Šta je novo?

SSD (Samsung/Crucial)

SyoncMaster

Cenjen
Učlanjen(a)
12.09.2009
Poena
170
Moze li neko da mi preporuci prodavca na KP za neki Samsung ili Crucial od 240-250GB? Oni su idalje najjeftinija opcija?

Moze li neko da mi preporuci prodavca na KP za neki Samsung ili Crucial od 240-250GB? Oni su idalje najjeftinija opcija?
Za jeftinije modele i nisu baš nešto bolji specijalno ako ima neke akcija u radnjama. Imaš onog fantu na K&P ali su svi jako slični po cenama.

Pogledao sam skoro cene na KP, i cene SSDova i HDDova su tada bile maltene kao u nasim radnjama, sto je nebuloza. Isplatilo bi mi se da za 250GB SSD skoknem do Beca ili nesto slicno.

A sto rece CM, nadju se nekad akcije u nasim radnjama da su stvarno OK cene za te SSDove (verovatno jer se dosta prodaju), pogledaj Bench Shop recimo.

Da da. Evo odg mi je par ljudi I stvarno nema razlike velike, a dobija se sigurna garancija I nemas briga. Koje je dobro mesto u becu? Koj shop? Ako nahvatam nekoga da ide pa da mi uzme 😀

Vidim sada patriot ignite u emiju 9k..kakva je on kupovina? Samsung je 4.5k skuplji..

Iskreno, ja u Becu samo Mediamarkt i Saturn znam 🙂 A kada se udje u retail shop, ima ponekad ponuda koje ne mozes online da navhatas.
Bolja varijanta je ako si koji dan tamo, da moze sigurno da ti stigne u Hotel, i pokupis paket 😉 Ja sam i tako radio. Nista ne gubis naspram da ti salju kod nekoga online shopovi, jer online-only shop ne moze ni da radi VAT refunds.

Ali za SSD od 256gb trenutno nema razloga ici van, ima OK izbor kod nas. Za neke extremnije ssdove ili vece kapacitete je vec druga prica 🙂

Iskreno, ja u Becu samo Mediamarkt i Saturn znam 🙂 A kada se udje u retail shop, ima ponekad ponuda koje ne mozes online da navhatas.
Bolja varijanta je ako si koji dan tamo, da moze sigurno da ti stigne u Hotel, i pokupis paket 😉 Ja sam i tako radio. Nista ne gubis naspram da ti salju kod nekoga online shopovi, jer online-only shop ne moze ni da radi VAT refunds.

Ali za SSD od 256gb trenutno nema razloga ici van, ima OK izbor kod nas. Za neke extremnije ssdove ili vece kapacitete je vec druga prica 🙂
Gledao sam sada. Samsung 850 250GB EVO je 80-90e..Sada ne znam kako ide vracanje VATa i koliko bi vratili niti kako se vraca 😛
Ide mi prijatelj krajem Novembra za Nemacku tako da cu tako kupiti...

U MediaMarktu i Saturnu samo na kasi trazis "VAT Refund form", trebace ti pasos (osobe koja ce izneti, i koja ne sme biti drzavljanin/rezident EU), onda to pre pasoske kontrole na izlasku predas, mislim da njima radi GlobalBlue, i ili dobijes u kesu odmah tu, ili ti vracaju na karticu, kako ko.

Na tu sumu, mislim da ide nesto tipa 8EUR samo, jer VAT u Nemackoj izadje 16% od pune (bruto) cene), plus ima neki admin fee od 5-10eur.
AKo ti daju neki glupi formular gde preko Raiffeisen treba da ti vrate... racunaj na ispod 5eur 😀

Povracaj ide iznad 150e... Ako je global, koji je takodje u reiff, ide nazad oko 13 od cene, tj ima kalkulátor na sajtu

Ako su MM/Saturn to skoro menjali, ranije su iznad 50e radili.
U RF ne ide procenat fixni, sestra je skoro radila, uzeli su oko 20% od iznosa koji je bio na ceku za refund, bas iz Nemacke. Dobila je 10% od ukupne cene otprilike, a cak i to je premija 😉

Da, ako samo to uzima. Zato je "Madjarima" isplativo da donose, oni gledaju da povracaj bude sto veci, makar se vise cimali, jer skupe gomilu stvari odjednom, pa je fixni deo nebitan. I on dobije recimo 15% od 16% mogucih (da je nemacki MwSt., iz Madjarske je 27% VAT, pa bi dobili 21% od ~22% mogucih)

Najbolji sistem imaju neke radnje koje prodaju luggage, jer ako se placa non-EU karticom, one odmah naplate VAT manje, i nema ni cimanja, ni troskova.
Posle toga je najbolje kada radnja na karticu vraca, cim joj se vrati formular pecatiran na izlaznoj carini, jer i tu dolazi skoro ceo iznos, i fixni deo je dosta manji cesto.

Nazalost iz Nemacke, pogotovu Saturn i MediaMarkt nema izbora, i nije bas isplativ 😉
Znaci, ako kupuje samo za tebe taj jedan item, neku sicu ces/ce dobiti nazad.

Nazad
Vrh Dno