Šta je novo?

ssd problem

darkbaron

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900kf Arctic Liquid Freezer II 360
Matična ploča
gigabyte aorus elite ddr4 z790
RAM
g.skill 32gb
GPU
rtx 3090ti zotac
Storage
2x ssd 2x hard drive
PSU
cobra power 1000w
Kućište
Cooler Master MasterBox
Miš & tastatura
red dragon wireless
Mobilni telefon
samsung s22 ultra
Komp pocne da koci i kad pogledam zauzece diska 100%.Skenirao sam komp zbog virusa ali i dalje isti problem,neka solucija?

Silicon power ssd e20 sata 2 64 gb

Posle restarta nece da podigne sistem a u bios vidi hard disk

Ako možeš proveri ga na drugom računaru, moguće da je izdahnuo.

Sada dizem sistem na drugi hard disk zakacicu ga posle da vidim sali je dso bogu dusu

Komp pocne da koci i kad pogledam zauzece diska 100%.Skenirao sam komp zbog virusa ali i dalje isti problem,neka solucija?

To je inicialni problem.
Nema prostora da vise igde ista zapise os i eto belaja...

Kako mislis pojasni mi malo :)

Ne valja kad je 100%, ako nista drugo w7 i ostali os nesto upisuju na hdd/ssd, verovatno je i nesto bitno za rad os, pa ako ne mogu da upisu nista jer je puniji od sipka, pretpostavljam da od toga os moze da pobrljavi i "srusi se" i da zato ne mozes pokrenuti komp.
Ovo je moje laicko misljenje o popunjenosti od 100%.
Dolazi do usporenja rada (koci) u to sam siguran 1000‰ a pretpostavljam ovo za nemogucnost upisa bitnih podataka ako je stvarno 100% pun ssd.

Moj predlog je da mu dignes sistem iz pocetka i vodis racuna da ima barem 5% a bilo bi dobro i 10% praznog prostora na ssd-u.

Prvo pokusaj u safe modu dici komp, pa isprazniti i deinstalirati (premestiti na hdd) sve sto mozes od programa, odnosno igara pa ako ne pomogne onda dizi novi sistem.

Ako ni cist instal novog sistema ne pomogne onda si 100% siguran da je ssd riknuo.

Nazad
Vrh Dno