Šta je novo?

SSD Health 47% :)

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Danas sam slucajno uleteo u SSDLife i video zapanjucu cifru - health 47%. Brze bolje sam izvrteo test (rezultati su u attachu).

attachment.php

Posto sam spavao na casu i nisam ispratio celu pricu sa SSD-ovima, da li da trazim novi (jer ce ovaj uskoro umreti) ili da ne brinem?

Prilozi

• CDI4.png
    CDI4.png
    75.9 KB · Pregleda: 80
  • CDM3.png
    CDM3.png
    29.6 KB · Pregleda: 68
  • SSDLife.png
    SSDLife.png
    72.9 KB · Pregleda: 678
Provjeri ti MWE i Reallocated Sector Count sa Intel-ovim SSD Toolbox-om prvo.

Edit: Ovaj SSDLife meni daje 98% na ispisana 2.38 TB, ali i meni daje 8 years 5 months 11 days.

Poslednja izmena:
attachment.php

Evo i njega.

Prilozi

• ISSD.png
    ISSD.png
    53.3 KB · Pregleda: 638
Hm, cudno da nemas MWI, mada je meni verzija 2.0.1 SSDTool-a. Ali, nemas nijedan realociran sektor, a meni na 98% daje jedan, pa mislim da ce prije biti da je to neki bug sa onim SSDLife-om.

Da, SSDLife ne racuna life korektno za dobar broj SSD-ova.
Ne brini se ti, zivece taj SSD duze nego sto si planirao da ga koristis - osim ako kontroler ne gekne :D

Kutija, i ja mislim da nema veceg razloga za brigu, trajace taj ssd jako dugo i radice kako treba za to vreme.

Pise ti 'Estimated Lifetime': 8 years 3 months 9 days i ti ocekujes uskoro da crkne? Ako to ocekujes, daj ga meni, pa cu ja sa njim da docekam 'skoro' crkavanje i javim ti kad se desi :):):)

Pozdrav.

Evo kako je kod mene... izgleda da Vertex2 (34nm čipovi) dobro prepoznaje... Cudno mi je ono powered on 1004 times, što mi je sumnjivo... SSD imam tamo negde od nove godine, računar često ne gasim danima... jedino što mi pada na pamet je da SSD ode u sleep pa se posle probudi i da se i to računa kao power-on.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    58.8 KB · Pregleda: 128
  • Clipboard02.jpg
    Clipboard02.jpg
    119.1 KB · Pregleda: 92
Poslednja izmena:
koliko si sati prešao izgleda da od nove godine nisi ni gasio komp.
:d

Ja i ne gasim nikako. 59 power on za par meseci sa sve instaliranjem i restartima. Nekada mi se desava da cak po 20 dana i ne restartujem komp. Kod mene je 87% mada mi uopste nije jasno sta to pokazuje.

Koristi neku jednacinu koja ocigledno ne vazi za sve SSD-ove.

LOL @ Cirilica na CDI ;)

koliko si sati prešao izgleda da od nove godine nisi ni gasio komp.
:d

Dobro de, kupljen je negde u novembru čini mi se, a računar uglavnom ne gasim, zato me i čudi da ima ovoliko powered on-ova... mora biti da ide često u sleep dok je idle, pa se sve to računa. Sad sam pogledao i u power options stoji "turn off hdd after 59min"... Kako god, za sada radi OK, health je 100%, TRIM solidno radi, brzina u odnosu na HDD je veoma osetna. Dobro bi mi došao neki 250GB model (pa još u RAID0) ali nema se baš toliko para (za bacanje).

ako juris ssd od 250gb, imao si skoro u oglasima intel 510 za 350 jura, od proverenog prodavca.

;)

ako juris ssd od 250gb, imao si skoro u oglasima intel 510 za 350 jura, od proverenog prodavca.
;)

Video sam to... ali sam video i na testovima da iako je novija generacija, u proseku je tek marginalno brži od Vertex-a 2 (510-tica je brža u 512kb read/write, ali sporija u random i kada su manji blokovi u pitanju), pa mi nije mnogo privukao pažnju... Da za istih 350jura ima Vertex 3 240GB (naričito MaxIOPS) , već bi se zainteresovao. Ovako, sačekaću da dođu bolji i još malo padnu cene...

Hm, deluje interesantno... Ima i jeftinija, 240GB varijanta sa istim performansama kao i ta 480GB. OCZ 240GB Revo Drive 3 x2 SSD, x4 slot PCI-E SSD, Read 1500MB/s, Write 1225MB/s, 200K IOPS, 1.000.000h MTBF.... Cena u Nemačkoj 580e. Još kad bi stiglo ovde po povoljnijoj ceni kao što je stigao i taj Intel 510, ODMAH bih kupio.

Ovo je pretpostavljam otprilike slično kao kada bih 2 komada Vertex-a 3 stavio u RAID0?

crystaldiskmark-compare.png
atto-compare2.png
as-ssd7.png

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno