Šta je novo?

SSD wrk for Mac

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
vec 2,3 dana jurim ssd sa trimom.Saznao sam i da istyle ugradjuje owc.Cena je sitnica oko 22000 za "amater" seriju od 240gb.

Ne mogu ni da zamislim koliko je pro?u usa je 230$.

vec 2,3 dana jurim ssd sa trimom.Saznao sam i da istyle ugradjuje owc.Cena je sitnica oko 22000 za "amater" seriju od 240gb.

Ne mogu ni da zamislim koliko je pro?u usa je 230$.
Pa jeste, ali ako naručiš iz SAD, na tu cenu ide i PDV 20% (preko 50 evra vrednosti) tako da računaj, ako ti se više isplati poruči pa sam zameni.

Na cenu (i to ukupnu, zajedno sa shipping-om) ide ne 20%, već 32% (carina + pdv), zarad tačne matematike.
Da skratim, jako skupo zadovoljstvo.

Off: ja sam se isto nešto preračunavao oko kupovine rack-a sa tanderboltom i na kraju sam odustao (zna Ringe)...

našao sam u Austriji za 200e,tako da ću videti odatle da mi neko donese.Govorim o Pro modelu od 240gb.

ja sam sinoc kupio ovaj angelbird 256, stize kod mene za 10 dana pa javljam utiske

Na cenu (i to ukupnu, zajedno sa shipping-om) ide ne 20%, već 32% (carina + pdv), zarad tačne matematike.
Da skratim, jako skupo zadovoljstvo.
Ne ide carina na poštu (pošiljke), samo kada se lično prenosi koliko znam. Meni nikada nije na pošiljke carina obračunata.
Ali nema veze :)

To što tebi nije ništa naplaćeno ne znači da je tako.
Na sve što stigne na carinu u formi paketa (ili paketića), sa cenom od 50 evra i većom naplaćuje se carina + pdv.
I to, ako je cena (bez uračunatog shippinga) manja od 50 evra ide 20% pdv na tu cifru.
Ako je cena veća od 50 evra (opet bez uračunatog shippinga) ide 10% carina na cifru zajedno sa shippingom, pa na to 20% pdv (što čini onih 32%).

ajde mala pomoć,šta da uzmem:

Owc Mercury Electra 6g 240gb ili Angelbird for MAC 256gb?

Ista je cena u Austriji,oba ssda imaju "trim",jedino ne znam koja je razlika u brzini i kvalitetu,mada čujem da u istyle ugrađuju baš ove OWC-ove :)

Ja bih OWC pošto je provereniji.

OWC pro verzija je brutalna.. ako mozes da nabavis ..

Meni Angelbird stize u nedelju pa javljam utiske

OWC pro je brutalan,al košta oko 250e od 240 gb,a to prevazilazi moj budžet debelo :(

mada čujem da u istyle ugrađuju baš ove OWC-ove :)

Ja sam ih pitao na mail da li na ssdovima sto ugradjuju radi trim i dobio sam odgovor:

U ovom trenutku postoji problem sa TRIM Support opcijom na poslednjoj verziji operativnog sistema Yosemite.

Na prethodnim verzijama, TRIM se uključuje i radi najnormlanije.

Video sam da prodaju i OWC i Samsung diskove, al ne znam na koje se ovo odnosi, ocekivao sam nesto kao "za owc radi, za samsung ne", ali sam dobio neodredjen odgovor :zgran:

Pitanje je ko ti je odgovorio, ja sam na primer tri dana nakon predstavljanja Mac mini-ja ušao u iStyle i pitam likove za cene mini-ja (da li su na akciji stari pošto su stigli novi) i likovi me gledaju i pričaju mi za iPad mini, ja im kažem Mac mini oni ne veruju, jedan od njih kaže evo tebi vizitka pa pozovi, drugi se okreće ka računaru i kucka apple.com gleda na sajtu Mac mini i kaže vidi stvarno izašao, totalno neobavešteni.

Pitanje je ko ti je odgovorio, ja sam na primer tri dana nakon predstavljanja Mac mini-ja ušao u iStyle i pitam likove za cene mini-ja (da li su na akciji stari pošto su stigli novi) i likovi me gledaju i pričaju mi za iPad mini, ja im kažem Mac mini oni ne veruju, jedan od njih kaže evo tebi vizitka pa pozovi, drugi se okreće ka računaru i kucka apple.com gleda na sajtu Mac mini i kaže vidi stvarno izašao, totalno neobavešteni.
:wall:

i u AU je 187e,al na sve to ide porez,jer je proizvod iz USA.Ja sam se tako i izlozio da uzmem,al mi drugar rece da ide i porez.

