Šta je novo?

SSD Pitanje

filipp

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
619
Dakle hteo bih da uzmem jedan od ova dva modela.

Super Talent Ultradrive GX MLC 64GB ili

Corsair Performance P64 SSD 64GB.

Koliko vidim oba podrzavaju TRIM, ali na papiru Corsair ima nize performanse.

Ima li ko iskustava sa nekim od ova dva modela? :wave:

EDIT: Na benchu sam negde procitao da ce cene tek krajem godine pasti (citaj prepoloviti se)
Da li josh neko deli ovo misljenje?

Poslednja izmena:
Tesko da i jedan od ta dva ima neko kod nas... ja sam hteo super talenta da uzmem (bese barefoot kontroler), ali ga je bilo nemoguce naci, a corsair je bio puno skuplji (skoro 200$ za taj 64gb sto mi je malo previse bilo)... mislim da uzmes jeftiniji ili onaj sa vecom garancijom, pogresiti neces sigurno...

Corsair Performance P64 SSD 64GB.

Koliko vidim oba podrzavaju TRIM, ali na papiru Corsair ima nize performanse.

Ja imam Kingston V+ 64GB (identičan kao Corsair P64) pošto su i jedan i drugi Samsungov SSD-a sa različitim nalepnicama.

Nije loš SSD, ali bih ipak dodao još malo para i išao na Intelov 80GB Gen 2 disk.

Pored ovog V+ imam i Kingston V40GB koji je u stvari Intelov 40GB disk i za OS disk, ovaj drugi je bolji. Samsungovi diskovi imaju dosta niži random write i IOPS od Intelovih.

S druge strane, ako su ti bitni samo sekvencijalni upis i čitanje, Samsung i nije loš. U svakom slučaju bolji je od hdd-a po performansama.

Porucih danas Intel X25-M G2 Postville 80GB .

Da li treba na nesto pre instalacije windowsa da obratim paznju, osim update fw-a naravno.

Inace negde procitah da treba da se iskljuci Superfetch i Windows Search, kada je sistem instaliran.

Jel moze info gde si ga porucio i po kojoj ceni?

I mene jako zanima gde može da se nadje, pa ako može neki info...

Poslednja izmena:
Ja narucujem disk u inostarnstvu (cena 183 eur-a).
Ne znam gde ima kod nas da se nadje.:wave:

ja sam iz prvog posta shvatio da ssd nece biti kupljen kod nas |)))

Mislim da si najbolje odabrao, mada ne bi puno pogresio ni sa jednim od ona dva (u zavisnoti od cene naravno)

Vrh Dno