Šta je novo?

SSD Kingston V100+ 96GB

• Začetnik teme Začetnik teme ckvrlj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ckvrlj

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2010
Poena
235
Nameravam da uzmem SSD za laptop, budzet mi je maksimalno do 120-130 eur.
Do sada nisam imao nikakvog iskustva sa SSD-ovima, pa bi mi pomoc dobro dosla.

Za te pare najveci kapacitet koji moze da se nadje je Kingston v100+ od 96Gb:
http://www.atom.rs/?sid=3453

Da li po vama ovaj disk vredi tog novca ili je bolje uzeti nesto drugo?

Poslednja izmena:
Upravo tako i ja sam hteo jedan za igrice...nigde ga nema.

Pošto sutra treba da mi stigne ovaj SSD, imam dva pitanja za one koji imaju više iskustva sa SSD-ovima:

- da li pravljenje particija na SSD-u dovodi do nekih problema u funkcionisanju istog ili ne? Naime, pošto je kapacitet 96gb hteo bih da napravim jednu particiju od 60Gb za sistem i programe, i drugu od 30Gb (ili koliko preostane) za dokumenta sa kojima svakodnevno radim i možda za slike (stavljam ga u laptop tako da neće biti mesta i za HDD).
- pošto stiže sa mounting kit-om i rack-om, da li se ovaj rack koji stiže uz njega može iskoristiti za ubacivanje HDD-a koji ću izvaditi iz laptopa?

Hvala unapred, za postupak instaliranja ću se snaći jer ima dovoljno informacija na ovom forumu.🙂

Inače, malo su mu naduvali cenu u atomu-u, ja sam naručio sa mountig kit-om za nekih 500 din manje.

Poslednja izmena:
Јесте надувана цена, ја сам га пре пар дана узео за 2000 дин мање од садашње цене, мада мислим да је и по овој новој цени најбоља куповина. Мени ради супер брзо и стабилно, дакле нема никаквих проблема који се јављају са SandForce дисковима нпр. Јесте по тестовима мало спорији у односу на SandForce дискове, али капирам да се у пракси то не примети, а цена и фин капацитет се одмах примете 🙂

Јесте надувана цена, ја сам га пре пар дана узео за 2000 дин мање од садашње цене, мада мислим да је и по овој новој цени најбоља куповина. Мени ради супер брзо и стабилно, дакле нема никаквих проблема који се јављају са SandForce дисковима нпр. Јесте по тестовима мало спорији у односу на SandForce дискове, али капирам да се у пракси то не примети, а цена и фин капацитет се одмах примете 🙂
Ako ste ga nabavili pre samo par dana, gde to ima za 12000 i par dinara ovakav SSD jer ga i ja merkam? Vidim da je preko 14000 ... Dajte na PP link pa da se pridruzim zadovoljnim korisnicima.

Evo i ja ga konačno ugradio i i instalirao sisitem i programe, pa sam pustio i neki test al su mi rezultati malo čudni.
Šta vi mislite, da li je ovom ok ili nije?

Prilozi

• as-ssd-bench KINGSTON SVP100S 28-Jun-11 15-19-26.png
    as-ssd-bench KINGSTON SVP100S 28-Jun-11 15-19-26.png
    37.8 KB · Pregleda: 119
Da li i dalje vazi preporuka za ovaj SSD ili se mozda pojavilo nesto sa boljim odnosom cena/kapacitet/performanse?

Trebao bi mi SSD od 96-128GB, prvo ce da radi u laptopu a posle bi trebalo da se preseli u jedan desktop racunar u kom bi bio sistemski disk.
Sta biste mi preporucili do 150 evra?

Nazad
Vrh Dno