Šta je novo?

SS 620GM - pitanje u vezi kablova

Učlanjen(a)
31.10.2009
Poena
350
Hocu da kupim ovo napajanje i zanima me sledece:

Kablovi koji dolaze sa njim a napajaju HDD, da li su sa onim "ravnim" dzekom ili onim "pod 90" ?

Da li je neko u skorije kupovao ovo napajanje pa da mi kaze?

Ne znam na koje mislis? Imas molex, za pata uredjaje i one druge za sata, ne znam tacan naziv...
Molex je klasican ravan, to mislim i da nema pod uglom. A sata su pod uglom, svi osim poslednjeg.
P.S. Ja imam SS-520GM...

Da, na SATA sam mislio. Imam chiftec kome je stranica bukvalno na 5mm od hdd-a i veliki problem sam imao dok nisam nasao 3 molex-sata kablica sa sata konektorom koji je pod uglom.

Posto je napajanje na izdisaju, hocu seasonic i zanimalo me da li imaju bas taj "ugaoni" sata dzek :)

Vjerovatno 620 kao i tvoj 520 ima takve kablove...

Urose, koliku garanciju daju na Seasonic napajanja tamo gde si planirao da pazaris? Cini mi se da su nasi uvoznici smanjili sa 5 na 3 god, ne znam sta i zasto muljaju...

Mislim da neces imati problema u vecini radnji. Neko je nedavno pazario to i pominjao tu situaciju, ali je dobio na drugom mestu svih pet godina garancije. Sem toga, mislim da Seasonic ima dobru podrsku i priznaje garancije od pet godina i nama iz Srbije. Ali eto, da se uveris saceka da se jos neko javi. A ima i radnja koja daje svih pet godina, siguran sam, samo je nadji, jer ne mogu da se setim koja od njih je ta...

Pa emmi daje 5 godina. Makar je tako pisalo dok im je napajanje bilo na stanju.

I VIP bi trebalo da daje 5 godina.

Ja sam Seasonic kupio nedavno u VIPu, tamo daju 5 godina

Da da,5 godina.

Inace, uzeh 660KM bas u VIP-u jer 620GM nisam mogao naci ni za lijek sto bi se reklo.

Niko zivi ga nije imao.

SS620 pre 2 meseca kupljeno u viphouse 36 meseci garancije, upravo sam proverio, na garanciji. Hmm...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Evo meni 60 meseci zaokruzeno na papircetu. Prosetaj do njih kad budes mogao pitaj o cemu se radi.

Ja sam uzeo 520GM u Monitoru, 3 godine garancije.

520, 620 GB i GM imaju 3 godine garancije u evropi, južnoj americi i većem delu azije, a 5 godina garancije drugde, iako su potpuno isti modeli... Ne znam zašto je Seasonic to uradio, ali dobro. U principu, ranije je moglo da se piše podršci, i da oni pošalju vaučer za produženje garancije, u pdf formatu, putem mail-a. Ma, u svakom slučaju, ako u prvih mesec-dva ne zatreba ta garancija, neće trebati ni za 10 godina.

Ja stvarno ne kontam zasto se i dalje neke od nasih prodavnica ustrucavaju da daju garanciju koje je data od strane proizvodjaca? Je li oni gube nesto time? Izbegavaju da budu posrednici/nepotreban rad time ili sta? U slucaju reklamacije itd. Verujem da nisu na gubitku... No, dobro je da ima jos par postenih i Seasonic-a kod nas za one koji zele nesto malo vise od napajanja.

Nazad
Vrh Dno