Šta je novo?

srpski smartphone/tablet

Sta, niko nije zainteresovan za "domaci" smartphone koji ce se proizvoditi u tako velikom broju, cak 50k !?

Sta, niko nije zainteresovan za "domaci" smartphone koji ce se proizvoditi u tako velikom broju, cak 50k !?

Kakve ja koristi imam od toga sto je domaci ? Mene bas briga da li kineski, americki, srpski itd.. Samo je bitno da li je nemacki :d
Salim se, pa posto se proizvodi kod nas, znaci da ce biti neki low-end sto me ne zanima. Koliko sam razumeo ovi to rade u sa radnji sa microsoftom odnosno bice windows phone sto me tek ne zanima.

Ne videh da ce biti Windows...onda ni nema potrebe za vise od 50k komada :d

Ja sam jako zainteresovan, ali svoj komentar sam ostavio na prvom linku. Nisam čuo ništa novo, pa nemam šta dalje da komentarišem. Mislim da bi bilo odlično da se otvori takva fabrika, a sasvim je razumljivo da bude jeftinija klasa uređaja, namenjena siromašnim zemljama okruženja. A opet, ko zna gde bi sve mogao da završi. Ako uređaji, za iste/manje pare, budu nudili više od Android konkurencije, sigurno je da će gomila ljudi da ih kupuje. Za sebe ili decu. Ako posao krene, lako će da proizvode i kvalitetnije modele. Ali...

Prvo, koliko će svaki građanin Srbije da plaća Intelu da "proizvodnja" bude ovde (ne verujem da možemo da priuštimo još jedan "Fijat posao"). Drugo, puko sklapanje nije dobro, pogotovo ako i država Srbija uloži bilo šta u posao (a sećajući se Fijata, sigurno je da hoće i to puno). Takve sklapaonice se čas posla prebace u drugu zemlju i to bi bio veliki izvor dodatnih ucena. Sa barem osnovnom proizvodnjom (npr, štampane ploče, kućišta, delovi), situacija je ipak drugačija. Drugim rečima, ne podržavam posao u kom samo jedna strana vidi korist, mora da bude obostrano i u podjednakoj meri. Nažalost, ne vidim u našoj Vladi nikog sposobnog i za takvo razmišljanje, kamoli delovanje.

ne verujem ja da će to biti wp, a još manje verujem da ćenešto od toga biti.
50k komada je baš malo za neke veće investicije, a nije kao da imamo fabrike ili još važnije KADAR koji čeka da se to pravi.

sa drug strane, ovo moožda može da prođe kod nas, jer nema carine i poreza, ali ne postoji šansa da nudi nešto više od kineza za iste pare.

@Tetsuo Kako nema poreza? A nudiće nešto više od Kineza samim tim što će da koristi poznatije ime, nadamo se bolju kontrolu kvaliteta, što neće da se naručuje i čeka 2 meseca iz Kine i što će podrška da bude lokalna. Možda bude i većeg uticaja populacije na raspoložive modele i funkcionalnosti. Videćemo.

Nazad
Vrh Dno