Šta je novo?

SSD Kingston HyperX 120GB (SF-2281, sync NAND)

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Logi G915X & Logi G Pro Superlight
Laptop
Asus Zephyrus G14 GA403
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 14
Pristup internetu
  1. Optički internet
Evo sad je komp bio u idle nekih pola sata dok sam setao pse i odmah bolje, jel to TRIM odradio ipak malo svoje magije?

pola sata idle

pre pola sata

Poslednja izmena od urednika:
Reklo bi se da jeste ;)

Drago mi je :p

Nego video sam ono sto si rekao, 4k 64 je najvise opao u odnosu na prvi test, *** :p

Veceras necu biti kuci pa cu taman da ostavim komp da malo bleji da vidimo hoce li TRIM jos malo da sredi to.

Ovo je prvo zanimljivo i korisno prikazivanje karakteristika rada sf2281.
Nisam sa sigurnoscu znao ali evo sad se pokazuje da ima tendenciju ka "klub-u 80" i da moze nakon nekog vremena kroz rad TRIM-a ili GC (garbage collection) povrati nesto od perfomansi.
E koliko moze da povrati perfomanse znacemo kad obavis taj vecerasnji experiment ...

Bio sam vam kuce samo sat vremena, ali se svakako vidi da TRIM radi svoje :)

E sad, resio sam da uradim jos jedan test, da budemo sigurni, uradio sam sledece, instalirao 2 igrice po 10gb, prebacio nekih 45gb na ssd (slika, filmova, muzike), znaci 101gb zauzeto (iliti maksimalno sto ce moj SSD ikada videti :p) i onda sam uzeo i sve to obrisao i uradio AS SSD 7 puta za redom da bih ga bas zapatosirao i dobio sledece rezultate :p

\

Plan je da sutra kad se vrnem sa posla opet ostavim racunar nekih 2 sata u idle i ako povrati brzine mislim da je konacno da TRIM radi na SF-2. Inace meni su instalirani poslednji AHCI driveri od AMD jer na ostalim TRIM nije ni omogucen :p
Inace interesantno mi je da sto vise drndam i prebacujem gluposti sekvencijalno citanje raste na sada rekordnih 520 :p

Poslednja izmena:
Ovim ja zavrsavam TRIM test za Kingston HyperX 120gb SF-2 :)

Ocigledno je da TRIM radi svoj posao, ne vraca SSD u prvobitno stanje ali je na dobrom putu i daleko iznad navodnog "club-a 80" a kamoli "kluba 60"

shot je napravljen dana kada je hard kupljen i samo instaliran windows 7 x64

Posle zestokog mucenja

Posle 1 sat i 15 minuta Idle rezima

Poslednja izmena od urednika:
A ne :p, planiram da ga pustim jos malo duze pa da vidim. Nego hoces da kazes da na, recimo, M4-ici vrati na 100% brzine?

Apsolutno :smoke:

Na C300 je tako, nema razloga da na m4 ne bude identicno... Marvell je to ;)
A meni su sve brzine prakticno u promil iste kao i prvog dana (pre nekih 13 meseci) kada sam prikacio SSD. Imas i slike koje to potvrdjuju u odgovarajucoj temi ;)

A GC na tom kontroleru radi... bas brzo :p
Ne treba mu sat i 15 minuta da se aktivira :d

Nazad
Vrh Dno