Šta je novo?

SSD i televizija online?

ime

Cenjen
Učlanjen(a)
31.10.2012
Poena
151
Imam instaliran Win7, Office, i druge programe na SSD-u, dok mi HDD sluzi za cuvanje podataka.

Chrome, Explorer, Opera... su mi instalirani na SSD-u. Racunar je i3 sa 8GB RAM-a.

Gledam televiziju i youtube preko pomenutih internet pregledaca.
Da li je to lose po SSD, tj. da li mu smanjuje zivotni vek ??
(Zapravo, pitanje je da li racunar prvo prebacuje snimak na SSD pa ga pusta u browser-u, ili ga snima u RAM pa ga pusta odatle, ne habajuci pritom SSD?)

Svako koriscenje nekog uredjaja mu smanjuje zivotni vek. Zivotni vek SSD-a je toliki da ne moras uopste od njemu da se brines. Koristi ga najnormalnije. Jedino sto za njih nije(bilo) preporuceno raditi jeste defragmentacija.

Imam instaliran Win7, Office, i druge programe na SSD-u, dok mi HDD sluzi za cuvanje podataka.

Chrome, Explorer, Opera... su mi instalirani na SSD-u. Racunar je i3 sa 8GB RAM-a.

Gledam televiziju i youtube preko pomenutih internet pregledaca.
Da li je to lose po SSD, tj. da li mu smanjuje zivotni vek ??
(Zapravo, pitanje je da li racunar prvo prebacuje snimak na SSD pa ga pusta u browser-u, ili ga snima u RAM pa ga pusta odatle, ne habajuci pritom SSD?)
Jednostavno uključi performance monitoring i vidi dali se menja disk usage, kod mene, sa 8GB se ništa ne dogadja na diskovima kad gledam IPTV (D3Go) preko FF.

Hajde da se i ja pridružim. Koristim SSD nekih 1,5 godinu, gledam svakodnevno streaming, što Youtube i slični, što raznih filmova i serija, po SSD-u je drljano uzduž i popreko, nikad nikakvu "optimizaciju" Windowsa za SSD nisam radio i do sada ima upisanih malo preko 5Tb podataka, a health mu i dalje stoji na 100%. Tako da ga koristi i ne brini.

Vrh Dno