploca je samo premestena u drugo kuciste i sad nece da se upali nikako!
U pitanju je Chaintech 6BTM Slot1. Samo pisti i to nije jedan od onih standardnih zvukova za proc. graf. ili mem. Probano drugo napajanje, jos dva procesora, 3-4 memorije, 4 graficke (PCI i AGP) ali ne vredi! Pisti isto sa i bez ram-a i graficke k.! Bez procesora samo cuti!

brate. servis. ovo prvi put cujem. srecno.
poz :)

probaj ovo sto ti je frogman rekao

ako to ne upali verovatno si je prilikom montiranja zaznuo mozda ogulio plocu sa srafcigerom kao ja mog starog bx

iste simtomi su bili skoro slicni upali kiuler na procesoru i na grafickoj i ne pisti, ali onda nece da se ugasi nego moram da cupam kabal, a kad izvadim memoriju pisti i normalno se ugasi

puno srece
pa javi sta si radio

Ako si slucajno vadio kartice dok je napajanje bilo pod naponom najverovatnije si je sprzio.Nadam se da nisi to uradio,ali bolje da napomenem...
U svakom slucaju probaj da kresnes plocu sa grafickom&memorijom ali van kucista.Znaci,sve na sto(stavi ispod neki izolator) i kresi(mozda imas neki kratak spoj sa kucistem)...
I jos nesto,pre svega clear-uj BIOS jer ako menjas procesor,BIOS pamti sve sto je prethodno bilo podeseno i nece da boot-uje...
Uradi sve sto sam napisao pa pisi sta se zbiva.
Ajd...i sa srecom

:wave;

Jedan obicni clear CMOS bi trebao da resi problem ako je nisi spalio ili fizicki ostetio.

Možda bi bilo najbolje da ploču potpuno izvadiš iz kućišta i probaš da je butuješ samo sa memorijom i grafičkom. Naravno Minja je u pravu, clear cmos obavezno.

Nisam ja vadio plocu vec mi tip doneo da pogledam
(kao ja se nesto vise razumem)
Naravno da sam je izvadio iz kucista i probao tako (WOS)!
Clear Bios-a odradjen, a posle i flash-ovan.
Dakle, probao sam sve to, samo eto nisam odmah napisao!

Nego, ne znam sta znaci taj misteriozni beep! Ne pise nista ni u manual-u!
A tip se kune da nije nista "krjao".

Kao sto rece zendraqla - servis. Ovo prvi put vidim!
Pa nista, pokupim sve sto ne radi i kod Mladena (msb)!

konacno da i mene neko poslusa! srecno!
poz :)

Vrh Dno