Evo upravo sam proverio belgijsku web prodavnicu...sve sa taxom(bez je 184€) je 209€. Cak mi je i postarina bezplatna jer sam u zoni 2(iz belgije za holandiju).
Samo bi se trebao informisati dali salju za austriju i da li bi mogao ocekivati extra placanje za austriju(sem postarine naravno)?!

U holandiji je takodje 209€ sa porezom,samo postarina kosta 9.95 za unutar NL kao osigurano/potpis za prijem.

Poslednja izmena:
Danas mi je stigao angelbird wrk 256 .. i ubacio sam ga i instalirao sistem... ssd je dobar nema sta.. osx ga vidi kao A29ACXBA8TA Media , mislim da je to kodni naziv apple-ovih diskova.. sto bi znacilo da angelbird oponasa apple diskove .. zato i radi trim ..

Prilozi

• Screen Shot 2014-11-09 at 8.58.09 PM.png
    Screen Shot 2014-11-09 at 8.58.09 PM.png
    88.2 KB · Pregleda: 138
  • Screen Shot 2014-11-09 at 9.00.42 PM.jpg
    Screen Shot 2014-11-09 at 9.00.42 PM.jpg
    154.3 KB · Pregleda: 414
Koliko te je na kraju izašao (ukupno)?

Čestitke :wave:

Hvala.. 154€ .. kupio je drugar u austriji i danas mi doneo..

a sam nacin zamene harda mi je bio veoma zanimljiv :) rastavio sam ga na sve delove ;) p.s. ovo nece moci sa novim 2014 modelima :(

Prilozi

• 20141109_203003.jpg
    20141109_203003.jpg
    1 MB · Pregleda: 190
  • 20141109_202545.jpg
    20141109_202545.jpg
    1 MB · Pregleda: 179
  • 20141109_202552.jpg
    20141109_202552.jpg
    1 MB · Pregleda: 177
  • 20141109_202542.jpg
    20141109_202542.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 163
Danas mi je stigao angelbird wrk 256 .. i ubacio sam ga i instalirao sistem... ssd je dobar nema sta.. osx ga vidi kao A29ACXBA8TA Media , mislim da je to kodni naziv apple-ovih diskova.. sto bi znacilo da angelbird oponasa apple diskove .. zato i radi trim ..

Da bi video da li stvarno TRIM radi/podrzava pritisni "SATA/SATA Express"(Hardware) ?!!!
Pa javi koja je situacija.Sto se pisanja tice,volio bih da je malo veca...al daj sto daj.

sada kad se nisam slogirao nikad necu .. drugar koji mi je kupio nije obracao paznju i doneo mi je ssd wrk .. a sasvim je poseban ssd ssd wrk for mac .. i ja sam ubacio ladno ovaj "obican" i nisam obracao paznju .. i sada pogledam i pise trim support NO .. pogledam na racun i ima sta da vidim .. kontaktiram upravo sada podrsku .. i kazu da nema problema da vratim ovaj i zamenice mi za pravi. tj. wrk for mac ..

e koji sam baksuz.. pa to nema nigde :( sad opet moram da cekam da zameni pa da mi posalje . pih

@makiacaveki

Ciljam na to da uopste nije toliko jednostavno rastaviti 2014 model jer jednostavno nije ni predvidjen da se otvara !

Ma ista je caka kao kod 2012 samo je zalemljena memorija... na ifix rasturili su ga bez problema, može da se dođe do harda i da se zameni.

Zahvaljujući Ivanu,uzeh i ja ovaj ssd.Za razliku od njega,ja sam ostao na Mavericsu :)

Imao sam malo problem aprilikom ugradnje,jer mi rešetka gde se nalazi wifi antena nije legla skroz kako treba,pa su mišići morali da rade :)

Ne mogu ja da poredim ništa,pošto mi je ovo 1.ssd,al dosta je sve brže nego na onom 5400 Hitachi :)

Zamena i instalacija OS kod naših ovlašćenih servisera je preko 5000 dinara...Ovaj posao je mene koštao 1.5 sat i malo mišića i to je to :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno