Šta je novo?

SS2 i MSI K7N2 Delta-ILSR 400MHz SATA RAID 1394 5.1 LAN

boza

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2002
Poena
619
Posto vidim da se dosta pise o problemima sa instalacijom SS2 na
ploce sa Nforce 2 chipsetom, zanima me da li ova kombinacija
radi jer bih trebao skorije da uzimam takvu mashinu.

Hmm.. Moje iskustvo govori da SS2 radi ok ali samo ukoliko ne koristis Nforce 3.13 vec neke ranije.. Dok sam imao NF7-S, sa 3.13, sve mi je blokirao kada bih pokusao nesto sa SS.. Posle promene drivera, sve je islo bez problema!

Toliko.. Ako neko ima jos neko misljenje neka me ispravi! :banana:

Pozdrav matici..

Sale

Znaci stariji drajveri za plocu,
da li su oni bese isti za sve ploce, tj da li postoji univarzalni
kao detonatori za graficke nForce karte.
Mada ljudi pisu ovde i o nekim komfliktima na samom HW nivou,
tipa ne inicijalizuje im se kartica prilikom posta itd...

Da, univerzalni su driveeri za chipset! Pazi, to sto su ljudi imali neznam.. ovo je moje subjektivno iskustvo! Kod mene je bilo sve ok, ali sa starim driverima za plocu.. To je to

Sale_Nis je napisao(la):
Hmm.. Moje iskustvo govori da SS2 radi ok ali samo ukoliko ne koristis Nforce 3.13 vec neke ranije.. Dok sam imao NF7-S, sa 3.13, sve mi je blokirao kada bih pokusao nesto sa SS.. Posle promene drivera, sve je islo bez problema!
Toliko.. Ako neko ima jos neko misljenje neka me ispravi! :banana:
Pozdrav matici..
Sale

Ja koristim NForce 3.13 na Abit NF7-s i SS2 ver.2.3 i nemam nikakvih problema :)

Kod mene na Asusu a7n8x najbolje sve funkcionise sa 3.13 drajverima stavljenim odmah na cistu instalaciju windowsa...

Kao sto rekoh, moje je iskustvo subjektivno, ali kao sto vidis, meni radi sa starijim drajverima, njima radi sa najnovijim, ali u svakom slucaju RADI! Prema tome, sam izvuci zakljucak! :)

Pozdrav matici..

Hajde stavite te drajvere na Win98, ili bilo koje druge pa da vidite kako sve radi kako treba...

Bruka.
Zbog nekompatibilnosti sam bio primoran da kupim Creative SB 128 PCI

I ljudi koja je vasa preporuka, da preskocim MSI kao proizvodjaca, ili da
predjem na neki alternativni chipset tipa KT600, mada mnogo mi se
vise svidja nForce.
Sta mislite o Asusovoj varijanti?

Nevidim razlog zasto ne bi radila .....SS2 radi skoro sa svime jedino sam video da ima problema ako imas WIFI karticu od D-linka i to onu staru A i B-1 reviziju.....inace nisam cuo nista drugo....kod mene su cak radile u NF2 gigabytu SS1 i SS2 zajedno i to bez ikakvih problema (a kad bih video sta jos imam sve u masini i kolko mi programa radi paralelno.....onesvestio bi se !!! ;) )
Sve u svemu ako se sve namesti kako valja radi OK.........imas nove drajvere za ss2 karticu od pre neki dan 4.2.10 ...nisam ih probao ali bi trebali biti Ok ...nisam video prituzbe na njih... :smash:

Nazad
Vrh Dno