Šta je novo?

SSD Pata

BardockZ

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
309
Zanima me gde mogu da nadjem SSD 2.5 sa Pata konektorom?

Hvala.

jel znas da mi kazes da li dostava u srbiju preko ebaya i dalje dosta kosta?
i da li mozda postoji jos neki distributer kao ebay ili amazon (za njih samo znam) ali samo konkretno za racunarske komponente?

Finansijska konstrukcija ti je otprilike ovakva:

Shipping oko $50 - 70, a na ukupnu cifru (price + shipping) ide carina i pdv, tako da očekuj još oko 30% na ukupnu cifru ako te odalame ovi naši na carini.
Primer: $200 SSD + $70 shipping = $270; $270 + $80 (30%) = $350 (250 eura)
Otprilike sa ovom našom globom izađu ti stvari onoliko koliko si platio ($), ali u eurima.
I na kraju savet: sve pošiljke nešto veće vrednosti poželjno je osigurati od gubitka, par dolara gore-dole, ali si miran. Ja sam npr. za pošiljku koju sam platio $505 platio i insurance na samu robu (insurance ne ide na shipping) u iznosu od $5 na vrednost od $400.

au. dosta je to para. Jel nesto jeftinije ako dolazi iz uk? i da li postoji jos neki ebay blize nama kako bi shipping mozda bio jeftiniji?
jel ima neki distributer koji besplatno salje stvari?

http://geizhals.at/?cat=hdssd&xf=257_IDE+44-Pin#xf_top
Za sta ti je potrebno to inace? Uzeti SSD od 200e za laptop koji sam ne kosta sada ni 100e ne vredi 🙁 A uzeti neki jeftiniji nece napraviti razliku naspram obicnog IDE diska. Imaj na umu da su ovo IDE diskovi - nisu pravljeni kao SATA SSD-ovi, i ne znam da li i jedan od njih ima dobar random access. Recimo prvi IDE SSD-ovi su bili toliko losi da je brze radio obican IDE disk (MacBook Air primer).

na pa rekoh ja da je to mnogo para. sa druge strane ne mogu da verujem da su toliko skupi o.o
ne ide mi u glavu da to i dalje drzi tu cenu. mislim, kad je rec kod ssd-ova gde je brzina veca i gde sata 1,2,3 zapravo nesto znaci, kako jedan IDE koji je sporiji (cak i od obicnog hard diska kao sto kazes) mogu da imaju cak i vecu cenu.
i sta prvi macbook air imaju IDE konektor?

Drze cenu jer nema velike potrebe pa je niche trziste.
Ne znam da li je Air imao IDE konektor, ali mislim da jeste, i opcioni SSD koji su stavljali je bio sporiji od HDD-a u realnom radu 😉

Mene je za moj ssd postarina kostala 9$ registrovanom postom. Ne mogu da verujem da vas je neko drao 70$ za item od 150gr.

Pa super ako si za nešto što košta cca $200 platio shipping $9.
Evo ti npr. koliko je ww shipping za ovaj SSD:
http://cgi.ebay.com/NEW-OCZ-VERTEX-...C_Drives_Storage_Internal&hash=item19c41572f0
Drajv $130, shipping $30.
Ne računa se samo shipping na kilažu (iako značajno utiče kilaža, to stoji), već i prema ceni. Dosta puta imaš i stvarčicu od par grama (npr. memorija), pa udare na $70-80 shipping $10-15, ali ima i free, odnosno sa malim shippingom.
Tako da, ne mora da znači da je ovo tvoje pravilo, iako stoji da može da bude, s obzirom na gramažu.

Nazad
Vrh Dno