Šta je novo?

Sta bi moglo biti ...

rseke

Slavan
Učlanjen(a)
25.06.2007
Poena
365
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700x3d
Matična ploča
ASUS Rog Strix B550
RAM
Kingston 32gb @3600
GPU
NVIDIA RTX 3080 FE
Storage
512gb + 2tb + 1TB
PSU
Chieftec 850w GOLD
Monitor
DELL G2724D
Miš & tastatura
Logitecg MX Master 2S
Laptop
Thinkpad T480s
Mobilni telefon
OnePlus Nord 2 5g
Pristup internetu
  1. ADSL
Imam jedno pitanje pa me interesuje da li se jos nekom to desava.
U toku dana dok sam za kompom nista cudno se ne desava,ali kad odem da spavam komp ostavim da radi (zbog downloada)znaci samo radi torrent i nista vise,on se 3x restartuje bez ikakvog razloga i to u intervalima od pola sata ali to sve u toku nocu pa me interesuje jel ima neko slican neki problem i da li je uspeo da diagnozira problem i da ga resi.
E sad ja sam pokusavao da nadjem u cemu je rec ali ne ide mi od ruke,gledao sam u event viewer-u od windows-a i tamo mi ispise ovu gresku:

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

pokusavao sam naci razlog ali svakom je drugi neki problem znaci nema nista konkretno,napajanje nije jer je nedavno kupljeno i novo je LCPower 6550 v2.2 550w i nemoguce da je u njemu problem.

Sve je moguce prijatelju... :)
Stavi u Power Saving da ne gasi hardove,samo monitor,ako nije vec podeseno,mene je jednom to zezalo...

Probao si preko dana da ga ostavis i da vidis sta se desava? Mislim,nije valjda povampirio,pa samo nocu luduje? :)

Pa da,najrealnije je da neka od Power Saving opcija neshto zeza...

ma nije do toga,nemoguce da se komp zbog toga sam restartuje 3 puta u toku od 3 sata.

Pa,***,ako ti je preko dana,dok je koliko-toliko u upotrebi,sve ok,a nocu kad ga ostavish kuca,to se nekako logicno namece. ***,nema smisla da se greje ili shta vec kad idle-uje nocu,a kad ga koristis da je sve ok...

Mislim,nishta nije nemoguce,ali treba krenuti od najociglednijih stvari. :)

Pogledaj da li ti je ukljucena neka hibernacija,sleep,i ostale gluposti.... Poiskljucuj sve te opcije pa probaj,ne kosta nista... :)

Poslednja izmena:
Pa,***,ako ti je preko dana,dok je koliko-toliko u upotrebi,sve ok,a nocu kad ga ostavish kuca,to se nekako logicno namece. ***,nema smisla da se greje ili shta vec kad idle-uje nocu,a kad ga koristis da je sve ok...

Mislim,nishta nije nemoguce,ali treba krenuti od najociglednijih stvari. :)

Pogledaj da li ti je ukljucena neka hibernacija,sleep,i ostale gluposti.... Poiskljucuj sve te opcije pa probaj,ne kosta nista... :)

+1

Hvala,ce da probam !

I sta bi na kraju?

Naso je resenje i mogu da brishu temu :D

Ili je vasim "resenjem" dotukao komp :d.

Sto bi rekao Homer : "Pokusao si i nisi uspeo. Naravoucenije je-nikad ne pokusavaj!"
:D:D

mozda sam promasio temu, ali prvi put sam ovde... zanima me da li neko zna kako da sredim situaciju.... idem na turn off computer i pocne da se gasi, i svaki put se samo restartuje! da li neko zna mozda resenje?? hvala ;) jer, vec par dana ga gasim preko gumba za paljenje na kucistu xD

Odlazi ti polako napajanje u vecna lovista...
Menjaj dok ne povuce sa sobom jos neku komponentu na poslednje putovanje :D.

ma nov mi je kompjuter , mislim, relativno....mozda 5 meseci, ako je nesto otislo na spavanje, radnju cu im sastaviti sa zemljom :)

***,i nove stvari umiru. Zato postoje garancije... ;)

Stvarno, rseke, sta bi?
Reci, pa da ostane u temi za buduce narastaje.. :)

Da,reci u cemu je problem bio nekom ces pomoci .
Da nemas miseve u kuci,pa ti nocu ulazili u komp da prave orgije i kratke spojeve :sceptic:

mozda sam promasio temu, ali prvi put sam ovde... zanima me da li neko zna kako da sredim situaciju.... idem na turn off computer i pocne da se gasi, i svaki put se samo restartuje! da li neko zna mozda resenje?? hvala ;) jer, vec par dana ga gasim preko gumba za paljenje na kucistu xD

Probaj prvo sa novim napajanjem, mada sam u praksi vise sreo da je problem u stvari bila maticna ploca (posebno Winfast krshevi). Ako ti je pod garancijom odnesi sto pre na reklamaciju :)

Vrh Dno