Šta je novo?

Srpska slova u VLC plejeru pri pustanju BR ripova (mp4, mkv)

dekifisher

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2006
Poena
310
Ovo me izludjuje a ne mogu da resim nikako. Imam stariji racunar preko koga na tv-u pustam filmove i to uglavnom mp4 ili mkv fajlove ripovane sa Handbreak-om. Vlc je jedini plejer koji ovo moze da pusti da ne secka. Probao 5-6 drugih.
E sad, sve savrseno radi ali jednostavno nece da prikaze korektno srpska slova koji god encoding da podesim u njemu?!
Sa avi fajlovima prikazuje ok.
Ostali plejeri prikazuju normalno.
Ima li neko ideju u cemu je tu stos?

Zasto inistiras na VLC ?
predji na neki drugi program, ne samo zbog ovoga ...

Trebalo bi da KM Player moze to da izvuce bez stucanja.

Sve stuca osim VLC-a, probao, GOM, MPC, WMP, KMP jos i najmanje ali on nece uopste da prikaze titl na overlay povrsini kada su u pitanju mp4 ili mkv (sa svim ostalim formatima prikazuje normalno) ali to je poznat stvar i moze da se resi ali tada ne da stuca nego totalno koci.
Kazem neki stari P4 je u pitanju i srecan sam sto uopste ide nekako HD video... ali ovo sa titlovima u VLC-u mi nije jasno a sto je najgore ne mogu ni da izguglam.
Jos da napomenem da subjektivno VLC daje i najbolju sliku.

Sve što ja podesim u VLC-u (OS X i Windows) je: Subtitles & OSD - Default Encoding - Eastern European (Windows-1250).

Po meni, najbolji cross platform video player.

Da je 2008 bio bi.
ne zavisi stucanje od playera

Da je 2008 bio bi.
ne zavisi stucanje od playera

Da... ne znam koje kodeke koristi vlc za pustanje mp4/mkv, ali meni jedino sa njim ne secka.
Inace nasao sam solomonsko resenje da konvertujem titl u utf8 i onda je sve ok.
Ne znam u cemu je stos... na poslu imam Ubuntu i isto nece da prikaze nasa slova, a na drugom kompu kuci (win7) sam stavio tahoma font, serbian kao prefered i windows-1250 i proradilo???

Ja sve titlove konverujem u utf8 i nemam problema ni na androidu, smart tv i racunaru.

Da li ste probali MPlayerX OSX operativni?
Ja već duže samo njega koristim i radi kao podmazan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno