Šta je novo?

Srpska premijera : C2D E6850

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
dugo ocekivani CPU je konacno stigao .... 🙂
Prilicno sam zadovoljan sa prvim utiscima .....

Primetio sam skoro 8° C nize temperature u odnosu na stari primerak E6600 inache se slicno ponasa malkice je bolji sto se tice OC-potenciala.

aktuelna Asus'ova Revizija biosa 1004 za P5B Deluxe ne podrzava mogucnost podizanja multiplikatora izvise 9 (iako je odkljucan ES verzija)

procesor bi trebao da se pojavi na trziste na ljeto mozda i ranije iako je najavljen bio tek za jesen.

toliko za pocetak .... 😀

Poslednja izmena:
Nek je sa srecom

Valjda ce da ide ispod 10 :d

u al je zver ovaj 6850 ako nije tajna koliko kosta taj ES mozda cemo sa ovim moci da zadamo domaci zadatak japancima i ostalim sa xtrema
e da sad mora da pdne 8 9 jer je ovo nabavio neko od sveckih velikana

u al je zver ovaj 6850 ako nije tajna koliko kosta taj ES mozda cemo sa ovim moci da zadamo domaci zadatak japancima i ostalim sa xtrema
e da sad mora da pdne 8 9 jer je ovo nabavio neko od sveckih velikana

Videcemo koliko ce se postici sa ovim primerkom trenutno je jos mlad procesor tako da Bios podrska za isti nije bas idealna ima jos bubica.... A cena je oko 600€.

dugo ocekivani CPU je konacno stigao .... 🙂
Prilicno sam zadovoljan sa prvim utiscima .....

Primetio sam skoro 8° C nize temperature u odnosu na stari primerak E6600 inache se slicno ponasa malkice je bolji sto se tice OC-potenciala.

aktuelna Asus'ova Revizija biosa 1004 za P5B Deluxe ne podrzava mogucnost podizanja multiplikatora izvise 9 (iako je odkljucan ES verzija)

procesor bi trebao da se pojavi na trziste na ljeto mozda i ranije iako je najavljen bio tek za jesen.

toliko za pocetak .... 😀

Extra!
Intel se bash dao u proizvodnju...

zar nisu svi extreme edition procesori 1000+e ili je ovaj jeftiniji zbog ES jer ES bolji od primereka koji se nadje normalno u prodaji ili postoji neka razlika

@d0minat0r

ES = engineering sample, tj inzenjerski primerak, obicno su takvi proci otkljucani.

pa za nije svaki EE otkljuca ili ti oces da kazes da je svaki ES npr. 6300 otkljucan mnozioc

Naravno da je svaki EE tj. onaj sa X-om u oznaci otkljucan :wave:

Ali koliko sam ja informisan otkljucani su i inzenjerski primerci :smash: :wave:

zar nisu svi extreme edition procesori 1000+e ili je ovaj jeftiniji zbog ES jer ES bolji od primereka koji se nadje normalno u prodaji ili postoji neka razlika

Extreme Edition je prodajna varijanta sa odkljucanim multiplikatorom
ES je inzinjerski primerak kod kojih je skoro uvijek odkljucan multi.

Nema pravila da je svaki ES bolji za OC mada su se pokazali u prosjeku kao dobro.
Recimo E6700ES je veoma trazen.

Primamljivo kod ES je naravno daleko jeftinija cena u odnosu na EE

Nazad
Vrh Dno